Snelle airfryer smul-taartjes

Ken je dat? Je hebt een enorme trek in iets lekkers, maar…dan wel graag gezond, en supersnel te maken…..Je kiest dan snel de route naar de supermarkt. Gelukkig is dat helemaal niet nodig, want met hetzelfde gemak, in dezelfde tijdbestek, maak je in je Montana airfryer deze onwijs lekkere smaltaartjes! In nog geen 10 minuten! Ja, echt waar!  Probeer het zelf maar!

Voor de vulling kun je van alles kiezen. Ik heb in dit receptje gekozen voor banaan en aardbei, maar je kunt de bakjes voor van-alles gebruiken. Zowel hartig als zoet.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram havermout, fijn vermalen in de blender tot meel
  • twee eetlepels stevia sweet
  • koude plantaardige melk ( bv amandelmelk, havermelk, hazelnootmelk )

Voor de vulling:

  • twee bananen, greputeerd
  • verse diepvries aardbeien

Zo maak je het:

Gebruik de bijgeleverde muffinvormpjes bij de Montana airfryer. Voeg de stevia bij de havermoutmeel, en voeg steeds kleine beetjes melk toe tot er een stevige bal ontstaat. Gebruik steeds een stukje deeg om in het vormpje een bakje te vormen. Druk het deeg naar buiten zodat er een groot gat in het midden ( een bakje ) ontstaat. Zet de temperatuur op 180 ª C en bak de bakjes 5-6 minuten. Vul ze met de bananenpuree en garneer met een diepvries-aardbei

 

 

 

Een reactie op “Snelle airfryer smul-taartjes

  1. Lijkt me lekker! Een probleem: gisteren Montana compact ontvangen maar geen “vormpjes”. Is tekst “bijgeleverd” een vergissing?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *