Superfood-oliebollen uit de airfryer!

Wil jij dit jaar met wat anders voor de ( oudejaars ) dag komen dan de geijkte oliebollen? Bak dan eens deze heerlijke superfood-oliebollen! Ze zijn nét even anders, en bovendien gezond. Ze bevatten heel veel voedingsstoffen zoals eiwitten, omega vetzuren , en vezels. Door ze in de airfryer te bakken op een speciale manier, blijven ze wel lekker zacht en zompig, zoals we dat gewend zijn van de oliebol, maar bevatten ze aanzienlijk minder vet.

Je kunt de extra vullen met geweekte krenten en rozijnen, maar ook naturel houden. Wil je er krenten en rozijnen aan toevoegen? Voeg dan aan het deeg een kopje geweekte en uitgelekte rozijnen toe en als je wenst een haf koffiekopje geweekte en uitgelekte krenten.

DIT HEB JE NODIG:

  • 250 gram havermout
  • 200 gram gemengde notem, fijn vermalen in de blender tot meel
  • 75 gram hennepzaad, fijn vermalen in de blender tot meel
  • 50 gram lijnzaad, fijn vermalen in de blender tot meel
  • 50 gram chiazaad. fijn vermalen in de blender tot meel
  • een halve banaan gepureerd
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een theelepel ceylon kaneelpoeder
  • 50 ml ( indien nodig meer ) water

EXTRA NODIG:

  • 35 gram gesmolten zuivere kokosolie

Zo maak je ze:

Bekleed de baklift met een klein stukje bakpapier om teveel lekken te voorkomen. Kneed alle ingrediënten in een kom tot een stevige maar smeuïge bal. Draai er ronde bollen uit en haal steeds een bol licht door de kokosolie, leg vervolgens in de liftbak. Bak de oliebollen op 180*C eerst 6 minuten. Draai ze daarna om en bak ze verder af in ongeveer 5-7 minuten, blijf controleren.

Je kunt ze het beste lekker af laten koelen. Hoe kouder ze zijn, hoe lekkerder. Heerlijk met een laagje greensweet-stevia ICING poedersuiker! 

 

Een reactie op “Superfood-oliebollen uit de airfryer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *