Teff matzes
Heerlijke stevige crackers! Gemaakt met bruine teffmeel, voor een meer voedzame matze! Bovendien 100% glutenvrij! Bruine teffmeel kun je vinden in de biowinkel. Je kunt ook ander glutenvrij meel gebruiken. Gebruik wel altijd de psyllium erbij.
Dit heb je nodig:
( voor circa 8-10 matzes)
- 200 gram bruine teffmeel
- 5 gram psyllium
- 100 ml water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar tot het punt dat het handmatig kan worden overgenomen van de lepel, kneed tot een soepele deegbal.
Draai 8-10 balletjes uit het deeg en druk deze op een met wat teffmeel bestoven werkplek zo plat mogelijk. Hoe dunner, hoe knapperiger. Gebruik een ronde uitsteker om er ronde matzes uit te drukken, en leg deze op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de matzes. Bak de matzes in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-13 minuten, blijf controleren. Laat afkoelen.
Superlekker met een beetje roomboter of geitenboter en kaneelsuiker!
Wat een goed idee! Ga ik proberen!
Bedankt!
De smaak is wel goed, maar het is zo brokkelig met Teffmeel.
Weet je hoe ik dit kan voorkomen, Monique?
Ik heb het gemaakt, maar dubbel water gebruikt. Kreeg daarna 1 plak, was allemaal niet gemakkelijk, maar wel lekker!