Vegan kokos-chocolade crumble cake

Zo rond de feestdagen lusten we wel wat extra’s! Dat hoeft gelukkig niet bomvol meuk te zitten, we kunnen zelf de lekkerste en meest gezonde feestelijke lekkernijen maken. En nee, dat is niet moeilijk. En nee, dat kost geen bergen tijd. Maak deze verrukkelijke veganistische / glutenvrije/ geraffineerde suikervrije / lactosevrije chocolade-kokos crumble cake maar eens!

De cake heeft een onweerstaanbare crumble die de cake super feestelijk en extra lekker maakt, terwijl de cake meukvrij en gezond blijft. De crumble is gemaakt van kokosmeel stevia , magere cacaopoeder en water. Daaraan wordt kokosrasp en snippers toegevoegd en een beetje speculaaskruiden. De crumble kun je ook gebruiken ter garnering op toetjes, in desserts, of over taart en gebak. Ook zeer lekker om zo uit het vuistje te eten! Het maken van de crumble kan niet eenvoudiger. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier. roer twee eetlepels grensweet-stevia sweet chocolade, en drie eetlepels cacaopoeder door 275 gram kokosmeel. Voeg steeds beetjes water toe tot de massa licht vloeibaar is geworden. Schenk de massa uit over de bakplaat en bak de plak in ongeveer 45-50 minuten gaar. Laat dit afkoelen. Verbrokkel de plak en gooi de crumble in een kom. Voeg daaraan royaal wat kokos snippers en rasp toe en een eetlepel speculaaskruiden. Dit hussel je lekker door elkaar. Klaar is je crumble!

Okay, de crumble is gereed, op naar de cake! De cake bevat een heerlijk chocoladeglazuur laag, waar de crumble op wordt vast geplakt. Dit glazuur maak je zeer eenvoudig.

Wat heb je nodig:

  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 100 gram zonnebloempitten, fijn vermalen
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een groe banaan, gepureerd
  • vijf volle eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm water

Voor de glazuurlag:

…En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180C. Bekleed een vierkante ovenschaal of brownie bakvorm met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de cake in een kom stevig door elkaar. Voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een smeuïge massa is ontstaan. Stort het beslag in de vorm. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de cake afkoelen.

Maak het glazuur: voeg de stevia toe aan de cacaopoeder en voeg steeds hele kleine beetjes water toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer de cas met het glazuur. En bestrooi tot slot royaal met de crumble!

Snij de cake in vierkante stukken en…smullen maar!

 

 

 

9 Reacties op “Vegan kokos-chocolade crumble cake

  1. Beste Monique, mag ik jou vragen hoe de verhouding is van de greensweet stevia ten opzichte van suiker? (jammer genoeg doordat ik greensweet stevia vind smaken naar drop) Het zie er heerlijk uit en ik zou dit recept graag willen maken!

  2. Monique hoi, deze wil ik graag maken maar in je beschrijving hoe de cake te maken heb je het over kokosmeel, maar bij de ingredienten-lijst benoem je havermoutmeel?

    warme groet,
    Els

  3. Sorry Monique! nu snap ik er echt niets meer van, het heet een kokos crumble cake, maar nergens in het recept staat dat er kokos wordt gebruikt, of strooi je er kokos vlokken overheen?

    • Er staat dat de cake vsn havermoutmeel wordt gemaakt en de crumble van cocosmeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *