Tassen van kurk? JA! van KURK! Mooi, veganistisch, duurzaam en goed voor mens, dier en milieu!

Vorig jaar maakte ik kennis met kurk. Ik heb een muurkant bekleed met kurk, wat best bijzonder is. Ik ben er tot de dag van vandaag nog ontzettend blij mee. Wat geeft het een warme sfeer in huis, en ik vind het vooral onwijs fijn dat het 100% natuurlijk en duurzaam is. Voor deze kennismaking had ik mij eigenlijk nooit zo verdiept in kurk, natuurlijk wist ik wat het was en dat hert ook een echt natuur-product betreft, maar hoe / wat/ waar…dat ontdekte ik pas vorig jaar. KLIK HIER om er alles over te lezen.

Sindsdien is mijn interesse in kurk enorm gegroeid. Ik ontdekte, dat het veel verder gaat dan alleen maar vloer en muur bekleding. Sterker nog, er lijkt een complete wereld in kurk te bestaan. Allerlei gebruiksvoorwerpen, maar ook tassen en zelfs kleding en schoenen. Ik raakte behoorlijk enthousiast. Onlangs werd ik opnieuw benaderd door Frank van Alten, de drijvende spil achter KURK EN CO, en VAN ALTEN KURK. Ik heb deze man mogen ontmoeten en ik hou van zijn liefde en passie voor zijn kurk. Dat vind ik mooi om te zien. Eerder had ik hem al eens enthousiast verteld wat ik allemaal had gevonden aan kurk, en hij bevestigde dit. Hij wist van deze kurk-producten en vertelde, dat hij bezig was om zich ook op deze markt te gaan begeven. En nu, anno 2020, is het dan zover. Hij belde mij vol enthousiasme om te vertellen dat zijn nieuwe web-winkel www.kurktas.nl in de lucht zat en hij maanden bezig was geweest om deze webwinkel te vullen met de meest prachtige kurk-producten. Ik ben meteen gaan kijken en….raakte op slag verliefd op wat ik daar allemaal voorbij zag komen. 😍 Ik ben niet snel verliefd, maar het kostte dit keer erg weinig tijd om mij volslagen totaly in-love te maken, wat een schattige tassen! Wat een mooie producten! 🥰 Of ik wat wilde testen voor een review, vroeg Frank mij….EEEH…wat denk je zelf? 😃 Ik werd op de voorhand al blij!  Frank bracht twee tasjes langs en ik ben er meteen in gedoken…

TASSEN VAN KURK????? 😦

Nu hoor ik je vragen “ tassen? Van KURK?  HOE dan?
Kurk staat immers bekend als iets grofs, ruw en niet al te buigzaam. Dat klopt uiteraard, maar door kurk op een bepaalde manier te behandelren, wordt het zeer buigzaam en soepel, en heeft het veel weg van leer.
Hier kun je kort-door-de-bocht zien, hoe zoiets in zijn werking gaat.  Van de volwassen kurkeik boom, die maar liefst NEGEN JAAR nodig heeft om te groeien, wordt de bast ( het kurk) verwijderd. De boom kan na zijn “ knipbeurt” weer opnieuw groeien in zijn kurk. De bomen kunnen daarom honderden jaren oud worden een worden NIET GEKAPT. Zodra het kurk is geoogst gaat het naar een speciale fabriek, waar het kurk wordt gekookt en vervolgens samen wordt geperst in grote dunne plakken. Deze plakken worden vervolgens gesneden in afzonderlijke plakken en opgerold. Deze rollen zijn klaar voor de productie van o.a tassen. Anders gezegd wordt het kurk door een kook en pers proces zacht en soepel gemaakt, waardoor we het voor ontzettend veel doeleinden kunnen gebruiken.
Je zult je ook vast afvragen hoe sterk dat dan is. Het zal je verbazen. Want in basis is kurk juist ontzettend sterk. Het is in de meeste gevallen, geperst, zelfs sterker dan leer. Het heeft een zeer sterkte structuur. Dit zorgt ervoor, dat het materiaal stootvast is, en bestendig tegen diverse weersomstandigheden. Je kunt er dus met een gerust hart mee in de regen lopen.

VEEL VOORDELEN VOOR MENS, DIER EN MILIEU 😊

Maar wat misschien wel het allermooiste is aan deze tassen, is dat het erg veel voordelen geeft voor mens, dier en milieu. Koop je dus in plaats van een leren of plastic of katoenen tas deze kurk tassen, dan doe je sowieso het milieu een erg groot plezier. Om te beginnen dringt het het C02 gehalte terug. Na de oogst van het kurk kan de kurkeik tot twee keer zoveel C02 opnemen.
De producten die Frank voor zijn webwinkel inkoopt, is afkomstig uit Portugal. Het is 100% traceerbaar. De arbeidsomstandigheden van de Portugezen zijn subliem. Er wordt veel liefde gestopt in hun werk. Mensen worden dus niet uitgebuit, en de werk-omstandigheden zijn zeer goed. Het kurk is FSC gecertificeerd.
In de producten van www.kurktas.nl worden gegarandeerd GEEN DIERLIJKE PRODUCTEN gebruikt. Er kan dus een 100% garantie worden gegeven dat de tassen geschikt zijn voor veganisten, ze zijn 100% veganistisch. De materialen zijn goedgekeurd door PETA

DE TASJES 🥰

Ik denk dat je echt een hart van steen moet hebben, wil je niet net als ik compleet vallen voor deze tasjes. Ze zijn niet alleen goed voor mens, dier en milieu, ze zijn ook knetter-schattig, mooi van kleur en voelen heerlijk zacht en soepel. Ik mocht het rugtasje testen, en het unisex schoudertasje.
Het schoudertasje  ( CASTANHO ) is een unisex tasje, dus je partner kan hem van je stelen 😁 Vriendlief heeft al jaren een zelfde tasje van leer, die hij bij zich draagt als hij naar buiten gaat. Deze tasjes zijn bijzonder geschikt om papieren en portemonnee in te bewaren. De handige zij vakjes bieden ruimte voor bijvoorbeeld pasjes en sleutels. Het tasje is 19 cm hoog en 15 cm breed. Er kan dus aardig wat in. Er zit een vrij lange band aan, die je kunt verstellen. De ritsen en ringen zijn gemaakt van hoogwaardig RVS.
Het tasje geurt heerlijk en geeft echt het “ leer-gevoel”. Het heeft dus niet alleen een lederlook, maar ook echt een geur en soepelheid. De binnenkant is gevoerd met 100% duurzaam biologisch katoen ( 60 % ) en verder is alles 100% kurk. Alles onder de standaard normen van het Europese REACH. 
Het rugtasje ( FOFO )  is van precies dezelfde materialen gemaakt. Het heeft een lief voor-vakje waar je je sleutels en pasjes in kunt bewaren. De opening is een trek-opening, met een leuke sier-gesp, met drukknop. Je kunt het tasje als schoudertasje gebruiken en als rugzakje. De hendels kun je open ritsen tot twee draag banden om op je rug te dragen. Maar je kunt het dus ook dicht ritsen en om je schouder dragen. Ideaal. Ik wandel veel, en dan is een zakje op je rug meest handig. Maar ga ik uit, dan kan ik dit ook als schoudertasje gebruiken.
Het rugtasje is 21 cm hoog en 17 cm breed. Aan de zijkant zit een zijvakje met rits. Het heeft een greep aan de bovenkant waar je je tasje netjes kunt ophangen. De voering is van binnen net zo mooi als van het unisex tasje.

HOE HOU JE HEM SCHOON? 🙄

Kurk is stootvast en waterbestendig. Je tasje vraagt niet om veel onderhoud, maar je kunt hem niet in de wasmachine gooien. Als je tasje vuil is geworden, kun je hem afnemen met een klam-vochtige doek, eventueel met een ecologisch afwasmiddel. Verder heeft het geen onderhoud nodig, wel liefde! 😊

WAT VIND IK ERVAN?

Ik heb het tasje nu vier keer in gebruik genomen ( rugtasje) Mijn spulletjes passen perfect in het tasje, zelfs mijn oude-opoe-portemonnee 😂. Mijn telefoon, sleutels, pasjes, zakdoekjes enzovoort krijgen genoeg ruimte. In het zijvakje bewaar ik wat dingetjes die een vrouw meestal mee-zeult, zoals wat make up, lippen balsem enzovoort. Ik heb het tasje drie keer als schoudertas gebruikt en 1 x op mijn rug. Beiden IDEAAL! Op mijn rug voel ik he niet eens zitten en de banden zakken niet steeds van mijn schouders. BLIJ MEE!
Vriendlief heeft het unisex schoudertasje in beslag genomen, wat ik al vreesde. Hij vond het zeer interessant dat het tasje van kurk is gemaakt. Een “ gadget “ voor hem, en dus interessant ( mannen.. 🙄 ) Hij heeft er tot op heden erg veel plezier van. Hij had in het begin wat moeite met de band, maar dat was te lang, …..🥴 lekker snugger soms, die mannen…Op maat afgesteld was hij dik tevreden. Wat kan ik nog meer zegge? Kan ik overlopen van enthousiasme? Volgens vriendlief wel. Hij moet lachen om mijn “ ooooh schattig! “ kreten. Ik ben er echt zo blij mee. Er gaan absoluut meer kurk tassen komen en ik heb mijn oog ook al laten vallen op een telefoon hoesje van kurk…..
De prijzen…ja, dat zijn pittige, maar ik heb het er echt dubbel en dwars voor over. Het is goed voor mens, dier en milieu, en voor mij! 😁 Ik word echt heel blij als ik naar mijn schattige rugtasje kijk!

WAAR KAN IK DIT BESTELLEN?

In Nederland zijn producten van kurk in opkomst. Ik mocht deze twee schatjes testen van www.kurktas.nl. Ze verkopen niet alleen tassen, maar ook koeltassen, petten, telefoonhoesjes…..Frank vertelde mij dat het assortiment wordt uitgebreid, terwijl het groeit. De investering is natuurlijk best pittig, en er wordt nu op gestart met een aantal artikelen. Neem eens een kijkje op de website!
Wil je mijn beoordeelde rugtasje bestellen? Deze kost € 45,95 en is VIA DEZE BESTELLINK direct te bestellen
Wil je het unisex schoudertasje bestellen? Deze kost € 34,95 en is VIA DEZE BESTELLINK direct te bestellen.
Notificatie: ik kreeg beide tasjes gratis om  vrijblijvend te testen en te reviewen. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten. Ook niet uit kortingsacties. Het review is on-afhankelijk en op eigen initiatief geschreven. 

MEGA KORTINGSACTIE!

Ben jij net zo verliefd geworden? Ik mag van zaterdag 11 januari 2020 tot maandag 13 januari 2020 een korting van 15% geve op HET GEHELE ASSORTIMENT ! Dus niet alleen op het rugtasje en schouder tasje!

4 Reacties op “Tassen van kurk? JA! van KURK! Mooi, veganistisch, duurzaam en goed voor mens, dier en milieu!

  1. Wat een ontzettend leuke tassen!!! Wat zijn de afmetingen? Staan er nl niet bij op de website….

  2. Heel mooi! In Portugal heb ik ook al staan kwijlen bij een mooie rugzak, maar vond hem te duur. Ik zag later een veel goedkopere variant. Heb deze gekocht, maar was na een maand of 2 al kapot. Blijkt maar een heeeel dun laagje kurk op een plastic lap te zijn. Genept dus. De dure variant was wel puur kurk. Opletten dus als je in Portugal zoiets koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *