Vegan sprits

Als kind was ik dol op sprits. Ik vond het de lekkerste koekjes op aarde. Zeker die spritsen die voor de helft waren geglaceerd met chocolade. Sinds ik alles zelf maak, maar ik ook zelf sprits. Dat is niet moeilijk, maar wel, als je meukvrij bakt. Gelukkig bedacht ik een zeer verrassend recept die geschikt is voor veganisten, vrij is van gluten, vrij is van meuk-suikers, en vrij is van lactose. Bovendien zijn de spritsen koolhydraat-arm.

Je hebt een spuitzak nodig met een kartel-mond. Deze kun je tegenwoordig overal kopen. Ik wil er voor de zoveelste keer op hameren om ZUIVERE kokosolie te gebruiken. Wat mij betreft is dat er maar eentje: ROYAL GREEN EXTRA VIERGE. Om het jullie makkelijk te maken geef ik in de ingrediënten lijst / benodigdheden directe linkjes waar je alles direct kunt bestellen.

Wat heb je nodig:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170*c , bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de keukenmachine of HS blender de kokosolie, stevia en banaan op hoge snelheid circa 5 minuten. Voeg dit toe aan de amandelmeel en roer tot een stevig beslag. Vul de spuitzak met het beslag en spuit mooie spritsen op de bakplaat. Bak de spritsen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. BELANGRIJK: laat de sprits lang en goed afkoelen om zo hun bekende textuur te verkrijgen.

Je kunt de spritsen naturel laten, maar ook voor de helft dopen in vloeibaar gemaakte 100% pure chocolade. Laat hiervoor een plak VIVANI 100% pure chocolade au bain Marie smelten. Doop de goed afgekoelde spritsen steeds voor de helft in de chocolade en laat dit opnieuw enige tijd drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *