vegan pepernoten

Pepernoten horen onlosmakelijk bij sinterklaas, naast de kruidnoten. Een pepernoot is snoepgoed dat vooral in de sinterklaastijd wordt gegeten. Pepernoten worden gemaakt van roggebloem met honing en anijs en hebben een onregelmatige vorm. De smaak en structuur is vergelijkbaar met taaitaai.

Ik heb een heerlijke meukvrije en veganistische variant bedacht. Deze pepernoten zijn glutenvrij en lactosevrij, en vrij van geraffineerde suikers.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Je kunt de pepernoten zowel in de airfryer als oven maken. Ik heb ze in de airfryer gemaakt. Zet de temperatuur van de airfryer op 200 graden en bak ongeveer 9-10 minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de pepernoten in de oven ongeveer 25-30 minuten. Blijf bij beiden tussentijds controleren.

Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en voeg steeds beetjes water toe tot er een kneedbare bal is ontstaan. Maak hieruit pepernoten. Bak ze in de airfryer of oven zoals hierboven is aangegeven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *