Vegan luxe feest broodjes

Als het feest is, willen we graag wat lekkers, om het te vieren. Voor veganisten, mensen met allergieën en intoleranties, diabeten, en vele anderen die een bepaalde voedselstroming volgen worden deze feestelijke dagen knap lastig, omdat lekkernijen altijd wel uit meuk bestaat.

Gelukkig kun je zelf erg veel maken, waardoor je de complete regie houdt. Ik doe mijn best, om zoveel mogelijk recepten te bedenken die toegankelijk zijn voor heel veel mensen. Dit is weer zo’n fantastisch en gemakkelijk recept, want mijn recepten zijn nooit zo moeilijk en ingewikkeld.

Deze broodjes ( of mini stolletjes) zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook feestelijk en meukvrij. Daar kun je tenminste mee voor de dag komen! Heerlijk voor bij het feest ontbijt, of de lunch, tussendoor of bij de koffie/ thee!

Dit heb je nodig:

Voor de stolletjes:

  • 500 gram havermout
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • een koffiekopje gojibessen. geweekt en uitgelekt
  • een koffiekopje moerbeien, geweekt en uitgelekt
  • een kopje gemengde noten
  • een koffiekopje Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • 100 gram hazelnootmeel ( hazelnoten in de blender tot meel vermalen)
  • 100 gram zonnebloempitten meel ( zonnebloempitten in de blender tot meel vermalen)
  • twee eetlepels speculaas of koekkruiden

Voor de amandelspijs vulling

  • 150 gram amandelmeel
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een halve kleine banaan, gepureerd

Om te bestrooien:

  • greensweet-stevia ICING poedersuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de stolletjes samen met beetjes water in een kom goed door elkaar. Pas op dat je niet teveel water gebruikt, de massa moet smeuïg maar stevig blijven. Kneed de massa met de hand goed door.

Maak amandelspijs door alle ingrediënten samen te kneden tot een spijs. Neem nu steeds een stuk deeg in handen en druk daar een klein stukje amandelspijs in. Druk opnieuw een stukje deeg op de spijs en boetseer er een broodje van. Maak met je vinger aan de zijkant een groef, zodat ze op een stolletje lijken.

Bak de stollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussendoor controleren. Laat afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker voor serveren.

 

 

 

 

Een reactie op “Vegan luxe feest broodjes

  1. Ha Monique, Goji bessen ,waar kan ik daarvoor in de plaats nemen? Hoorde nare verhalen over gojibessen en bestrijdingsmiddelen….
    Gr. Gerdien Brouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *