Vegan kerst – balletjes

Wil je eens wat anders dan anders op de kerst tafel zetten? Maak dan deze super-lekkere knapperige kerst-balletjes eens! Ze zijn snel gemaakt, bevatten weinig ingrediënten en zijn knetter lekker en gezond. Grote favoriet bij kinderen! Ze zijn 100% meukvrij, dus glutenvrij, lactose / koemelk/ caseïne vrij,  vrij van geraffineerde suikers, en geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig:

Voor de balletjes:

Voor het chocolade glazuur:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de balletjes in een kom door elkaar en kneed tot een stevige bal. Draai ronde balletjes en leg deze op de bakplaat. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten , blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Maak een stevig glazuur van de cacaopoeder , poedersuiker waaraan je steeds hele kleine beetjes water toevoegt. Doop de balletjes in het glazuur en laat drogen .

 

 

 

Een reactie op “Vegan kerst – balletjes

  1. Hallo Monique, je hoort zoveel negativiteit over stevia, dat zoetstof slechter is dan gewone suiker en dat je lichaam er niets mee kan…hoe zit dit nu? Door biotensor erachter gekomen dat ik (tijdelijk) geen lactose, suiker, gelatine , paprika, kiwi en watermeloen mag. Dus ben zoekende waarmee ik bakproducten kan zoeten. Dank je wel. Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *