Vegan taai-taai

” …taai…taai….taai taai taai taai …pepernoten pepernoten pepernoten pepernoten! ” 

Wie kent het grote sinterklaas liedje van het Goede Doel niet? Het wordt ieder jaar opnieuw uit het stof getrokken om de sinterklaas periode op te leuken. In dit liedje komen alle traditionele sinterklaas-lekkernijen voorbij. Taai taai mag dan uiteraard niet ontbreken. Taai taai is een typische lekkernij die met name in de sinterklaastijd wordt gegeten. Taai taai  lijkt qua smaak veel op speculaas; er zit echter ook een anijssmaak aan. Het product is echter zolang het vers is niet bros zoals speculaas, maar letterlijk ” taai”. . Om er een hap van te eten is zelfs enige trekkracht nodig. Je moet dus behoorlijk getrainde kaakspieren hebben.

Je maakt  taai taai zeer snel en eenvoudig. Je kunt het met of zonder speculaas-plankje maken. Met een leuk motiefje erin is het uiteraard wel leuker. De speculaas-plankjes kun je nog steeds kopen in de betere bak en kookwinkels en kijk ook eens bij de kringloop! Daar haalde ik mijn speculaas plankjes vandaan voor nog geen € 50 eurocent! Bij ouderen hangen ze vaak nog aan de muur ter decoratie. Maar zoals gezegd kun je dit ook achterwege laten en gewoon gladde taai taai maken.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe tot er een mooie deegbal ontstaat. Je kunt nu koeken maken met een motiefje d.m.v een speculaasplankje, maar je kunt ook gladden koekjes draaien. Leg de koekjes op de bakplaat en bak deze in ongeveer 25-30 minuten gaar. Laat afkoelen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *