Ui moppen ( vegan)

Ik ben er dol op: uien. Ik eet ze rauw, gekookt, gebakken….ik eet zelfs de schilletjes ( klik hier voor meer info over deze ui-schilletjes) Uien zijn niet alleen lekker, ze zijn ontzettend gezond. Niet zomaar gezond, maar echt super-gezond. KLIK HIER om alles over de gezonde voordelen van uien te lezen.

Naast dat ik iedere dag een rauw uitje door mijn voeding verwerk, eet ik ze ook graag gekookt. Als ze heerlijk zacht zijn, smaken ze extra zoet. Met gekookte uien kun je eindeloos variëren. Je kunt ze pureren , maar ook door stamppotten verwerken en door de soep verwerken. Ik bak er ook graag mee. Deze heerlijke moppen bevatten niet meer dan gekookte uien, havermout en lekkere kruiden. In de airfryer tover je de moppen in ongeveer 10-12 minuten op 180*C  om tot heerlijke maar vooral knetter-gezonde traktaties. Je kunt de moppen ook in de oven bakken, op 185 C in ongeveer 25 minuten,

Dit heb je nodig:

  • 300 gram ( ongeveer 5 middelgrote ) biologische uien
  • 250 gram havermout
  • 4 eetlepels Vegan strooikaas ( klik HIER om naar het eenvoudige recept te gaan) of vier eetlepels andere lekkere kruiden

Zo maak je het:

Snij de uiteinden van de uien, doe ze in een pan met ruim water en kook ze tot ze lekker zacht zijn geworden. Giet af en gooi de uien in de blender, maal ze tot een puree. Roer de havermout en kruiden erdoor en maak er moppen van. Leg deze in de liftbak van de airfryer en bak ze op 180 • C in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Voor super-de-supergezonde ui-moppen kun je naakte havermout gebruiken. Dit is de meest ultieme havermout. Je kunt ook nog voor meer zoete smaak een theelepeltje Greensweet-stevia sweet Xtra toevoegen, dit heb ik gedaan, omdat ik wel van een beetje zoete smaak hou.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *