Veganistische CHEESECAKE taart

Als je een veganist vraagt wat hij / zij het meest mist , dan hoor je 9/10 keer CHEESECAKE! roepen. Cheesecake is een taart waarin zachte kaas of kaasspread is verwerkt. Het wordt meestal aangezoet met veel suiker. Er zijn heel veel verschillende variaties. Door de romigheid en hartigheid van de kaas met suikers te mengen verkrijg je een verrukkelijke smaak-explosie. Veganisten consumeren uiteraard geen kaas, en wordt cheescake daarom meest gemist in een veganistisch dieet.

Gelukkig zijn er genoeg lekkere alternatieven bedacht op de beroemde Cheesecake, waarin de kaas meest wordt vervangen met noten ( spread). Dit is uiteraard een hele lekkere oplossing, maar veel mensen kunnen niet tegen noten, waardoor ook deze alternatieven niet geschikt zijn. Ik bedacht een heerlijke Cheesecake taart die wel heel erg bijzonder is. Om te beginnen heb ik de taartbodem niet traditioneel gemaakt uit glutenvrij meel, maar uit een mix voor falafel! Ik heb ter vervanging voor de kaas tofu gebruikt. Dit heeft geresulteerd in een wel heel erg bijzondere cheescake!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 500 gram MIX VOOR FALAFEL ( klik hier om naar het simpele recept te gaan )
  • kokend water

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185*c , en bekleed een ronde springvorm ( 22 cm ) met bakpapier. Mak de falafelmix volgens mijn recept , voeg aan de mix steeds beetjes kokend water toe tot er een stevig deeg is ontstaan. Stort de deegbal in de springvorm en druk dit stevig aan. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds regelmatig controleren. Laat kort afkoelen.

 

Gooi alle ingrediënten voor de topping, behalve de edelgist / cacaopoeder en de rozijnen , in de blender of keukenmachine en maal dit tot een romige massa. Als de massa wat te vloeibaar blijft, voeg dan wat meer havermout toe. Spatel de rozijnen erdoor. Stort de topping op de bodem en verdeel. Garneer verder af met wat edelgist en cacaopoeder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *