Vegan chocolade spijs-paaseitjes

Wie kan er vanaf blijven, van de heerlijk chocolade paas-eitjes? Ze zijn over de jaren niet alleen vermeerderd in variatieit, ook zijn ze steeds groter geworden. Dit levert 2 tot 3 x zoveel meer suikers op. Ze zijn tegenwoordig gevuld met de gekste zaken als butterscotch , Salted karamel, en bewerkt met de meest synthetische kleur/ geur en smaakstoffen. Dt maken de eitjes er niet gezonder op.

Zelf chocolade eitjes maken is niet onmogelijk, maar je moet er wat voor over hebben. Je moet op zoek naar een malletjes waar je eitjes mee kunt vormen, en het kost wat technieken om helften aan elkaar te lijmen. Gelukkig zijn er makkelijke manieren. Neem nu deze chocolade eitjes die zijn gemaakt van amandelspijs. Ze zijn simpel, snel in elkaar te knutselen en…superlekker en gezond! Daar mag je echt een extra eitje van snoepen!

Het is kinderlijk eenvoudig. Meng 200 gram amandelmeel, een halve gepureerde banaan,  twee tot drie eetlepels cacaopoeder entwee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra en eventueel ( dus niet noodzakelijk) een halve theelepel vanille bourbon door elkaar en kneed er een spijsbal van Draai er eivormige eitjes uit en klaar ben je!

Om een leuk effect te geven aan de eitjes, kun je enkele eitjes wikkelen in een stukje aluminium folie . Gebruik liefst die uit de biowinkel. Doe ze in een leuk schaaltje en je hebt een bijzonder gezonde snack om op tafel te zetten tijdens de paasdagen! ( of daarna 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *