Sweet haver crackers ( vegan)

Crackers zijn lekker op ieder moment van de dag. Ze zijn er in heel veel soorten en formaten, maar helaas ook in heel veel meuk. In crackers worden erg veel additieven gebruikt terwijl dit helemaal niet nodig is. De grootste spelers zijn zout en suiker. Je kunt gelukkig een aantal crackers kopen die alleen uit een graan en zout zijn gemaakt, maar deze kom je nog maar zelden tegen.

Het is daarom des te leuker om ze zelf te maken. Want niets is eenvoudiger dan dat. Je kunt er zelf van alles aan toevoegen ( of niet) en je kunt ze hartig of juist zoet maken. Maak bijvoorbeeld eens mueslicrackers ( klik hier) of heerlijke zaden crackers ( klik hier ) of maak ze in de airfryer ( klik hier)  Of maak fruit crackers ( klik hier)  Of ronde crackers ( klik hier ) Zoals je ziet: je kunt alle kanten op!

Je kunt al met drie hele simpele ingrediënten heerlijke zoete voedzame gezonde crackers maken. Dit kun je bijvoorbeeld eten als ontbijt. Of lekker op knabbelen tussendoor. Je kunt de crackers in een papieren zak op een koele plaats een paar dagen bewaren en voor gebruik even kort op-piepen in de oven of airfryer.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermout
  • drie / vier flinke eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade ( of één van de vier andere smaken sweet)
  • een kleine banaan, gepureerd ( of niet vegan: een ei)
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een glad oppervlak. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar terwijl je steeds beetjes warm water toevoegt. Als de massa stevig is geworden, een deegbal kneden en deze halveren.

Rol met een deegroller een helft op het bakpapier tot een zo dun mogelijke plak, Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de crackers worden. Doe hetzelfde met de andere helft van het deeg. Snij met een mesje crackers in de plak, zodat na het bakken je de crackers makkelijk kunt breken. Bak de crackers in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds GOED controleren. Laat afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *