Vegan noten taart ( no oven)

Ik ben dol op noten. Ik eet iedere dag een klein handje, heerlijk! Uiteraard kies ik voor ongezouten en ongebrande noten, Wil je alles lezen over noten? KLIK HIER      

Deze noten taart is niet alleen verrukkelijk, maar ook nog eens gemaakt in nog geen half uurtje. Het hoeft namelijk de oven niet in!!!!!Ja, je leest het goed, je hebt geen oven nodig. Omdat de noten dus ook onverhit blijven behouden zij al hun voedingswaarden. Dit taartje is dus niet alleen een feestje voor de ware notenliefhebber, het is ook nog eens zeer voedzaam en knetter-gezond. Je hoeft er bovendien geen keukenprins of prinses voor te zijn, want zelfs een kind kan deze taart maken.

De taart kun je ongeveer 3/4 dagen bewaren op een koele plek, Je kunt voor de vorm zelf bepalen welke vorm je wilt. Ik heb bijvoorbeeld voor een leuke bolvorm ,et een motiefje erin gekozen, deze bakvormen vind je in de betere bakwinkels. Maar je kunt ook gewoon voor een ronde springvorm gaan, of een andere vorm.

Dit heb je nodig:

voor de taart:

  • 450 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • drie flinke eetlepels greensweet stevia sweet vanille of sweet Xtra
  • 100 gram fijngehakte hazelnoten
  • 150 gram walnoten, fijn vermalen tot meel
  • warm water

Voor de topping:

Zo maak je het:

Bekleed je gekozen bakvorm met bakpapier. Roer alle droge ingrediënten voor de taart in een kom door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe tot er een smeuïg geheel ontstaat. Stort de massa in de vorm en druk dit zeer stevig aan.

Besmeer de taart met een laag pindakaas en bestrooi de taart tot slot met wat amandelschaafsel.

Je kunt uiteraard de taart verder opleuken met wat je wenst, bijvoorbeeld

  • cacaonibs
  • noten, zaden en pitten
  • gojibessen
  • kokosrasp en / of kokossnippers
  • stevia poedersuiker

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *