Supersnel vegan snoep-taartje, zonder suiker en oven!

Soms…

Dan heb je een enorme zin in wat lekkers. Omdat je het hebt verdiend. Of omdat je het jezelf zo nu en dan gunt. Graag wil je, dat het wel zo gezond mogelijk blijft, maar ja…..vind in de gemiddelde supermarkt eens iets ECHT gezonds om even helemaal jezelf in te mogen verliezen…..😕 Dat lijkt bijna onmogelijk. Zelf maken lijkt dan de oplossing. Maar tja…..dat kost volgens velen veel teveel tijd, veel teveel geld, en vooral veel teveel gedoe. En het is ook nog eens de vraag of het te hachelen is…🙁
Laat ik al die vooroordelen wat nog altijd rust op het-zelf-maken, eens wegnemen, met dit recept. Dit verrukkelijke taartje is :
* zelf gemaakt
* in 10 minuten, exclusief tijd om op te stijven
* gemaakt van zeven ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn
* knetter-lekker
* knetter-gezond
* 100% meukvrij, vegan, suikervrij, lactosevrij, glutenvrij
* zonder oven
Dit klinkt toch niet verkeerd? Je maakt alles binnen nog geen 10 minuten. Alles wat het eigenlijk vraagt is een maal-sessie in de blender en even wat opwarmen in een steelpannetje.

DIT HEB JE NODIG:

  • 200 gram + 250 gram havermout
  • 275 gram ongezouten, ongebrande gemengde noten
  • Anderhalve eetlepel greensweet-stevia sweet chocolade of andere
  • Circa 75 ml water
Voor de topping:
  • 250 ml plantaardige melk
  • 8 gram agar agar
  • Een eetlepel greensweet-stevia sweet chocolade of andere
  • Twee eetlepels biologische magere cacaopoeder

ZO MAAK JE HET:

Maak een prop van een vel bakpapier, en vouw deze weer uit, bekleed er een ronde springvorm ( 16 cm ) mee. Gooi de noten, de 200 gram havermout, stevia en water in de blender en vermaal rot een smeuïge massa. Gooi over in een kom. Voeg de 250 gram havermout toe en kneed tot een stevige bal. Druk de bal goed plat in de vorm.
Doe de melk, stevia, agar en cacaopoeder in een steelpan en breng op hoog vuur al roerend aan de kook. Schenk uit over de bodem in de vorm, en laat afkoelen. Laat het taartje daarna opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *