Vegan kokos-straciatella harten, gemaakt uit…..crackers!

Ik hou nogal van ” out of the box” denken betreft het bedenken en ontwikkelen van recepten. Ik ben sowieso al een knutsel-freak om bestaande ” meuk-recepten” om te toveren tot meukvrije varianten, daar begon het voor mij ook zo’n beetje mee ergens in 2012. Mijn hoofd staat nooit ” uit” . Zeker niet betreft het bedenken van zeer bijzondere recepten. Dat is voor mij uitdagend, iets verzinnen wat nog niemand anders heeft verzonnen.

Dit keer bedacht ik weer zoiets bijzonders. Ik ben dol op de crackers van het merk LE PAIN DES FLEURS. Dit Franse merk produceert wat mij betreft de aller-lekkerste en aller-gezondste en meest milieuvriendelijkste crackers EVER . Dit Franse merk maakt al ruim 20 jaar crackers in zijn meest natuurlijkste vorm. De crackers bevatten daarom geen overbodige ingrediënten, en de ingrediënten lijstjes zijn kort gehouden. Zoals je eerder kon lezen IN DIT ARTIKEL  heeft een echt goede cracker immers geen 20 ingrediënten nodig. De meeste crackers bestaan uit enkel twee ingrediënten. Het meest bijzondere aan Le Pain des Fleurs zijn hun vrij bijzondere en zelfs unieke crackers. Zoals een zwarte rijst cracker, één van mijn persoonlijke grote favorieten. Deze crackers bevatten 95,5% biologisch volkoren ( volle korrel) zwarte rijst met wat zeezout. Zeer simpel, maar juist door de simpelheid uniek in smaak. Er zijn nog zoveel meer vrij unieke smaken, zoals kastanje, boekweit, kikkererwten, mais en haver. Ik maak er altijd een feestje van door steeds verschillende soorten crackers in mijn crackerdoos te doen, dit geeft niet alleen een enorm fijne diversiteit, maar ook een leuke kleurenpalet in je doos. Wil je ook graag kennismaken met deze geweldige crackers? KLIK DAN HIER voor het besteloverzicht.

Om deze harten te kunnen maken, heb je een speciale siliconen vorm / mall nodig. Deze kun je overal kopen, maar let goed op. Veel siliconen malletjes bevatten o.a weekmakers en BPA. Zeker als je van plan bent om met je siliconen malletjes te gaan bakken, is het belangrijk dat je kiest voor 100% premium siliconen, en de garantie dat deze geheel weekmakers en BPA -vrij zijn. Een goede fabrikant zal dit netjes op zijn verpakkingen vermelden. Een merk die ik zelf erg graag gebruik het merk LEKUË Zij geven zelfs een garantie van 10 jaar op hun producten. Uiteraard kun je voor ieder gewenste vorm kiezen, ik vond de harten erg leuk, maar je kunt uiteraard ook andere vormen kiezen.

De harten zijn zeer bijzonder, omdat deze in basis zijn gemaakt van crackers. Ik heb drie pakjes crackers gebruikt ( in een doos crackers vind je twee pakjes ) in verschillende smaken. In mijn geval koos ik voor de boekweit, de kastanje en de kikkererwten. Dit geeft een vrij unieke smaak. Door de crackers samen met wat stevia in de blender tot fijn meel te vermalen verkrijg je de ideale basis voor deze harten. Op de harten heb ik een heerlijke topping gebruikt wat is gemaakt van o.a mijn eigen homemade notenmelk, en cacaonibs . Dit resulteert in een verrassend lekkere en gezonde traktatie voor jong en oud! De harten zijn vegan, glutenvrij, suikervrij en 100% vrij van meuk. Het bevat vele goede voedingsstoffen als vezels, gezonde vetzuren en eiwitten. . HOE DAN? Nou ZO!

Wat heb je nodig?

 

Voor de topping:

Zo maak je het:

  1. verwarm de oven voor op 170 C
  2. maal in de blender de stevia en de crackers tot een fijn meel
  3. roer de kokosolie erdoor en kneed, voeg kleine beetjes warm water toe tot de massa gaat samenhangen.
  4. vul de vormpjes met een laagje en druk dit zeer goed aan. Bak de bodems in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat daarna afkoelen.
  5. Zet in een pannetje de melk, cacaonibs, kokosrasp en de stevia op het vuur en breng al roerend aan de kook
  6. zodra de massa kookt, Agar Agar toevoegen en door kloppen tot de gewenste dikte is bereikt
  7. vul de hartjes met de topping en laat dit een poosje verder afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *