Super gezond en lekker ice-tea recept met echte thee/ infusies van Royal Green!

Vriendlief is dol op icetea. Gelukkig vind hij mijn eigen gebrouwen icetea nét zo lekker als de meuk uit de supermarkt. Sterker , hij vind het veel lekkerder. Icetea is denk ik wel het meest onderschatte suikerproduct in de schappen van de supermarkt. Het heeft een erg gezond imago, dankzij het thee-aandeel. Maar meestal bestaan de icetea-producten uit suikerwater, waaraan een thee-extract wordt toegevoegd. Het gaat in vrijwel de meeste gevallen niet eens om thee! Het is een zeer populaire ( fris) drank, die in de markt wordt gezet als goed en gezond, maar  juist onder de meest ongezonde dranken vallen.

 

Wist jij bijvoorbeeld, dat een glas icetea ( 250 ml) al gemiddeld zo’n 9 gram suikers bevat? Dt is meteen al 10% van de RI ( Referentie Inname ) De meeste icetea-varianten bestaan uit water en suiker, glucose en fructosestropen en wat thee-extract. Dit gaat dan ook nog maar eens om hooguit 0,10% , omdat een extract enorm heftig is in smaak, In sommige ice-tea’s vinden we naast bovenstaande ingrediënten ook nog eens zandemmertjes vol aan conserveermiddelen en kunstmatige zoetstoffen als Sucralose, en Acesulfaam-K. Allemaal smaakversterkers om de thee-smaak te verhogen. Wil je meer lezen over ice tea? KLIK DAN HIER. Wil je een review lezen over de FUZE TEA? KLIK HIER

MAAK HET ZELF!

Ik zeg het vaak, maar als het op icetea aankomt is het zelf-maken zo kinderlijk eenvoudig, dat je erom kunt lachen. Je bent niet alleen veel gezonder uit, ook ben je voordeliger uit. De conventionele ice-tea’s zijn vooral enorm winstgevend voor de frisdranken-industrie. Inhoudelijk kost het de fabrikant bijna niets, er valt dus gigantisch veel winst aan te behalen. Dit is ook een goede reden om het voortaan gewoon lekker zelf te maken.
Alles wat je nodig hebt is water , thee, en eventueel wat zuivere stevia. Water even koken, thee laten trekken en af laten koelen, en eventueel enkele druppels stevia toevoegen. Na afkoelen in de koelkast zetten en bij uitserveren ijsklontjes toevoegen. Is dat alles? JA! Dit is ECHT ALLES!

KIES DE JUISTE THEE!

Alle thee/ theesoorten zijn in principe geschikt om icetea van te maken. Van losse thee, tot builtjes, van groene / witte/ zwarte thee tot infusies. Het is maar net, waar jouw smaakvoordeuren naar uitgaan. Toch adviseer ik, om wel voor de juiste merken te kiezen. Dit zijn merken, die rekening houden met mens, dier en milieu, alleen 100% natuurlijke ingrediënten gebruiken en biologisch werken. Dit geeft niet alleen veel lekkerdere ice-tea, ook geeft het jou een nog beter gevoel aan het milieu te denken, en verzekerd te zijn dat jouw thee niet wordt geproduceerd door uitbuiting van mensen. Wat mij betreft voldoet één merk aan al deze eisen: ROYAL GREEN. Royal Green heeft onlangs een hele mooie serie theeën / infusies op de markt gezet, waar de echte thee-liefhebber zielsgelukkig  van wordt. Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven, KLIK HIER om te lezen waarom ik alleen voor deze thee kies voor mijn ice tea.

HEERLIJK VERFRISSEND RECEPT MET ROYAL GREEN !

De thee van ROYAL GREEN geeft je oneindige mogelijkheden. Zeker op gebied van ice -tea. Er zijn 12 soorten thee/ infusies waaruit je kunt kiezen. Door smaken te combineren krijg je een verrassende ice tea. Ik heb even geëxperimenteerd met alle smaken, om tot dit heerlijke ultieme ice-tea-recept te komen. Meer dan goed gekeurd door vriendlief, de echte ice-tea-kenner bij uitstek. 😉  Dit ice tea recept is verfrissend, heeft een explosie aan smaken en werkt dorstlessend. Het bevat nauwelijks calorieën, koolhydraten, suikers enzovoort. Een geweldige dorstlesser voor na het sporten. Hoe maak je het?
DIT HEB JE NODIG:

ZO MAAK JE HET:
Laat de zakjes in het water trekken terwijl het water afkoelt. Voeg de stevia toe en zet de afgekoelde icetea in de koelkast, met de zakjes er nog in. Verwijder de zakjes na 3-4 uur in de koelkast te hebben getrokken. Als je de thee wilt gaan serveren, voeg er dan ijsklontjes, bevroren aardbeien en cranberry’s aan toe. Dit fruit heeft een zeer laag suiker ( fructose ) gehalte. Je kunt uiteraard ander bevroren fruit toevoegen.
Een pakje ROYAL GREEN thee kost € 2.99. Daarvoor krijg je 16 zakjes thee. Je kunt denken ” PHOE! Dure thee! ” Maar als je mijn review erop naleest, lees je waarom deze thee wel heel erg bijzonder is te noemen. Bedenk je daarnaast ook eens hoeveel geld je bespaart. En het milieu bespaart. Van een pakje thee kun je liters  en liters ice-tea maken. Tel uit je winst, plus de winst die je behaalt op je gezondheid`!

Een reactie op “Super gezond en lekker ice-tea recept met echte thee/ infusies van Royal Green!

  1. Inspirerend. Ik zet alleen een ? bij het gebruik van aardbeien daar inmiddels zo duidelijk is geworden dat dit de vruchten zijn waar heel erg veel chemicaliën in zitten …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *