Vegan chocolade broodjes

Weer zo’n kinderlijk eenvoudig receptje waar je je vingers bij aflikt en waar je je gasten versteld van doet staan! Met welgeteld vier ingrediënten ( exclusief eventuele garnering) draai jij deze verrukkelijke bollen al in elkaar! Geloof je het niet? Maak ze dan maar snel!

SAM_2727

Dit heb je nodig

( voor ongeveer zes broodjes)

  • drie bananen, fijn geprakt
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 400 gram havermout meel ( havermout in een blender tot meel vermalen)
  • 45 gram biologische magere cacaopoeder
  • warm water

Optioneel voor garnering:

  • cacao nibs

SAM_2729

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle droge ingrediënten door de bananenpuree en voeg steeds wat water toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Laat dit 10 minuten rusten. Zet een bakje water klaar waar je je handen steeds even in kunt dopen. Dit voorkomt plakken. Draai uit het deeg mooie ronde bollen en leg op de bakplaat. Eventueel bestrooien met cacaonibs, Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2728

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *