Totaly in love…..op mijn kokosnoot bowl!

Ik hou heel erg van de natuur, dit zie je ook terug in mijn interieur. Dit is zeer simpel gehouden, en zo natuurlijk mogelijk. Ik hou enorm van ( sloop ) hout, en landelijke stijlen. Dit druppelt ook door in mijn gebruiksvoorwerpen. Nu hou ik sowieso zoveel als ik kan plastic uit mijn huis, maar ik maak er echt werk van om de meest leukste accessoires te scoren die mijn keukentje en leven een beetje leuker maken. De nieuwste trends vind ik daarom echt geweldig, zoals 100% bamboe, biologisch katoen zakken, RVS bewaardozen enzovoort. Het geeft je keukentje meer sfeer, en je bent meteen ook vriendelijk voor het milieu.

 

Al vanaf dat ik ze voor het eerst op zag duiken, ben ik op slag verliefd geraakt op…..kokosnoot-kommen. 🥥 OOOH, wat vind ik dat schattig, functioneel en prettig in gebruik. Bovendien een echte eye-catcher in je keuken! Nu heb je ook hierin weer erg veel onderscheid, want zoals dat altijd gaat met hippe trends, komen er erg veel varianten op de markt die helemaal niet zo milieuvriendelijk zijn als wordt geschetst. Veel kommen kunnen bijvoorbeeld een melanine-kunststof laagje bevatten, iets waar onlangs nog erg veel ophef over ontstond. Het is daarom wel even opletten en goed zoeken naar echte 100% natuurljk gehouden kokosnoot-kommen, bestek en ander servies.
Ik kreeg onlangs een hele mooie kokosnoot-bowl thuisgestuurd, waar ik blij door werd verrast. Ik was van plan om een paar van deze super-leuke bowls aan te schaffen, en uitgerekend op dat moment kreeg ik dit thuis gestuurd….Ik ben er meteen in gedoken!

BAMBAW KOKOSNOOT BOWL

Ik kreeg de bowl van BAMBAW, een Belgische onderneming in 100% natuurlijke producten die we dagelijks gebruiken. Zij halen hun kokosnoot bowls uit Bali. Daar worden ze gemaakt door echte ambachtslieden. De “ schels” zoals kokosnoot kappen ook wel worden genoemd, worden eerst zorgvuldig geselecteerd op juiste maten. De onderkant van de kappen worden afgevlakt, zodat de bowls stabiel kunnen blijven staan. Vervolgens worden ze met zuivere kokosolie gepolijst, om ze zo o.a vaatwasser-bestendig te maken. Ze worden verder nagelopen op splinters e.d. Er worden GEEN kunststof lagen in de bowls gespoten.
Omdat geen enkele kokosnoot-kap/ schel hetzelfde is, verschillen de bowls van vorm en kleur en is iedere bowl uniek. Geen vorm is precies hetzelfde, geen kleur precies hetzelfde en geen tekening hetzelfde. Ze hebben een gemiddelde diameter tussen de 12 en 15 cm en zijn gemiddeld tussen de 5-6 cm hoog. De bowls vallen onder de ZERO WASTE, wat wil zeggen dat niets verloren gaat in een productieproces, alles composteerbaar is, te recyclen en C02 neutraal.

HET GEBRUIK

Voor het eerste gebruik moet je de bowl even kort omspoelen onder de kraan, en goed drogen. Daarna kun je compleet los gaan! Ik heb mijn bowl meteen getest, met een ontbijt / lunch en diner idee. Te beginnen bij het ontbijt. Naast mijn gestoomde groente eet ik iedere morgen kwark met mijn eigen homemade muesli. Daar kan ik iedere morgen intens van genieten. In deze bowl is het geniet-gehalte 10 x hoger! Wat een fijne bowl, hij staat zelfs overvol zeer stabiel op de ondergrond. Ik kan de bowl ook heerlijk en gijn in mijn hand houden, het heeft een zeer fijne grip. Ik kan nogal eens onrustig rondlopen als ik teveel moet doen, en loop soms ( ik weet het, zo slechte gewoonte! ) met mijn kom muesli door mijn huis heen al etend andere dingen tegelijk te doen. Met deze bowl gaat dat in elk geval meer dan prima 😄 De laatste restjes lepel je er ook goed uit. NO WASTE! 
De lunch dan, ik had zin in een fruit-salade. Dit maakte ik van passievrucht, mango, aardbeien, ananas, appel en fijn geraspte gemberwortel + citroenschil. Ging er allemaal prima in, de bowl is echt ruim. Ik heb heerlijk een vorkje geprikt terwijl ik achter mijn PC bezig was ( alweer zo’n slechte gewoonte….) en de kom was na mijn lunch zeer snel omgespoeld.
Als onderdeel van mijn diner heb ik die dag gekozen voor KELP noodles ( my favorite) met een groentepuree van o.a gekookte pompoen, bloemkool, spinazie, broccoli, gekookte tomaten, prei, en spruiten. Lekker met wat kruiden op smaak gebracht en smullen maar! Dit ging allemaal opnieuw meer dan perfect. Ik merkte echt dat ik er even voor ging zitten, eten uit zo’n bowl stimuleert zeker!
Sinds ik mijn bowl in bezit heb, gebruik ik hem iedere dag intensief. Wat een feestje is het, om eruit te eten, serieus, je wordt er echt blij van. Het staat ook nog eens hip in mijn keukentje. Ik ga zeker nog meerdere bowls bestellen! Ik wil een hele set verzamelen, want hier word ik echt oprecht heel erg blij van!
Uiteraard wist ik niet hoe snel ik deze bowls binnen moest brengen bij Puur & Fit! Rosa was aanvankelijk iets terughoudender dan ik, maar ook zij is inmiddels razend enthousiast. Je kunt de bowl bestellen, door HIER te klikken. Hij kost € 7,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *