Vegan herfst stol

Ik hou van de herfst. Ik ben dan lichamelijk en geestelijk op mijn best. En krijg daarom ook de beste inspiratie om heel veel lekkers te maken, zoals deze heerlijke herfst stol. Het bestaat uit zeer weinig ingrediënten , is in een handomdraai gemaakt en werkelijk om je vingers bij op te eten!

Voor de stol heb je een middelgrote biologische pompoen nodig. Liefst een oranje HOKIADO pompoen, maar uiteraard kan ieder pompoen-ras. Zorg ervoor dat je een beetje een grote uitzoekt! Eer mag lekker veel in deze stol!

Wat heb je nodig?

  • een grote biologische oranje-pompoen, in de schil, in stukken ( pitten verwijderd )
  • een grote zoete aardappel in de schil, in stukken
  • 750 gram havermout
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtrta
  • een snufje vanille bourbon ( optioneel)
  • een theelepel ceylon kaneelpoeder

Voor de vulling:

  • 125 gram havermout
  • biologische magere cacaopoeder

Om te bestrooien:

greensweet stevia ICING poedersuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175*C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de pompoen + zoete aardappel in water gaar, giet af. Pureer de pompoen + zoete aardappel met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge massa. Stort de massa op de bakplaat en verdeel gelijkmatig. Bestrooi het midden met de havermout + cacaopoeder, pak vervolgens de uiteinden van het bakpapier aan de bovenzijde op en rol de massa op tot aan de helft. Haal het bakpapier voorzichtig weer terug. Boetseer van de dubbelgeslagen plak een stol. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen, en bestrooi voor uitserveren met poedersuiker.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *