Spekkoek cake

OEH! Wat is deze cake lekker! Heerlijk luchtig, smeuïg en kruidig! 100% meukvrij ( suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij) en laag in koolhydraten!

IMG_2547

Ik heb mij laten inspireren op het recept van spekkoek.  Deze cake heeft dezelfde basis en smaak, maar is luchtiger gebakken. Spekkoek bakken is een behoorlijke klus, omdat je laagje voor laagje moet grillen. Deze cake wordt gewoon onder hete lucht gebakken.

Dit heb je nodig:

  • acht verse eitjes, gesplitst
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 2 x 2 eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 175 gram amandelmeel of havermoutmeel
  • een eetlepel kardemon
  • een eetlepel piment
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder
  • een eetlepel anijspoeder
  • een eetlepel noormuskaat
  • een eetlepel kruidnageloeder

Voor de topping

  • vijf flinke eetlepels baobab poeder 
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • havermelk of andere plantaardige melk, of water
  • amandelschaafsel
  • kokosrasp

IMG_2544

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een vierkant middelgroot bakblik met bakpapier. Klop in een vetvrij gemaakte kom de eiwitten met twee eetlepels stevia stijf, Roer twee eetlepels stevia, het bakpoeder en de meel door de eidooiers. Spatel de eiwitten door het dooiersmengsel. Verdeel het beslag over twee kommen. Roer door één deel de kruiden en specerijen.

IMG_2548

Stort het kruidenbeslag als eerste in het blik en tik het blik een aantal keren op het aanrecht zodat het beslag goed verdeelt. Stort de naturel massa op het kruidenmengsel. Tik opnieuw het blik nog een paar keer aan op het aanrecht. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf goed controleren. Laat afkoelen.

IMG_2545

Roer de stevia door de baobabpoeder en voeg beetjes melk toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Smeer op de cake. Bestrooi tot slot met kokosrasp en amandelschaafsel.

IMG_2543

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *