Sweet broccoli cake ( vegan)

Wat een verrassende cake! Zelfs de grootste broccoli-hater zal deze cake waarderen! Zeer geschikt voor kinderen! De cake is zeer geschikt voor kinderen die weinig tot geen groenten ” lusten”. Dankzij de zoete smaaknoten verdwijnt de broccolismaak naar de achtergrond. De cake is bijzonder lekker en voedzaam, waardoor het als een volwaardige lunch of zelfs ontbijt kan worden gegeten! Ook lekker als onderdeel bij een warme hoofdmaaltijd.

Dit heb je nodig:

  • een kleine prei, in stukjes
  • een middelgrote stronk broccoli, in stukjes ( bewaar wat roosjes)
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • twee bananen
  • 250 gram zonnebloempitten
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • een theelepel bakingsoda

 

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een vierkant bakblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Maal in de keukenmachine eerst de broccoli fijn, voeg daarna de rest toe en maal tot een gladde massa. Stort de massa in de vorm, en verdeel.

SAM_5874

Verkruimel de roosjhes boven een kom, en voeg hieraan een heel klein beetje water toe. Verdeel de broccoli-kruim over de cake. Bestrooi tenslotte met de erythritol suiker. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat enige tijd goed afkoelen.

SAM_5877

TIP: deze cake is op zijn lekkerst, als hij 24 uur heeft ” gerijpt” !!!!!   😉

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *