Tante Co uit Rona op bezoek…..mijn plan van aanpak naar herstel

Het is mij dan ook uiteindelijk overkomen……ook ik kreeg onverwacht tante Co-uit Rona op visite in mijn lijf. Al die tijd leek ik de dans steeds te ontspringen. Maar dan toch…..Gelukkig ben ik welgeteld maar één dag echt flink beroerd geweest, daarna werd het vooral last hebben van de kwakkel-ongemakken als hoesten, keelpijn en snottierigheid. Helaas behoor ik ook tot de grote groep mensen, die de reuk en smaak deels of helemaal zijn verloren. Bij mij is mijn reuk foetsie. Mijn smaak heb ik god-hemeltje-dank nog redelijk. Maar omdat mijn reukvermogen wel is aangetast ervaar ik andere smaak-belevingen. Alles smaakt plots anders.

Omdat ik hier opeens mee te maken kreeg, ben ik op onderzoek uit gegaan. Want hoe komt het, dat we door het virus onze smaak en reuk kwijt raken? En vooral: hoe krijgen we deze weer terug ?

Dat je wel eens je smaak en reuk kwijt kunt raken, dat is niets nieuws. Als we verkouden zijn , en last hebben van een verstopte neus, ervaren we ook even minder tot geen reuk en smaak. Dit komt, omdat lucht moeilijker bij de reuk-zenuwen in het neusslijmvlies kan. In de meeste gevallen gaat dit gewoon over zodra de verkoudheidsklachten afnemen. Bij een corona-infectie ligt het echter een beetje anders. Door het virus is de verbinding tussen de neus en de hersenen verstoord waardoor we een geurvervorming ervaren of niet meer goed kunnen ruiken. Het wordt vermoedelijk veroorzaakt door een beschadiging van de steunweefselcellen rondom de reukreceptoren. Er zijn op dit moment van schrijven nog altijd veel onderzoeken gaande. De eerdere COVID virussen gaven veel minder klachten, maar de huidige omicron variant heeft veel meer gevallen van geur en smaakverlies.
Het gaat om verschillende veranderingen, waardoor het voor iedereen weer anders is hoe lang het bijvoorbeeld duurt eer de smaak en geur weer terugkeert. Zo kun je volledig niets meer ruiken ( anosmie ) of kun je geurvervormingen ervaren ( dingen ruiken anders , meestal vies, dit heet pasosmie ).
Maar je kunt ook last krijgen van zogenoemde geur-hallicunaties, ook wel geuren ruiken die er helemaal niet zijn.
Qua smaakverlies kun je bijvoorbeeld opeens geen basissmaken meer proeven ( zoet / zout / Unami, dit wordt ageusie genoemd ) maar ook net als bij de geur, smaak-vervormingen ervaren. Iets kan opeens erg vies smaken, terwijl het normaal iets is wat je erg lekker vind.
Omdat de variatie zo groot is, is geen enkel verloop van herstel hetzelfde en zien we ook erg veel verschillende verhalen. Zo kan patiënt één binnen een week de reuk en smaak weer terug hebben gekregen, en kan patiënt twee er een jaar over doen. Er is ook geen echt gemiddelde aan te duiden, maar wel wordt geadviseerd, dat je na vier weken nog geen verbetering contact moet opnemen met een arts.
Smaakverlies komt minder vaak voor dan geurverlies. Dit komt waarschijnlijk omdat het virus in het speeksel zit en de smaakoverdracht verstoort. Het komt ook voor dat men gecombineerd niets ruikt en proeft. Vaak begint het met niets meer ruiken, om vervolgens last te krijgen van geur en smaak-vervorming,. Het kan een teken zijn van herstel.
Hoe dan ook…..je zit er maar mooi mee! 🙁 Zeker voor Bourgondiërs ( like me ) kan het echt ontzettend lastig zijn en geestelijk ook voor problemen gaan zorgen. We weten allemaal dat we van echt lekker eten kunnen genieten. Als dat opeens niet meer mogelijk is, kan dat voor somberheid en zelfs depressieve gevoelens zorgen. Ook kan iemand minder tot niets meer eten, omdat het wordt beschouwd als iets wat uit noodzaak moet, en niet iets waar je veel plezier uit kunt halen. Helaas is er nog zo weinig bekend over de precieze oorzaak , dat er ook niet heel veel aan gedaan kan worden. Het s een kwestie van uitzitten en hopen dat het allemaal snel weer terugkomt. Wel is er geur-therapie beschikbaar gesteld, om je geur als ware te trainen. De patiënt wordt getraind met sterke etherische oliën, waaraan men moet ruiken. Dit schijnt een vrij goede manier te zijn om je geur weer aan de praat te krijgen.
Terug naar mijn situatie. Ik ruik momenteel niets, maar proef af en toe gelukkig nog wel zoete / zure / hartige dingen. Dit komt en gaat. Zit kan ik uren niets proeven, tot ik opeens weer een paar happen wel aardig proef. De smaken zijn vervormd, wat wil zeggen dat ze anders smaken dat ik gewend ben. Ruiken is eigenlijk zo goed als verdwenen. Soms ruik ik in de verste verte iets, maar dat is zeer moeilijk waar te nemen. Ik hou het vertrouwen in mijn lijf, en ik geef het de tijd wat nodig is. Ik zit nu nog midden in het herstel van Corona, ik hoest en pruttel nog steeds,  ben snel erg moe, mijn neus is af en toe snotterig en ik hoest wat slijm op. Allemaal tekenen dat de ontsteking er nog steeds zit,. Ik accepteer het en ik geef mij eraan over. Veel rust nemen is ook een prioriteit . Ik slaap gelukkig ontzettend goed, zelfs in de hitte slaap ik eigenlijk best prima.
Ik ben zelf al gestart met mijn eigen plan van aanpak. En dat is mijn voeding en mijn ritme aanpassen en mijn eigen geur-training toepassen.

GEUR TRAINEN

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit eerder van gehoord / gelezen, maar het is allemaal wetenschappelijk bewezen: we kunnen onze geur trainen. We kunnen het beschouwen als een spier die we ook kunnen trainen. Door onze reuk-receptoren op een juiste manier te prikkelen en te stimuleren, zouden we onze geur weer kunnen herstellen of tenminste ondersteunen naar herstellen. Er bestaan therapieën die soms worden vergoed. Ik vind het zelf onzin om zo’n therapie te gaan volgen als je het zelf ook best goed kunt opbouwen. Er zijn immers meer dan genoeg geuren die we kunnen inzetten. Het is wel ontzettend handig om wat etherische oliën in te kopen. In vrijwel alle therapieën worden deze toegepast. Je krijgt dan een paar flesjes mee naar huis om als oefening aan te ruiken.
Er zijn verschillende sets die je kunt aanschaffen. Mijns inzien lijkt het beter om zelf je eigen voorkeuren in te kopen en los aan te schaffen.
Er zijn verschillende sets samengesteld, voor gedeeltelijk reuk-verlies, of volledig reuk verlies Allen bestaan ze uit een bloemengeur, een citrusgeur, een frisse geur en een kruidige geur. Ik geef een aantal geuren die je kunt gebruiken :
BLOEMENGEUR :
– roos
– lavendel
– violet
– jasmijn
– geranium
CITRUSGEUR :
citroen
– sinaasappel
– grapefruit
– bergamot
– mandarijn
FRISSE GEUR:
pepermunt
– eucalyptus
– citroengras
KRUIDIGE GEUR :
geranium
– rozemarijn
– dennen
Ik ben zelf begonnen met de vier geuren EUCALYPTUS / BERGAMOT / LAVENDEL  en GERANIUM . Ik heb uiteraard de etherische oliën  van VAN TOEN ingekocht. Deze gebruik ik zelf iedere dag. Ik zet ook iedere dag deze geur-combinaties aan in mijn diffuser. Ik ruik iedere morgen , iedere middag en iedere avond steeds even bewust aan deze vier flesjes. Dit ga ik een week aanhouden. Daarna pak ik vier andere geuren, waar ik hetzelfde mee ga doen.
Naast dat ik dit doe, ruik ik ook iedere dag aan dagelijkse dingen als een pot pindakaas, kruiden en ik heb een fles curry ketchup gekocht om aan te ruiken 🤣 Kinkt een beetje banaal, maar curry is zeer kruidig in geur en kan helpen je geur te trainen.
Ook ruik ik dagelijks aan het potje ADEM VRIJ , ook van VAN TOEN  . Ik hoop, dat ik hier komende tijd succes mee zal gaan boeken. Maar uiteraard ben ik er niet.

VOEDING

Want hoe goed je alles ook aanpakt, zolang je de kern niet aanpakt, zal niets daadwerkelijk effectief zijn. En daarmee komen we meteen weer bij de grote schakel: VOEDING. Als je voeding niet in orde is, zal het herstel veel langer gaan duren maar ook zul jij je zelf minder prettig voelen. Nu moet je wel het grote geluk hebben dat je eetlust niet tot een nul-punt daalt, maar ook dan moet je echt zorgen dat je goed en gezond eet en drinkt. Je snapt denk ik zelf ook wel, dat  doorgaan met roken en alcohol nuttigen geen goed plan is om je zieke lijf mee te dwarsbomen. Maar je zult het ook niet verder helpen als je het vol propt met leeg en onbruikbaar voedsel. Je hebt het zelf misschien niet zo in de gaten, maar als een virus in je lijf is binnen gedrongen slaat je lichaam meteen in de aanval en richt het zich in energie op het zo-snel-mogelijk weer zorgen dat het virus de deur uit wordt geloodst. Koorts is bijvoorbeeld ook zo’n “ tool” van het lichaam om virussen aan te vechten. Het vraagt erg veel energie van je lichaam, en daarom is het zo explosief belangrijk om goed te blijven eten en drinken tijdens een ziekteverloop. Mijn grote geluk is dat mijn eetlust niet verdween. En heb ik gewoon mijn normale voedingspatroon gevolgd. Wel had ik zo nu en dan wat last van lichte misselijkheid maar door dit goed op te vangen, gaat alles echt prima. Ik denk zeker, dat mijn goede eetpatroon bijdraagt aan een sneller herstel. Ik ben wel geteld maar één dagje goed ziek geweest, verder moet ik zeggen dat het allemaal wel prima gaat. Ook toen ik die dag zo ziek was, heb ik gewoon gegeten. Dit resulteerde dat ik de volgende dag gewoon weer op de been was, en de koorts was verdwenen.
Omdat je lijf zo griebels-hard werkt om het virus eruit te werken, is het meest verstandig om je lichaam een handje te helpen. Je verbruikt meer energie dan normaal, en het is dan ook verstandig om wat extra energie terug te geven. Ik doe dat in de volgende vormen :
CHLORELLA TEGEN DE VERMOEIDHEID 
Ik ben een groot fan van algen. Ik gebruik het al jaren, maar niet standaard. Ik slik het meestal bij in de herfst en wintermaanden. Ik slik dan meestal chlorella tabletten. Dit werkt voor mij altijd echt ontzettend goed. Wil je meer lezen over chlorella ? KLIK DAN HIER
Ik ben nu erg snel moe, of sneller moe dan normaal. Ook een veel voorkomend verschijnsel na corona. Sinds ik ben gestart met het slikken van vier tabletten per dag, merk ik meteen dat mijn energie hoger ligt. Ik kan alles wat langer volhouden en ik voel mij ook wat fitter.
Hoe komt het, dat chlorella zo interessant kan zijn tegen vermoeidheid ? Chlorella bevat heel veel gunstige voedingsstoffen, met in het bijzonder een vrij extreem hoog gehalte aan chlorofyl. Chlorofyl is de groene kleurstof die bijvoorbeeld groene bladgroenten groen kleuren.  Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van ons bloed, onze spijsvertering en organen, en het kan de lever en nieren ondersteunen.  In 100 gram chlorella vinden we maar liefst 2.800-3.710 gram. Maar dat is niet alles, wat chlorella zo uniek maakt. Chlorella bevat veel stoffen die zeer helend kunnen werken. Inmiddels zijn er over de gehele wereld speciale kweekvijvers om chlorella te kweken. Meest uniek en bijzonder aan , of beter gezegd IN chlorella is een zeer unieke stof, genaamd CGF. Dit staat voor chlorella groei factor.  Dit stofje zorgt ervoor dat de algjes zich zo razendsnel kunnen vermenigvuldigen. In het menselijk lichaam levert het stofje een enorme bijdrage aan een herstel van onze weefsels en lichaamscellen. Dit kan zeker interessant zijn bij vermoeidheidsklachten.
Diverse onderzoeken hebben uitgewezen, dat chlorella in staat is om o.a zware metalen uit ons lichaam te onttrekken. Al deze vrije radicalen, die we dagelijks ongewild en onbewust binnen krijgen door o.a cosmeticaproducten en bespoten voedingsmiddelen, worden in onze vetcellen opgeslagen. Ze blijven daar in regel erg lang zitten. Chlorella is in staat om dit voor een groot deel te verwijderen. Dit is te danken aan het fytonutriënt sporopollenine.  Hier moet wel een kanttekening bij worden gezet. Dit is alleen van toepassing, als je “ schone” chlorella gebruikt, dus niet verontreinigde. Het is daarom erg belangrijk, dat je let op afkomst en of de chlorella biologisch is of niet.
EXTRA EIWITTEN
We weten allemaal inmiddels wel zo’n beetje, hoe belangrijk eiwitten zijn. Het zijn echte bouwstenen voor het lichaam, en het is erg belangrijk deze binnen te harken. Voor mij zijn eiwitten geen probleem, omdat ik knetter-gek op zuivel ben. Ik ben dol op bio-dynamische kwark en yoghurt, en eet dit dan ook iedere dag. Maar nu een beetje extra. Waarom ? Wel, als je lijf zo enorm hard aan het werk is om jou weer beter te maken, verbruikt het veel eiwitten. Als we deze niet goed aanvullen, worden lichaamseiwitten afgebroken, wat leidt tot o.a verlies van spiermassa. Als we ziek zijn kunnen we flink afvallen, niet alleen omdat we minder eten / minder eetlust hebben, maar dus ook omdat we te weinig eiwitten binnen krijgen. Het kan dan alleen maar langer duren eer je weer herstelt. En je kunt je langere tijd extreem moe en niet fit voelen.
Door dagelijks wat extra eiwitten te nuttigen, help jij je lichaam enorm mee om snel weer te hertellen. Met extra bedoel ik uiteraard geen kilo’s kwark, maar nuttig zoveel je op kunt. Kies voor natuurlijke zuivel. Zoals biologisch-dynamische zuivel in de vorm van kwark en yoghurt. Al die lekkere kwark-toetjes uit de supermarkt zijn uiteraard lekker en bevatten ook heus eiwitten, maar ook een heleboel andere meuk. Je geeft je lichaam alleen maar extra balast om die meuk weer weg te werken. Biologisch-dynamische zuivel kun je kopen in de biowinkel. Uiteraard kun je ook biologische kwark en yoghurt kiezen. Kies liever geen melkproduct, deze kunnen juist slijmvorming geven. Aangezuurde zuivel heeft een beter opnameprofiel.
Ik koop mijn kwark altijd van het merk ZUIVER ZUIVEL. Deze kun je overal goed vinden, ook bij de Eko Plaza. Maak je schaaltje kwark bijvoorbeeld extra voedzaam door wat biologisch-dynamische havermout toe te voegen ( Luna e Terra ) en heerlijke biologische watermeloen.
TINCTUUR DRUPPELS 
Een tinctuur is een alcoholische oplossing uit waardevolle stoffen als planten/ plantendelen / wortels van planten, bladeren, harsen, bloemen en zaden. Tincturen worden meest in de kruidengeneeskunde gebruikt, maar ook bij het bereiden van parfums.
Het duurt gemiddeld zo’n drie tot vier weken om de kruiden te eten trekken in alcohol. Daarna wordt dit afgezeefd. Het is sterk afhankelijk van de inhoudsstoffen , hoe werkzaam de tinctuur is.
Er zijn vrij veel tincturen op basis van Echinacea . Wat is dat ? Echinacea is een geslacht bestaande uit negen soorten bloemplanten in de familie ASTERACEAE, allen van nature voorkomend in het oosten van Noord Amerika. Aan een aantal van deze planten worden medicinale eigenschappen toegeschreven. Hiermee wordt dan meestal de RODE ZONNEHOED bedoeld. Dit is tevens de meest bekendste en meest onderzochte soort. Fytotherapeutische bereidingen van de delen die boven de grond groeien, worden in verband gebracht met immuun-versterkende werkingen, bijvoorbeeld bij een griep of verkoudheid. We komen het daarom vrij vaak tegen in talloze middelen tegen griep en verkoudheid. Het kan mogelijk een griep of verkoudheid sneller laten verdwijnen. Pas met tincturen altijd wel een beetje op als je medicijnen slikt, neem voordat je tincturen wilt gaan gebruiken altijd even contact op met een behandelend arts.
Ik ben, toen ik last kreeg van mijn keel, de druppels van BOTANICAL 4 LIFE gaan gebruiken, om mijn immuunsysteem een handje te helpen. Het was voor mij geen zoektocht of moeilijke keuze, want eerder heb ik al zeer fijne ervaringen gehad met deze tincturen. Ze worden op een vrij unieke manier gemaakt. Er zijn verschillende soorten, mijn persoonlijke favoriet is de echinacea + vlierbessen combinatie.  Botanicals 4 Life hanteert voor haar tincturen een uniek drievoudig extractieproces met zowel alcohol als koud water om de opname van het volledige spectrum van belangrijke voedingsstoffen te maximaliseren. In de 3e extractiefase wordt de alcohol verdampt en vervangen door glycerine. Plantaardige glycerine heeft een lage GI en werkt als een natuurlijk conserveermiddel. De extracten worden geleverd in gebruiksvriendelijke druppelaars en kunnen direct onder de tong worden ingenomen of met een beetje water worden gemengd. Nog een leuke bijkomstigheid is dat het niet vies smaakt, het smaakt lekker zoet.  Ik druppel het bijvoorbeeld op wat gestoomde groente, maar ook direct onder mijn tong.
Het is vrij gemakkelijk in gebruik. En daarom niet storend. Ik blijf het gebruiken tot mijn corona-klachten volledig zijn verdwenen.
Er zijn zoals eerder gezegd meerdere varianten. En verkrijgbaar in 50 ml of 100 ml verpakkingen. Zo kun je ook kiezen voor echinacea + oLlijfblad, tijm en zoethout en echinacea + acerola extract. Velen vroegen of deze tinctuur ook te gebruiken was voor kinderen. Dat heb ik nagevraagd, de fabrikant adviseert om het niet te gebruiken bij kinderen onder de 12 jaar. Wil je toch graag je kind ( eren) deze tinctuur geven, overleg dit dan altijd even met een arts en / of deskundige.
Bij puur & Fit hebben we een aantal in ons assortiment opgenomen, kijk onderaan voor de directe linkjes.
RUST 
Mijn grootste uitdaging is wel rust pakken. Ik zag er dan ook behoorlijk tegenop om deze noodzakelijke rust te gaan pakken. Ik ben een vreselijke draai-kont en heb geen moment rust in mijn lijf. Wonderbaarlijk genoeg heb ik het geaccepteerd en pak ik de nodige rust. Ik slaap heerlijk, en zodra mijn lijf het aangeeft, ga ik even lekker liggen. Ik kan zelfs zeggen dat ik er intens van kan genieten! Dat stukje accepteren is wel nodig om je volledig eraan over te geven. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om alles waar je zo intensief mee bezig bent los te laten om aan jezelf te werken. Maar instinctief weet je ook, dat je zonder een gezond lijf geen stap verder komt. Train jezelf , om jezelf meer rust te gunnen. Ik weet, dat het alleen zeggen niet genoeg is, het is een acceptatie[proces in jezelf. Wat ik afgelopen dagen heb gedaan is mezelf een spiegel voorhouden. Ik schrok vreselijk van hoe ik eruit zag. Mijn ogen stonden waterig en dof in mijn hoofd, mijn huid was nog bleker dan normaal en ik werd echt verdrietig van het aanblik.. Het zette mij aan tot totale overgave. Ik heb alles los gelaten. En ben gaan liggen als ik daar behoefte aan kreeg. Zonder onrustig te zijn . Ik heb het voor elkaar gekregen om mijn hoofd even uit te zetten. Het voelt bijna bevrijdend. Anywayzzzz…..het heeft zeker bijgedragen naar een sneller herstel.
EVEN FIETSEN OF WANDELEN 
Omdat ik mij verder prima voel, geen koorts heb en ik eigenlijk verder negens last van heb, ga ik zoals gewoonlijk steeds iedere dag even naar buiten. Ik fiets sowieso graag en iedere dag, dit zet ik nu ook gewoon voort. In mijn omgeving kun je heerlijk in je uppie hele kilometers weg fietsen zonder maar iemand tegen te komen. Ook is het nu vakantietijd in mijn omgeving wat het dubbel zo fijn en plezierig maakt. Als je je goed genoeg voelt, ga dan even lekker naar buiten. Dit is zeker goed voor het herstel. Uiteraard is het nét zo belangrijk om iedere dag je huis goed te ventileren. Ik weet zelf niet beter, iedere dag staan hier ramen en deuren open, of het nu min 10 vriest of niet. Ik ben gelukkig geen koukleum, ik heb het eerder warm. Zorg voor goede en schone zuurstof. Gebruik eventueel een luchtreiniger, KLIK HIER voor meer informatie
En verder ? Verder doe ik alles zoals ik dat gewend ben. Dus veel verse intacte ( groene ) groenten eten, mijn eigen vlees-vervangers maken, en mijn dagelijkse supplementen slikken. Ook ben ik nog steeds bezig met collageenpoeder te gebruiken. Ik zorg ook voor voldoende vocht. Ik drink water met stevia druppels. En gember water. Verder drink ik mineraalwater uit de biowinkel. ( uit glazen fles ) Ik drink verder niets, geen alcohol, geen koffie.
Ook heb ik mijn dagelijkse sporten weer opgepakt, zij het dat ik alles wat tandjes lager heb gezet. Maar ik merk dat ik na mijn work out mij fitter dan daarvoor voel, wat een goed teken is.
Dit is MIJN MANIER VAN AANPAK. Ik deel hem met jullie, om jullie mogelijk wat te kunnen inspireren, maar het is uiteraard geen enkele garantie dat het bij jou werkt. Iedereen gaat anders om met het virus en iedereen heeft een ander ziekteverloop. Ik hoor erg veel verschillende verhalen om mij heen, van weken echt van de wereld af zijn tot geen tot zeer lichte klachten. Ik bengel er denk ik zelf een beetje tussen in. En ben alleen maar ONTZETTEND DANKBAAR dat mijn lijf er zo goed tegen vecht.
Ik wil tot slot benadrukken, dat adviezen, meningen, oordelen en andere vormen van ( goed bedoelde ) raad van anderen nooit moet worden aangenomen voor een remedie bij jezelf. Ook mijn plan van aanpak dus niet!!!! Ik wilde dit wel graag delen omdat het mij explosief veel werd gevraagd en ik wilde wat richtlijnen geven om zelf een plan van aanpak te maken als de klachten mild zijn. Maar ga niet blind uit dat dit werkt. Ik denk dat de enige echte remedie UITZIEKEN is. En goed voor jezelf zorgen.

BETERSCHAP!!!! 😗

LINKJES NAAR PRODUCTEN :

BOTANICALS 4 LIFE KRUIDEN-TINCTUREN:  KLIK HIER
MIJN GEBRUIKTE TINCTUUR : KLIK HIER
PUUR & FIT CHLORELLA :  KLIK HIER
VAN TOEN ETHERISCHE OLIE:  KLIK HIER
VAN TOEN ADEM VRIJ :  KLIK HIER 

3 Reacties op “Tante Co uit Rona op bezoek…..mijn plan van aanpak naar herstel

 1. Heej Monique,

  Wat vervelend voor je dat je je zo ziek voelt door Corona (leuke woordgrap maak je er trouwens van ) .
  Wat schrijf je weer onwijs veel tips op.
  Ik heb 15 maanden geleden Corona gehad (net voor er vaccins kwamen) en heb er nog steeds last van. Wáár ik last van heb? Vooral vermoeidheid en energieverlies, concentratiestoornis en overprikkeldheid.
  Geurtherapie helpt zeker! Ik heb twee dagen geen smaak en geur gehad en de etherische pepermunt olie (lekker sterk, lekker herkenbaar) heeft me geholpen om sneller weer te kunnen ruiken en proeven.
  Ik kreeg als vegetariër ook een B12 tekort en heb hier een injectiekuur voor gehad. Ook daar wordt je moe van.
  Je tips over algen en eiwitten zijn voor mij hele waardevolle aanvullingen…. daar ga ik wat mee doen!
  Met mijn energie zat ik bijna 10 maanden 30%. Ook heb ik 9 maanden geen auto kunnen rijden.
  Nu gaat het steeds beter en steeds vooruit. Mijn energie zit nu op zo’n 75% van voor Corona.
  Uiteindelijk kom ik er wel en heb ik ook mijn lesje geleerd! Ook al zie je aan andere mensen niet dat ze ziek zijn, niet alles is op te lossen met rust, een kopje thee en een gezellig gesprek. Soms duurt iets veel langer en moet je je er gewoon aan over geven.

  Hé…beterschap voor jou en blijf rustig aan doen.
  Groetjes,
  Tamar

 2. Hallo Monique en Tamar. Ik heb nog een tip voor jullie waar ik enorm veel baat bij heb gehad en nog heb. Ik ga regelmatig naar een magnesiumkamer/zoutkamer. Uiteraard moet er wel 1 bij jullie in de buurt zitten. Ik heb astma en mijn smaak was weg. In no time was ik weer opgeknapt en met mij vele anderen die er ook gebruik van maken. De magnesiumkamer is een soort van kleine sauna en er stroomt pure magnesium in. Je proeft het op je lippen en voelt het op je huid en ik vind het zelf niet heel fijn omdat het nogal scherp is. Dat komt ws door mijn slechte longen. Ik hoop dat ik jullie hiermee op een idee heb gebracht. Veel sterkte.

 3. Hi kanjer,
  Diep respect heb ik voor je!
  Van harte beterschap wens ik jou toe,
  Hartelijke groeten,
  Helen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *