Rozijnen roombroodjes
HHHMMMM…….als je zin hebt om lekker te gaan bakken, zonder dat het uren kost, zijn deze heerlijke broodjes ” jouw” recept! Ze zijn ietsje intensiever om te maken, maar dan heb je ook wat. En het lijkt moeilijker dan het is 😉 De broodjes zijn meukvrij, maar niet geschikt voor veganisten ( bevat eierdooiers) Het is wel vrij van geraffineerde suikers,  gluten, lactose en caseÃne.
Dit heb je nodig:
Voor de broodjes:
- 400 gram zonnebloempitten, fijn vermalen tot meel in de blender
- 100 gram volkoren boekweitmeel
- 200 gram havermout
- drie flinke eetlepels biologische erythritol + 5 druppels zuivere stevia
- 350 gram biologische Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
- warm water
- een vers ei + een losgeklopt ei
Voor de banketbakkers-room:
- 150 gram volkoren boekweitmeel
- drie eetlepels biologische erythritrol
- vier tot vijf eidooiers
- een halve theelepel vanille bourbon ( optioneel, maar wel aan te raden)
- 450 ml plantaardige ongezoete melk ( bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk)
Zo  maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 •C Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten , behalve het losgeklopte ei, voor de broodjes in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een stevige, kneedbare massa / deeg ontstaat. Draai ronde broodjes uit het deeg. Besmeer de broodjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Snij de broodjes door midden.
Maak de banketbakkersroom:
- maak een papje van het meel, de dooiers, de stevia en vanille, door een klein deel van de melk door te roeren
- Giet de rest van de melk in een steelpan ( liefst met dikke bodem) en breng dit aan de kook.
- Zodra de melk kookt, het papje in één keer bij de melk roeren en blijven roeren mer de garde tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
- Haal de pan van het vuur en blijf ongeveer 2 minuten goed doorkloppen
- Dek af met een stukje huishoudfolie ( om vellen te voorkomen) en laat afkoelen.
Je kunt de room met een lepel op de onderste delen van het broodje opbrengen, maar ook een spuitzak gebruiken.