Vegan paas koekjes

Rond pasen kunnen we weer volop genieten van allerlei paas lekkers. Niet erg gezond…….gelukkig kunnen we veel uit de natuur gebruiken om zelf onze lekkernijen te maken!

DSC_0515

Het zou zonde wezen om geen gebruik te maken van al deze heerlijke smaken uit de natuur. Daarom heb ik een erg simpel te maken recept bedacht die je in nog geen 8 minuten in de airfryer maakt. Wil je deze koekjes in de oven bakken? Zet de oventemperatuur dan op 180 graden en bak de koekjes ongeveer 15 – 20 minuten.

DSC_0514

Om deze koekjes echte herfstkoekjes te maken heb ik kastanjemeel gebruikt. Dit kun je in de biowinkel kopen en bestellen bij Puur Mieke ( klik op deze bestellink) Kastanjemeel smaakt licht zoet en heeft een lekkere nasmaak. Het heeft zo’n beetje dezelfde textuur als amandelmeel. Heerlijk dus om mee te bakken!

Naast kastanjemeel heb ik flespompoen gebruikt. Ik heb de flespompoen eerst in stukjes gesneden ( met schil) en dit samen met 15 druppels greensweet stevia chocolade  en 400 ml water in de hoge snelheidsblender tot een gladde massa gepureerd. Dit heb ik vervolgens in een hydrofiele doek boven een kom uitgeknepen waardoor ik een heerlijk pompoensap heb gemaakt. Dit sap kun je ook verder door gebruiken voor het glazuur op deze koekjes, daarover later meer. Het pulp gebruik je dus om de koekjes van te gaan maken.

DSC_0512

Je voegt aan het pulp 200 gram kastanjemeel toe, een flinke eetlepel wijnsteen bakpoeder en eventueel als je het nog ietsje zoeter wenst, twee / drie druppels stevia. Dit kneed je allemaal met de hand foed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Daar draai je ronde balletjes uit die je tssen je handen licht plat drukt. Leg deze koekjes in de baklift, je hebt geen bakpapier nodig.

DSC_0513

Zet de temperatuur van je MontAna fryer op 170 graden en de tijd op 8 minuten. Laat je koekjes kort afkoelen.

DSC_0517

De koekjes zijn zo al verrukkelijk, maar je kunt ze extra lekker maken met een laagje glazuur. Dit maak je, door vijf/ zes flinke eetlepels greensweet stevia ICING poedersuiker  met twee eetlepels van je eerder gemaakte pompoensap te mengen. Smeer met een grote lepel het glazuur op de koekjes en bestrooi ze eventueel nog met wat cacaonibs.

DSC_0520

De koekjes zijn heerlijk smeuïg en een leuk koekje om te presenteren! Je kunt uiteraard nog veel andere lekkere dingen op het glazuur strooien zoals amandelschaafsel, gojibessen, noten, zaden, en pitten. Of bestrooi ze royaal met kokosrasp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *