Smeuïge zoete aardappelcake

Ik ben verslaafd aan zoete aardappelen. Ik eet ze iedere dag. Ze zijn niet alleen verrukkelijk als onderdeel van een warme maaltijd, dankzij de zoete smaak kun je er ook heerlijk mee bakken! Deze cake heeft dezelfde smeuïgheid als de bekende ” kleffe supermarkt-cake” maar is stukken gezonder! De cake is erg eenvoudig om te maken met een paar ingrediënten.

SAM_0163

Dit heb je nodig:

  • een grote zoete aardappel, gewassen en in de schil, in stukjes gesneden
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 100 gram gewassen bladspinazie ( uitgelekt)
  • 200 gram boekweitmeel ( amandelmeel of lupinemeel kan ook)
  • twee verse eitjes
  • 100 gram pecannoten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een vierkante ( liefst stenen) ovenschaal in met avocado olie of kokosolie. Bekleed met bakpapier. Kook de zoete aardappelen in ruim water gaar. Giet af. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in de vorm en verdeel. Tik de bakvorm op het aanrecht nog even goed aan. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat gemiddeld twee uur goed afkoelen.

SAM_0166

De cake is de volgende dag op zijn lekkerst! Bewaar in een plastic zak.

SAM_0164

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *