Sesam koraal

Voor deze verrukkelijke dunne, knapperige koekjes werd ik geïnspireerd door Rudolph van Veen. Ik kijk graag naar zijn ” Rudolph’s bakkery” waar ik veel inspiratie uit kan halen. Hij bakte onlangs iets heel lekkers: sesam koraal. Dit lijkt nog het meest op de ouderwetse kletskoppen. Ze zijn zeer gemakkelijk om te maken! Ik heb er een 100% meukvrije variant op weten te verzinnen!

Dit heb je nodig:

  • vijf flinke eetlepels zuivere  kokosolie/vet
  • zes flinke eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker 
  • een biologische sinaasappel, gewassen en droog gedept
  • twee flinke eetlepels havermout-meel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 85 gram sesamzaad ( blond)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de kokosolie samen met de suiker in een steelpan, en laat op middelhoog vuur smelten. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Roer het sap, meel en sesamzaad door de rasp.

SAM_2676

Zodra de suiker en kokosolie goed is versmolten, dit toevoegen aan het mengsel, goed doorroeren. schep steeds kleine beetjes op de bakplaat en smeer in rond-bewegingen met de bolle kant van de lepel uit tot platte ronde koekjes. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 12 minuten, blijf tussentijds goed controlerem. Laat ze enige tijd GOED afkoelen om hard te worden.

SAM_2674

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *