Tabouleh

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel. Inmiddels zijn er talloze varianten op tabouleh bedacht. Ik bedacht mijn meukvrije variant!

Om je een indruk te geven, wat je ontloopt als je lekker zelf je tabouleh maakt, heb ik hieronder een overzicht van de kant-en-klaar meuk ( Knorr wereldgerechten) ingrediënten :

Ingrediënten
Ingrediënten: Ingrediënten couscous: Harde TARWEGRIES., Ingrediënten marinademix: zout, knoflook, maltodextrine, citroensap, koriander, tamarinde, rode paprika, citroenstukjes (suiker, appel, citroenpulp, dextrose, ananas, verdikkingsmiddel E401, stabilisator (E341, E331ii), natuurlijk citroenaroma, voedingszuur: citroenzuur, kleurstof E100), peper, cayennepeper, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing, peterselie, tijm, gistextract, kurkuma., Ingrediënten dressingmix: suiker, kaliumchloride, gejodeerd zout, zuurteregelaar E262ii, voedingszuur: citroenzuur, knoflook, MELKSUIKER, maïsolie, citroenstukjes (suiker, appel, citroenpulp, dextrose, ananas, verdikkingsmiddel E401, stabilisator (E341, E221ii), natuurlijk citroenaroma, voedingszuur: citroenzuur, kleurstof: curcumine), maltodextrine, citroensap, peper, peterselie, limoensap, kurkuma, aroma (bevat MELK)., Ingrediënten kruidenmix: kaliumchloride, suiker, zout, uipoeder, aardappelzetmeel, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing, pastinaakpoeder, SELDERIJZAAD, nootmuskaat, peper, fenegriekzaad, KNOLSELDERIJPOEDER, lavaswortel, kurkuma., E = door de E.G. goedgekeurde hulpstof.Kan gluten, ei, melk, selderij, mosterd bevatten.

Dat is nogal schrikken, nietwaar? Veel mensen zijn zich hiervan totaal niet bewust. Het grappigste ( nou ja…grappig…) is dat het TOTAAL NIET NODIG is. Al die smaakversterkers  kun je gemakkelijk terugvinden in je eigen keukenkastjes! Kruiden en specerijen zonder toevoegingen en bewerkingen hebben zulke sterke, intense en heftige smaken dat een klein beetje al volstaat. De kracht van de natuur !  Dit recept is geschikt voor twee personen!

sam_8997

Dit heb je nodig:

  • 300 gram geweekte/gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • twee flinke kopjes biologische bulgur ( let op, bevat gluten. Wil je glutenvrij, kun je kiezen voor gekookte boekweit of 100% glutenvrije haver) gekookt en uitgelekt
  • een ui, fijn gesnipperd
  • een bosje verse peterselie, fijn geknipt
  • enkele takjes verse munt, fijn geknipt
  • twee tomaten, in stukjes gesneden
  • een snufje keltisch zeezout
  • een snufje peper
  • een halve theelepel koriander
  • een flinke scheut olijfolie
  • een mespuntje komijnpoeder
  • een scheutje vers citroensap

sam_8999

Zo maak je het:

Hussel alle ingrediënten, behalve de bulgur, door elkaar. Serveer naast de bulgur.

sam_8998

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *