Snelle bami met rijst-mie
Bami kun je op vele manieren maken. Ik bedacht een vegetarische variant, met rijst mie in plaats van gewone mie ( die is gemaakt uit tarwe) Dit maakt dit bami gerecht glutenvrij. Rijst mie kun je vinden in toko’s en sommige supermarkten en de biowinkel. Je kunt i.p.v rijst mie ook boekweit mie of boekweit noodles gebruiken. Dit recept is goed voor twee personen.
Dit heb je nodig:
- twee nestjes rijst mie, gekookt en uitgelekt
- een halve spitskool, in reepjes gesneden
- een kleine prei, in stukjes
- een rode en een gele ui, fijn gesnipperd
- 50 gram taugé
- een kleine rode peper, fijn gesneden ( optioneel, ik heb het weg gelaten, maar voor meer pit wel aan te raden)
- een kleine wortel, schoon geschrapt, in stukjes
- 250 gram tempeh, in stukjes gesneden + ketjap manis
- een teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
- twee flinke eetlepels 07 alleskunner kruidenmix of nasi/bami kruiden
- avocado olie of echte kokosolie om in te bakken
Zo maak je het;
Zet de stukjes tempeh in een flinke scheut ketjap manis te marineren. Laat in een wokpan een flinke scheut avocado olie heet worden. Fruit de uien en knoflook glazig. Voeg de tempeh toe en roerbak alles 5 minuten. Voeg de groenten en kruiden toe en roerbak opnieuw ongeveer 5-8 minuten. Voeg de rijstmie toe en roerbak door de massa. Gaar de massa ongeveer 10 minuten op laag vuur onder voortdurend omhusselen.