Snelle chocoladetaart ( vegan)

Stel: je hebt erg weinig tijd, weinig te besteden, maar wil toch erg graag iets gezonds en lekkers maken. Dan heb jij bij deze je recept gevonden! Deze chocoladetaart is 100% meukvrij, 100% veganistisch, en 100% knetter-lekker. Dankzij de goedkope ingrediënten is hij bovendien heerlijk budgetvriendelijk en daarom voor iedereen maakbaar!

IMG_1545

Je kunt het zo duur maken ( of goedkoop) als je wilt. Je kunt kiezen voor biologische ingrediënten, dit maakt het ietsje pietsje duurder maar ook dan is het nog vrij goedkoop te noemen omdat de ingrediënten die zijn gebruikt niet duur zijn in aanschaf, zowel biologisch als niet biologisch. Je kunt dus zeer voordelig een lekkere taart maken voor een verjaardag, feestje, of gewoon voor-de-lekker!

Dit heb je nodig

Voor de taart:

Voor de vulling:

  • 100 gram biologische magere cacaopoeder
  • warm water
  • 10-15 druppels greensweet-stevia chocolade of twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra

IMG_1540

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde vorm ( 22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom samen terwijl je steeds beetjes warm water toevoegt. Zodra de massa smeuïg is geworden de massa in de vorm storten en met het blik enkele keren op het aanrecht tikken. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_1543

Snij de taart voorzichtig door midden. Roer steeds beetjes water door de cacao en stevia, tot er een stevig glazuur ontstaat. Smeer het glazuur op de onderste helft van de taart. Druk de bovenste helft er voorzichtig bovenop. Extra lekker met een beetje greensweet-stevia ICING poedersuiker!

IMG_1544

 

 

3 Reacties op “Snelle chocoladetaart ( vegan)

  1. Hoi, wat ziet ie er lekker uit, maar ik wou toch even checken:
    650 gram havermoutmeel?
    650 ?
    het klinkt zoveel haha moet ik 3 pakjes kopen.

    • klopt. In meel is het trouwens al heel wat minder in volume 😉 Succes

  2. Lijkt wel reclame voor Stevia. Dat artikel heb ik over het algemeen niet in huis.
    Als ik nu suiker wil gebruiken? Hoeveel gooi ik er dan in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *