Vegan sint en piet speculaas wafels

Rond sinterklaas tijd kunnen we ons weer vol proppen met kilo’s suiker in de vorm van pepernoten, kruidnoten, chocoladeletters, taai taai en marsepein. Naast dat het overvol zit met suiker en transvetten, is het 9/10 keer ongeschikt voor veganisten. Gelukkig kunnen we het zelf ook allemaal prima namaken. Zonder meuk. Ik heb veel lekkere recepten bedacht die je o.a in mijn receptenboek DECEMBERLEKKERS kunt terugvinden. Ook vind je lekkere recepten op mijn website. Kortom: we hoeven niets tekort te komen of iets te missen.

Wat ik altijd erg graag maak rondom sinterklaas, zijn deze verrukkelijke speculaas-wafels die ontzettend eenvoudig en snel zijn te maken. Wel heb je een wafelijzer nodig. Ik heb zelf een keramische variant, zonder vervelende giftige lagen. KLIK HIER voor mijn review. Je kunt uiteraard ieder ander wafelijzer gebruiken. Maar persoonlijk adviseer ik je een keramisch wafelijzer, of van RVS. Zolang het maar vrij is van PTFE en PFOA. Dat zijn er helaas maar bar weinig. De moeite waard in elk geval om je erin te verdiepen en op zoek te gaan naar een meukvrij wafelijzer.

 

Je hebt heel erg weinig nodig om deze wafels te maken. Ze zijn niet alleen 100% meukvrij en veganistisch, ook zijn ze budgetvriendelijk. Ik heb bijvoorbeeld een zakje havermout van € 50 eurocent gebruikt ( 500 gram ) en zelf speculaaskruiden gemaakt ( KLIK HIER voor eenvoudige recept ) Bij elkaar opgeteld was ik voor mijn receptuur nog geen € 1,95 kwijt en dat is toch best fijn in de toch al dure feestmaanden!  Uiteraard kun je het zo duur mogelijk maken als je wenst door bijvoorbeeld biologische alternatieven te kiezen, maar wil je het goedkoop, dan is het al voor zo’n € 2 euro mogelijk. Wat heb je nodig?

  • 500 gram havermout
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 10 gran bakpoeder
  • plantaardige melk ( ongeveer 500 ml, water kan ook )
  • 250 gram geweekte/ uitgelekte rozijnen

Zet het wafelijzer aan. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar en voeg net zoveel melk toe als nodig is op een goede, stevige, opschepbare massa te verkrijgen. Bak daar de wafels van.

Je kunt ze zo dik mogelijk maken als je wenst. Voor wat dunnere en kleinere wafels gebruik je per keer wat minder deeg / beslag.

Lekker met wat GREENSWEET STEVIA chocolade suiker of een andere smaak suiker! ( KLIK HIER voor meer info over deze bijzondere suikers )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *