Vegan bloem-koeken

Wat zijn ze leuk! Bijna TE leuk om op te eten, deze bloem-koeken. Ze zijn niet moeilijk om te maken, knetterlekker en knettergezond. Zeker bij kinderen zullen deze koeken in de smaak vallen. Ze zijn geschikt voor veganisten, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde en kunstmatige suikers en foefjes.

  • Dit heb je nodig:
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 250 gram havermout
  • 150 gram volkoren boekweitmeel
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een banaan, in stukken
  • vier / vijf flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm water ( ongeveer 250-300 ml)

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de HS blender of keukenmachine de havermout en zonnebloempitten fijn tot meel. Roer de rest van de ingrediënten behalve de cacaopoeder door het meel. Voeg het water beetje bij beetje toe, tot je een stevig kneedbaar deegje hebt verkregen. Halveer het deeg in twee delen en kneed door één deel de cacaopoeder.

Haal ongeveer een kwart van het naturel deeg af en draai daar grote balletjes van. Druk deze plat op de bakplaat. Draai van de rest van het deeg kleine balletjes. Druk steeds een balletje naturel en daarnaast een chocolade balletje rondom de balletjes op de bakplaat, vorm er zo een bloem van. Bak de bloem-koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

 

 

 

 

 

2 Reacties op “Vegan bloem-koeken

  1. Ziet er heerlijk uit Monique. Ik ga het ook maken … maar zonder Stevia ..Hef valt me op dat je in veel recepten Stevia gebruikt wat kan ik daarvoor in de plaats gebruiken? Groetjes Mirjam🌻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *