Spijs chocolade tom poucen ( vegan)

Verrrrruuukkelijk! Ik ben dol op echte zuivere homemade amandelspijs. Ik bedacht hiermee deze onweerstaanbare tom poucen. Omdat ik in plaats van eieren banaan gebruik, zijn de tom poucen ook geschikt voor veganisten!

Dit heb je nodig:

Voor de tom poucen:

  • 250 gram volkoren boekweitmeel
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels fiberfin of psyllium
  • 200 ml ijskoud water

Voor de vulling:

  • 150 gram amandelmeel
  • een banaan
  • een eetlepel stevia sweet Xtra

Voor de topping:

  • 6/7 eetlepels stevia Icing poedersuiker
  • anderhalve eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • een banaan, in plakjes gesneden
  • haver of andere melkvervanging

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de tom poucen in de keukenmachine tot een deegbal. Rol de deegbal tussen twee vellen plastic huishoudfolie uit tot een zo dun mogelijke plak. Snij met een mesje lange banen en tot slot vierkante stukken in de plak. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Breek de stukken voorzichtig langs de lijntjes af.

SAM_7385

Maal alle ingrediënten voor de spijs met de hand tot een mooie gladde spijsbal. Verdeel in stukjes, en beleg steeds een stuk op een plak en druk een andere plak erop.

SAM_7387

Meng de cacao door de poedersuiker. Veg hieraan steeds hele kleine beetjes melk toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer de glazuur op de tom poucen, en garneer met de plakjes banaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *