Vegan no-oven gevulde chocolade koeken

Wie kent ze niet? De razend populaire gevulde koeken, gevulde koek met amandelspijs en in het midden een grote blanke amandel. Ik heb afgelopen jaren verrukkelijke meukvrije alternatieven bedacht op de gevulde koek, zodat we er ook gezond van kunnen genieten. Ik bedacht onlangs, eigenlijk een beetje door toeval, een hele lekkere variant op de gevulde koek die je ook nog eens niet hoeft te bakken!

Je maakt ze dus in nog geen 10 minuten, wat weer erg handig kan zijn als je erg weinig tijd hebt, of onverwacht bezoek krijgt. Het grappige is dat deze koeken een spijs-achtige vulling hebben, maar dat dit niet wordt gemaakt van amandelen. Ik heb bij toeval ontdekt, dat een combinatie van gemalen gierst ( gerstmeel ) met gemalen zonnebloempitten ( meel) een heerlijke basis vormen voor een veganistische spijs. Alles wat je nog hoeft toe te voegen is een heel klein beetje water om de massa te binden, dit is goed nieuws voor de veganisten onder ons, die geen eieren consumeren. Daarnaast kunnen mensen met een noten-allergie deze koeken ook eten, tenminste, als de blanke amandel er als garnering af wordt gehouden.

Wat heb je nodig:

Voor de vulling:

 • 150 gram gemalen gierst
 • anderhalve eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
 • 100 gram gemalen zonnebloempitten
 • warm water

Zo maak je het:

Roer in een kom alle ingrediënten voor de koek door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe, kneed tot een soepele stevige bal. Draai er balletjes uit en druk deze plat tot ronde koeken.

Maak een spijsbal, door steeds beetjes water aan de gierst / zonnemeel en stevia toe te voegen. Leg steeds een stuk spijs op een koek en vouw een koek er omheen. Je kunt de koek garneren met een blanke amandel, of een andere noot.

 

 

 

2 Reacties op “Vegan no-oven gevulde chocolade koeken

 1. Dit recept lijkt me heerlijk!
  Ik heb een vraag over de gierst, moet het gekookte gierst zijn?
  Of gewoon zo, uit het zakje? Ik heb gierst van het merk Smaakt van de Ah.

  Ik hoor het graag!

  Groetjes Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *