Vegan paas mandjes

Ik hou van pasen. Ik vind het het leukste feest van het jaar. Vrolijke kleuren, en de wereld lijkt te ontwijken na een lange winterslaap. Helaas liggen de winkels in Januari al vol met paas meuk. Meuk ja, want alles bestaat voornamelijk uit suiker. Natuurlijk moet het één keertje kunnen, maar twee paasdagen vol vreet-festijnen tikt behoorlijk aan.

Pasen legt vooral de nadruk op het ontbijt. Over de rest van de dag genomen snoepen we van paaseitjes en paasstollen. Allemaal superlekker…..maar ja……

Gelukkig kun je zelf een heleboel paas-lekkers maken, terwijl je niet snoept maar gezond snoept. Suikervrij ( vrij van vrije en geraffineerde suikers) glutenvrij, lactose / caseïnevrij, veganistisch….het moet allemaal tegenwoordig zo ” vrij van alles” mogelijk zijn. Mijn paalrecepten zijn daar een prettige aanvulling ter inspiratie. Zoals deze zeer eenvoudige paas-mandjes. Die bak je in nog geen uurtje in elkaar! Superlekker, hartstikke leuk voor de paaltafel, of lekker bij de thee of koffie!

Dit heb je nodig:

  • 450 gram havermout
  • een kleine banaan, gepureerd
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 200 gram Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • warm water

Voor de topping:

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 •C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de mandjes in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe. Als de massa goed smeuïg maar stevig genoeg is geworden, grote ballen draaien en deze licht plat drukken op de bakplaat. Maak met je vingers een kuiltje. Bak de mandjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Maak een spijs van de ingrediënten voor de topping. Draai hier kleine ” eitjes” van en leg deze in de mandjes. Bestrooien met carbon of wat cacaopoeder.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *