Uilskuikentjes

Verrukkelijke lekkernijen tijdens de paasdagen! Ze zijn met weinig ingrediënten te maken en onweerstaanbaar lekker, op ieder moment van de dag. Ze zijn zo gezond dat ze ook bij het paasontbijt gegeten kunnen worden!

SAM_0633

Ze zijn gevuld met speculoospasta. Hoe je dit maakt, lees je hier.  Je kunt de uilskuikentjes ook vullen met homemade jam, of moerbei pasta, of chocoladepasta. Klik op de linkjes, om naar de recepten te gaan!

Dit heb je nodig:

  • drie bananen, geprakt
  • 85 gram kasha ( geroosterde boekweitkorrels, zelf te roosteren of verkrijgbaar in de biowinkel)
  • een theelepel greensweet-stevia sweet Xtra

SAM_0631

  • 250 gram biologische havermout ( droog)
  • 220 ml water

Voor de vulling:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de kasha en stevia door de bananenpuree. Schep bergjes op de bakplaat en maak een kuiltje in het midden. Roer het water door de havermout. Druk steeds een stukje ” havermout-deeg” in het kuiltje en vorm opnieuw een kuiltje. Bak de uilskuikentjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 12-15 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen. Vul tot slot met speculoos pasta.

SAM_0632

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *