Twee nieuwe magnesium supplementen kritisch beoordeeld…is het wat?

Magnesium is tegenwoordig “ hot topic”. Ik heb er ook al het e.e.a over geschreven. KLIK HIER voor het algemene artikel, en KLIK HIER voor mijn artikel over mijn persoonlijke voorkeuren. Alhoewel ik bij mijn persoonlijke keuzes blijf, komen er zo nu en dan producten op mijn pad, waar ik nét zo van onder de indruk ben. In dit artikel bespreek ik twee magnesium supplementen waar ik zodanig van onder de indruk ben geraakt, dat ik deze ook graag nader wil bespreken. Het gaat om een supplement, en een spray.

VAN DER PIGGE MAGNESIUM ULTRA

Onlangs kreeg ik een potje magnesium pillen thuisgestuurd van VAN DER PIGGE. Ik ben inmiddels een groot fan van deze producten. Ze timmeren al een poosje aan de weg ( sinds 1849!!) en zijn een begrip in Haarlem, waar de winkel is gevestigd. De webwinkel is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende webwinkels in gezonde voeding, supplementen en verzorgingsproducten. Van der Pigge hanteert nog altijd de originele recepturen van welleer, wat betekent dat deze zo dicht mogelijk bij de natuur zijn gehouden. De meeste ingrediënten zijn van biologische afkomst. Er worden geen kunstmatige, toxische en agressieve stoffen gebruikt waardoor de producten meest natuurlijk zijn. Ik ben een groot fan van de HUIDBALANS serie. Deze heb ik inmiddels al vaal besproken in mijn vele reviews. Nieuw voor mij waren de supplementen. En ik was daarom ook enorm nieuwsgierig geworden toen ik een potje magnesium Ultra mocht gaan uitproberen.
Ik slik dagelijks de capsules van Royal Green. Deze zijn voor mij persoonlijk de ultieme magnesium capsules die er op de markt vindbaar zijn. Royal Green is het enige merk, die daadwerkelijk alles zo natuurlijk mogelijk probeert op te lossen, waardoor er wat mij betreft niets anders in de buurt komt. Zou hier nu verandering in gaan komen met deze magnesium Ultra tabletten?

WAT IS HET?

De magnesium Ultra van Van der Pigge ( VDP) bevat een bijzondere magnesium. Namelijk het zogenoemde SUCROSOMIAL MAGNESIUM. Dit is een gepatenteerd magnesium, die optimaal kan worden opgenomen in het lichaam. De magnesium wordt zeer goed opgenomen in het maag/darmkanaal. Het vervoert zich probleemloos door het spijsverteringskanaal en komt vrijwel direct via de dunne darmwand in het bloed terecht. Door deze zeer vlotte passage heeft dit sucrosomial magnesium een veel hogere opname dan magnesium Citraat. Dit kan zelfs oplopen tot zo’n 20%. Daarnaast is het zeer rijk aan elementair magnesium. Het levert zo’n 30% Mg aan elementair magnesium en dat is ten opzichte van andere magnesium soorten erg veel.
Hoe wordt het gemaakt? Het actieve mineraal wordt eerst ingekapseld tussen twee lagen fosfolipiden. Meestal met zonnebloemolie en sucrose esters van vetzuren. Dit vormt een membraan wat bestaat uit twee lagen, en is vergelijkbaar met ons natuurlijke celmembraan. Een celembraam is een zeer dun vliesje wat voor een scheiding zorgt tussen een cel en de omgeving rondom de cel. Dit zorgt ervoor, dat de cellen beschermd blijven. In een celembraam zitten openingen, deze worden gebruikt door het lichaam om eiwitten, suikers en andere stoffen uit te wisselen met de omgeving.
Het vergelijkbare celembraam in sucrosomial magnesium verbetert het absorptievermogen terwijl het tegelijkertijd de nutriënten beschermt. Dit zorgt ervoor dat de nutriënten ongestoord door het spijsverteringskanaal heen kan, en komt er geen reacties met het slijmvlies. De nutriënten worden via de dunne darmwand direct in de bloedbaan opgenomen.
Dankzij deze bijzondere magnesium verkrijgt de magnesium Ultra van VDP een vrij hoog elementair gehalte aan magnesium. Dit ligt tussen de 32-37 %. De mate van de werkzaamheid van de stoffen ( biologische beschikbaarheid) ligt in deze tabletten erg hoog. Het magnesium is dus zoals je eerder hebt kunnen lezen vooral ontzettend goed opneembaar. Wil je meer lezen over de opneembaarheid van magnesium? KLIK HIER.
Wat zit er in de tabletten?
SUCROSOMIAL MAGNESIUM: zie uitleg hierboven

MICRO KRISTALLIJN CELLULOSE ( MCC) : wordt in biologische en natuurlijke producten ( met name in supplementen) veel gebruikt als anti klontermiddel. Het is onoplosbaar in water, en wordt gemaakt van het pulp van plantaardig materiaal. Dit wordt bewerkt met minerale zuren. Het bestaat voor zo’n 99% uit voedingsvezels en zouten. Het wordt gebruikt als alternatief voor synthetische gels en polymeren.In deze tabletten wordt MCC gebruikt als vulmiddel.

MAGNESIUMSTEARAAT: In deze tabletten wordt deze MS gebruikt als anti-klontmiddel. Kort door de bocht gaat het om een magnesiumzout wat wordt gewonnen uit stearaatzuur. Het is van belang, dat je kijkt naar de hoeveelheden aan MS in een magnesium of ander supplement. Als het op een juiste manier wordt toegepast, en dus zuiver en alleen is gebruikt ter voorkoming van klontering. Zal er eigenlijk maar een klein spoor in de tabletten of capsules terechtkomen. Echter: met name de goedkopere alternatieven worden voornamelijk gevuld met MS. Dit levert een zeer goedkoop en winstgevend product op. Maar zeker geen echt goed en werkzaam product. In de tabletten van VDP is er een spoor gebruikt. De tabletten bestaan voornamelijk uit de sucrosomial magnesium.
COLLOIDAAL SILICUMDIOXIDE : Eveneens toegepast ( sporen) als anti klontmiddel. CS ( of ook wel silica) komt in de natuur voor. Het komt in de natuur voornamelijk voor als zand.
Per tablet bevat het 300 mg magnesium. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf drie jaar. De tabletten zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Een potje van 60 tabletten kost € 23,50.
Ik slik de tabletten nu een maand. Iedere dag een tablet. Is de nood hoger, kun je per dag tot twee tabletten innemen. Voor kinderen vanaf 3 tot 6 jaar oud kun je dagelijks een halve tablet in hun voedsel verwerken. Voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar kan je een tablet per dag geven. Overleg in geval van het geven aan kinderen liefst altijd even in overleg met een arts. Dit geldt ook voor zwangeren, en mensen die ziek zijn of medicijnen gebruiken.
Ik ervaar geen klachten, wel merkbaar verbetering. Ik kan in sommige periodes ( teveel sporten, stress) extra behoefte hebben aan magnesium. Dit is bij mij erg merkbaar. Zeker betreft spieren. Als ik weer voel dat ik wat extra’s kan gebruiken, slik ik bij of spray ik op de gekwetste spieren ( over een spray, verderop meer) Deze tabletten vullen mijn tekorten zeer goed op. Merkbaar. Een tablet per dag is ruim voldoende om mijn magnesium gehalte in mijn lijf op peil te houden. Ik ben onder de indruk. En gebruik deze tabletten dan ook naast de Royal Green. Al blijft mijn grote voorkeur daar toch naar uitgaan.
De magnesium Ultra van VDP is te bestellen via de webwinkel en in de winkel verkrijgbaar KLIK HIER om via de webwinkel te bestellen.

THE HEALTH FACTORY MAGNESIUM SPRAY

Ik gebruik naast supplementen in tablet en / of capsulevorm ook magnesiumspray. Dit is een vrij directe manier om pijnlijke, stramme en stijve spieren te herstellen. Ook wordt de spray gebruikt bij zeer vermoeide benen. Wat is magnesiumspray / olie?
Het wordt vaak verkocht onder magnesiumolie, en in sprayflacons. Het wordt “ olie” genoemd, omdat het olie-achtig aanvoelt, maar het is geen olie. Het bestaat uit een hoge concentratie magnesiumchloride wat wordt opgelost in water. Zo’n 60% wat we op onze huid smeren wordt opgenomen. Magnesium “ olie” is een zeer geschikte manier om snel en effectief magnesium via de huid op te nemen . Het kan op het gehele lichaam worden gebruikt, maar er wordt standaard geadviseerd om de spray op de voeten, onder de oksels en de buikstreek te gebruiken. Heb je spierpijnen, dan kun je de spray ook direct op de pijnlijke plaatsen sprayen. 15 tot 20 sprays staan gelijk aan 200 mg magnesium. Dit is dus de helft van de ADH. Laat het 10 minuten goed intrekken. Er kan mogelijk lichte tintelingen en een warm gevoel ontstaan na het sprayen. Als je de spray opsprayt als je lichaam warm is ( bijvoorbeeld na een douche of een inspanning) bevordert dit de opname aanzienlijk. Het nadeel van sprays is, dat je nooit precies kunt zeggen hoeveel magnesium je binnen haalt. Het is moeilijk te controleren. Voordeel van een spray is dat de maag wordt ontzien en het is een zeer directe en effectieve manier. Vrijwel alle sprays bestaan uitsluitend uit natuurproducten en hebben exact de juiste verhouding.van magnesiumchloride. Dit is volgens wetenschappers één van de verklaringen voor de heilzame werking.
Maar ook hier is de ene spray de andere niet. Naast puurheid spelen ook doseringen een grote rol. Ik heb al verschillende sprays gebruikt. En ben ( was…) eigenlijk op zoek naar de ultieme spray, waar ik directe resultaten mee zou kunnen bereiken. Ik takel mijn spieren in mijn lijf nogal toe. Ik ben dol op sporten en kan mijn ziel en zaligheid erin kwijt. Het ontspant mij . Soms, zeker in tijden van stress, kan ik echter teveel sporten en mijn spieren op plekken voelen waarvan ik dacht dat daar geen spieren zaten. Een directe verlichting is dan erg welkom.
Onlangs maakte ik kennis met de SOS SPRAY van het merk THE HEALTH FACTORY. Deze spray zit in de vierde editie van JOUW BOX. Het was voor mij een zeer voordelige manier op de spray te gaan uitproberen. 50 ml kost € 22,95, een hele box vol met 11 heerlijke producten kost € 42,50 met de € 2,50 korting, dus tel uit je winst.
De spray bestaat uit zeer ultrakleine deeltjes pure magnesium ( 70 ppm) wat wordt “ gedragen” door gezuiverd water. De ultrakleine deeltjes pure en elementaire magnesium bereiken direct na het opsprayen de spieren, zenuwen en de lichaamscellen. De zogeheten nanodeeltjes (één nanometer is één miljoenste deel van een millimeter) zijn dankzij deze kleine structuur ( ze zijn zelfs kleiner dan plantaardige mineralen!) behoorlijk effectief en krachtig. De deeltjes worden zeer snel en in alle volledigheid opgenomen door de huid en de slijmvliezen.( 100%) In regel geldt, dat hoe kleine de deeltjes zijn, hoe helderder de kleur is, hoe beter de werking. Nano magnesium kan het beste via het mondslijmvlies worden opgenomen. Deze SOS spray kun je ook in de mond sprayen. De magnesium is niet afhankelijk van het maag/darmkanaal voor de opname van de magnesium, hierdoor is er feitelijk 100% biologische beschikbaarheid en wordt het direct opgenomen. Voor mensen die bijvoorbeeld maag en andere spijsverteringsklachten hebben, of medicijnen als maagzuur-remmers slikken, zijn dit soort sprays een uitkomst. Nano magnesium uit een spray komt direct in de bloedbaan terecht en passeert zeer snel de hersen-bloedbarriere. Mensen met diverse zenuwen-aandoeningen zijn ook beter af met een spray dan met supplementen.
Deze SOS spray kan je ook energieker maken. Heb je dus last van vermoeidheid, of kun je wel wat extra energie gebruiken, dan is deze spray mogelijk ook een uitkomst. Nano mineralen hebben namelijk een zeer hoge energetische waarde. De mineralen geven directe energie af aan iedere cel. Verder helpen nano mineralen mee om bij ziekte en aandoeningen de aangetaste cellen op te ruimen
Ook voor meer concentratie ( denk aan drukke studeer-periodes) kan de nano magnesium een uitkomst zijn. Dankzij de snelle en diepe werking in het zenuwstelsel kan het invloed hebben op leerprestaties, voor ons geheugen optimaal te houden en voor meer concentratie.
De vloeistof is kleur en geurloos. Het irriteerde mijn huid niet, wat voor mij toch altijd weer even afwachten is met mijn zeer extreem overgevoelige huid. Ik gebruik de spray inmiddels dagelijks na het sporten, als mijn spieren nog warm zijn. Een weldaad. Echt een weldaad.Het trekt zeer snel in, en geeft een heerlijk verkoelend effect. Ik heb voor dit artikel de spray twee keer in mijn mond gesprayd. Dit ging prima. Ik heb de vloeistof ongeveer een halve minuut in mijn mond “ laten rollen” en daarna doorgeslikt, Ook heb ik de spray een keertje gebruikt na een fikse boswandeling. Mijn voeten deden er zeer van. De spray gaf directe verlichting. Ook hier ben ik onder de indruk.
Wat ik wel een nadeel vind, al stelt het niet veel voor, is het etiket. Dit is bijna onleesbaar door alle reflecterende kleuren. Ziet er echt moi uit, daar niet van, maar het is voor de consument erg onleesbaar, zeker als je wat kippig bent zoals ik 😉 Het zou erg fijn zijn, als de fabrikant deze zou aanpassen.
Verder ben ik alleen maar super enthousiast over deze SOS spray. Van wat ik tot nu toe ben tegengekomen, vind ik deze spray de absolute topper onder de magnesium-sprays. Hij staat standaard bij mij op tafel. Ik heb er merkbaar veel profijt van. Mijn benen zijn minder pijnlijk. Ik ben op dit moment herstellende van een fikse val op mijn knieën. Daarbij kneusde en beschadigde ik mijn linkerknie behoorlijk. De spray geeft absolute verlichting na het sporten, zeker bij de kuiten. Het helpt me absoluut sneller te herstellen,
De SOS spray kun je via internet bestellen. Maar hij zit dus ook in de zeer voordelige JOUWBOX. KLIK HIER voor alle informatie over deze box, Je kunt met een speciale kortingscode deze box met € 2,50 korting bestellen. Je betaalt dis € 42,50, voor 11 producten van zeer hoge kwaliteit. De box heeft een totale waarde van bijna € 150 euro, dus het is absoluut de moeite waard om, als je deze SOS spray wilt gaan proberen, deze box te bestellen. Je kunt deze box bestellen via DEZE BESTELLINK en gebruik de kortingscode “ puurmieke” Los betaal je voor de SOS spray ( 50 ml ) € 22,95 De spray is verkrijgbaar bij www.puurmieke.nl . KLIK HIER om te bestellen

Wat vind ik ervan?

Zowel de tabletvorm als de spray zijn mij goed bevallen. Ook inhoudelijk vind ik alles zeer goed in elkaar steken. Geen meuk, alleen pure en zuivere bestanddelen. Daar houden we van. Voor mij deed het veel. Merkbaar veel. En dat is toch het belangrijkste. Ook hier floreert VDP weer rijkelijk. Ik ben echt een zeer groot fan van dit merk, die als één van de weinigen nog echt hun best doen om zo puur en zuiver mogelijk te blijven. De SOS spray is ook een topper. Voor mij absoluut een blijvertje.Toch blijven de magnesium capsules van ROYAL GREEN mijn absolute topper. Daar kan gewoonweg niets tegenop, qua natuurlijkheid.

MEGA KORTINGS-ACTIES!

Je kon eerder al lezen over de JOUWBOX, waar de besproken SOS spray in zit. Deze box is een erg voordelige en leuke manier, om naast deze SOS spray nog veel meer mooie en gezonde producten uit te proberen. De JOUWBOX is echt een cadeautje om te geven en te krijgen. Je kunt de box via mij met € 2,50 korting bestellen. Ga naar DEZE BESTELLINK om de box te bestellen en gebruik de kortingscode ” puurmieke”

Wil je toch liever de SOS spray afzonderlijk bestellen? KLIK DAN HIER

 

Ik mag van VAN DER PIGGE jullie ook een mooie korting aanbieden van maar liefst 20% op de besproken Ultra Magnesium tabletten!

  • Zolang de voorraad strekt
  • Korting is geldig van dinsdag 19-2 tot en met zondag 24-2
  • Alleen geldig met de kortingscode ” Ontspannen2019″
  • Wil je meer ( deskundig) advies? Neem contact op met de klantenservice van VAN DER PIGGE

KLIK HIER om te bestellen

 

Een reactie op “Twee nieuwe magnesium supplementen kritisch beoordeeld…is het wat?

  1. Hallo Monique, kun jij mij vertellen of ik de magnesium pillen van van der Pigge kan gebruiken in combinatie met de multi women van Royal Green?

    Vriendelijke groet,
    Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *