Supersnelle vegan bananen pannenkoeken!

Pannenkoeken…..wie lust ze nu niet? Pannenkoeken zijn lekker op ieder moment van de dag, zijn mega gemakkelijk en snel gemaakt en als je de juiste meukvrije ingrediënten gebruikt zijn ze ook nog eens knettergezond en voedzaam. Natuurlijk heb ik het niet over de vele kant en klare pannenkoeken-mixen, of nog erger, de kant en klaar gebakken en voorgekauwde pannenkoeken, nee, ik heb het over een heerlijke pannenkoek die is gemaakt van gezonde granen, vers fruit, plantaardige melk-achtige vervangers , meukvrije suikervervangers als zuivere stevia en / of erythritol, en verse eitjes. Als je veganistisch bent kun je de eieren vervangen door bananen, die meteen ook een lekkere zoete smaak geven.

Je maakt ze echt belachelijk snel, simpel en met maar vier ingrediënten. Als je in her bezit bent van de knapper-T ( de hoge snelheidsblender van MontAna ) is het helemaal een ” eitje” om te maken. Een gewone blender of keukenmachine volstaat uiteraard ook. De pannenkoeken zijn verrukkelijk als ontbijt, lunch, of tussendoor.

Wat heb je nodig?

( voor ongeveer 10-12 pannenkoeken)

  • twee grote bananen
  • 200 gram havermout
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • een volle eetlepel greensweet stevia sweet vanille ( andere smaken kunnen uiteraard ook )
  • warm water

Zo maak je het:

  1. Pureer in de blender de bananen met wat water.
  2. Voeg al draaiend de havermout, stevia en bakpoeder toe
  3. Voeg meer water toe tot er een pannenkoek-beslag ontstaat
  4. Laat een klontje zuivere kokosolie smelten in de koekenpan, en bak uit het beslag pannenkoeken.
  5. Eventueel bestrooien met greensweet-stevia ICING poedersuiker

 

 

 

 

8 Reacties op “Supersnelle vegan bananen pannenkoeken!

  1. Bedankt voor dit recept. Ik eet geen ei eiwit en als ik dan pannenkoekenbeslag maak, plakt de pannenkoek aan de pan vast. Ik ga deze proberen en dan met een eigeel erbij.
    Ben benieuwd.

  2. Dag Monique ,

    de enige zoetstof die ik in huis heb is gemalen stevia , poeder dus ,
    van 100 % Stevia Rebaudania .

    Ik neem aan dat ik die in dit recept kan gebruiken als vervangende zoetstof .
    Maar is dat ook zo ?
    En als dat zou kunnen wat zou dan bij benadering de hoeveelheid moeten/kunnen zijn om aan ’n vergelijkbare/gelijkaardige zoetkracht te komen , enig idee ?

    dank op voorhand , advies welkom !

    Vr groet , Ad Schoenmakers ,Venlo

    • je kunt alles wat je wenst gebruiken om te zoeten.

  3. Ik heb geprobeerd deze pannenkoeken te maken maar plakte toch wel in de koekenpan, dan maar misvormende pannenkoeken gewoon opeten en de rest bak ik in de oven als pizza bodem!

  4. Ik. voegde op een gegeven moment toch maar wat psyllium toe omdat de pannenkoeken wel erg papperig waren en moeilijk om te keren. Toen ging het beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *