Vegan zoenen

Wie kent ze niet, de ” negerzoenen” die nu ook wel ” zoenen” worden genoemd. Je kunt deze vrij gemakkelijk ook zelf maken. maar dan zijn ze nog niet veganistisch. Om deze groep tegemoet te komen heb ik vegan zoenen bedacht! Deze zijn gevuld met banaan/kokos in plaats van eieren/eiwitten, het omhulsel is gemaakt van gesmolten pure chocolade ( 99% cacao)

SAM_0932

Om het zo gemakkelijk mogelijk te houden, heb ik in dit recept biologische pure chocolade gebruikt van een reep die je au bain marie laat smelten. Maar je kunt, als je wat meer tijd en zin hebt, ook zelf chocolade maken. Klik hier, om naar het recept te gaan.  Zorg er wel voor, indien je voor het meest makkelijke en snelle gaat, voor een chocolade wat bestaat uit 99% cacao.. Deze vind je in de meeste biowinkels. Kies anders op zijn minst voor repen vanaf 80-85% cacao. Let ook op toevoegingen. Sommige repel bevatten melkpoeders.

Dit heb je nodig:

Voor de vulling:

  • 75 gram kokosmeel
  • twee grote bananen, gepureerd

Voor de koekjes:

  • 150 gram havermout ( droog)
  • circa 75 ml water
  • een eetlepel biologische magere cacaopoeder

Voor het omhulsel:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed met de hand de kokosmeel stevig door de bananenpuree. Maak hoge bergjes tussen de handen in een vorm van een ” zoen” en zet op de bakplaat. Bak de zoenen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_1188

Roer alle ingrediënten voor je koekjes in een kom stevig door elkaar. Blijft het allemaal wat te stroef, voeg dan ietsje meer water toe maar let op dat je het niet te nat maakt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer alles zo dun mogelijk uit. Bak de plak gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat kort afkoelen. Steek met een kleine ronde uitsteker rondjes uit de plak,

SAM_1194

Breek de chocolade in stukjes en laat au bain marie smelten. Laat steeds een druppel chocolade vallen op een koekje en zet daar de vulling op. Overgiet vervolgens met de chocolade en laat drogen.

SAM_1193

SAM_1191

 

 

Een reactie op “Vegan zoenen

  1. Voor hoeveel stuks is dit ongeveer of hoe groot moeten ze zijn. Ik vraag het voor de bereidingstijd. Als ze groter of kleiner zijn dan is de baktijd ook anders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *