smul taartje

Ik heb, omdat ik vrij veel havermoet gebruik, altijd wel wat havervlokken en/of havermout te weken staan. Zodat ik altijd meteen bruikbaar havermout binnen handbereik heb. Zeker als je structureel tijd tekort komt, is steeds wat havermout te weken zetten een zeer goed idee. Als je onverwacht bezoek krijgt, of gewoon zin hebt in wat lekkers en gezonds, kun je ook meteen dit supersnelle, supergezonde smultaartje maken!  Dit recept vraagt om geweekte havermout. Zet een dag tevoren 350 gram havermout samen met drie eetlepels stevia kristal sweet Xtra in ruim water. Giet de volgende dag eventueel overtollig water weg.

 

 

dit heb je nodig:

 

Voor de onderste laag:

 

  • 350 gram geweekte havermout ( zie hierboven)
  • twee eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • een theelepel vanille bourbon ( of het merg uit een vanille peul)

 

 

Voor de bovenste laag:

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • een flinke eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • drie eidooiers
  • drie eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • twee eetlepels stevia kristal sweet Xtra
  • vijf/zes eetlepels magere cacaopoeder
  • 200 ml havermelk

 

zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 185 graden en vet een ronde springvorm ( 20 cm) in met kokosolie. Bekleed vervolgens met bakpapier. Roer de wijnsteen bakpoeder en de vanille door de havermout en stort de massa in de vorm. Verdeel gelijkmatig.

 

 

IMG_5991

 

Klop de kokosolie, stevia, en de eidooiers romig. Voeg de rest toe, en klop stevig door, tot een mooie lobbige massa ontstaat. Blijft de massa te droog, voeg dan nog wat kleine beetjes melk toe, maar let op dat je het niet te nat maakt. Stort de massa op de onderste laag in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, controleer tussentijds. Laat goed afkoelen.

 

 

IMG_5992

 

Je kunt de taart nog bestrooien met stevia frost poedersuiker, of garneren met gojibessen, geweekte rozijnen, geweekte gedroogde cranberry’s, of cacaonibs.

 

 

 

IMG_5990

 

Een reactie op “smul taartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *