Rozijnen roombroodjes

HHHMMMM…….als je zin hebt om lekker te gaan bakken, zonder dat het uren kost, zijn deze heerlijke broodjes ” jouw” recept! Ze zijn ietsje intensiever om te maken, maar dan heb je ook wat. En het lijkt moeilijker dan het is 😉 De broodjes zijn meukvrij, maar niet geschikt voor veganisten ( bevat eierdooiers) Het is wel vrij van geraffineerde suikers,  gluten, lactose en caseíne.

Dit heb je nodig:

Voor de broodjes:

  • 400 gram zonnebloempitten, fijn vermalen tot meel in de blender
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 200 gram havermout
  • drie flinke eetlepels biologische erythritol + 5 druppels zuivere stevia
  • 350 gram biologische Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • warm water
  • een vers ei + een losgeklopt ei

Voor de banketbakkers-room:

  • 150 gram volkoren boekweitmeel
  • drie eetlepels biologische erythritrol
  • vier tot vijf eidooiers
  • een halve theelepel vanille bourbon ( optioneel, maar wel aan te raden)
  • 450 ml plantaardige ongezoete melk ( bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk)

Zo  maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 •C Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten , behalve het losgeklopte ei, voor de broodjes in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een stevige, kneedbare massa / deeg ontstaat. Draai ronde broodjes uit het deeg. Besmeer de broodjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Snij de broodjes door midden.

Maak de banketbakkersroom:

  1. maak een papje van het meel, de dooiers, de stevia en vanille, door een klein deel van de melk door te roeren
  2. Giet de rest van de melk in een steelpan ( liefst met dikke bodem) en breng dit aan de kook.
  3. Zodra de melk kookt, het papje in één keer bij de melk roeren en blijven roeren mer de garde tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
  4. Haal de pan van het vuur en blijf ongeveer 2 minuten goed doorkloppen
  5. Dek af met een stukje huishoudfolie ( om vellen te voorkomen) en laat afkoelen.

Je kunt de room met een lepel op de onderste delen van het broodje opbrengen, maar ook een spuitzak gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *