Tarwegras

Tarwegras is een jonge tarwe. Totdat het uitgroeit als het bekende gras, is het eerst een groene, sprieterige plant. Voor veel dieren is gras een basisvoedsel, en dat is begrijpelijk: het bevat een vol pakket aan zeer goede voedingsstoffen, als antioxidanten mineralen en veel vitaminen. Ook juist de stoffen die de mens nodig heeft om te kunnen functioneren. Jammer genoeg kunnen mensen de zeer stugge vezels van gras niet verteren en maakt het ons dus geen “grazers”. Toch kunnen we profiteren van alle goede gezondheidsvoordelen van gras. Door middel van slow juicers, dit is een speciaal apparaat die in staat is licht verteerbaar sap uit gras te persen.

Tarwegras sap is een waar hip drankje geworden in zeer korte tijd, vooral onder “raw food” aanhangers. Het is een vloeibaar voedingsconcentraat dat een compleet spectrum bevat aan enzymen, mineralen, vitaminen, antioxidanten en nog vele andere essentiële voedingsstoffen. Het is zeer rijk aan de stof chlorofyl, een zeer krachtige stof dat het lichaam voorziet van nieuwe energie en reinigt. Tarwegras wordt dan ook vaak gebruikt in diverse reinigingskuren. Om even een vergelijking te maken: 30 ml tarwegras is even gezond als één kilo verse groente! tarwegras kan ook gegeten en gedronken worden door mensen met een gluten-allergie, ook al zegt de naam hen anders. Het jonge gras bevat geen gluten. Zoals eerder gezegd kunnen we tarwegras niet rauw eten. Wel kun je er flink op kauwen om het sap eruit te kauwen, en het pulp later uit te spugen, maar dit vergt veel van je kaken. Het is ook mogelijk om zelf tarwegras te kweken. Er zijn diverse zaden en stekjes verkrijgbaar. Dit is absoluut geen verkeerd idee, gezien tarwegras ook al wordt bestempeld als superfood en dus ook “superduur” is.

Tarwegras heeft een zoethout-achtige, fris-zoete smaak. Het is verkrijgbaar in poedervorm, capsules en tabletten, en het is verkrijgbaar in vele speciale “smoothie-bars” waar je vers geperst sap uit een slowjuicer kunt kopen. Dit fenomeen vind je vooral terug in Amerika, maar ook hier in Nederland sterk in opkomst. Diverse vitaminstores hebben ook zo’n speciale “smoothiebar”. Zorg ervoor, dat je 100% natuurlijk tarwegras koopt. In heel erg veel varianten (ook kuren en supplementen) zitten erg veel kunstmatige hulpstoffen wat de kwaliteit van de natuurlijke voedingswaarden sterk vermindert. Drink ongeveer 60 ml per dag, dan zit je aan een optimale dosering om de gezonde voordelen te profiteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *