Verkoelend gezichtsmasker uit eigen keuken!

Als ik in de winkels langs de vele gezichtsmaskers wandel, dan schrik ik vaak van de prijzen. En dat niet alleen, ik sla steil achterover als ik lees wat er allemaal in zit. Sommigen bevatten zelfs zoveel dat ik mij afvraag wie dit in hemelsnaam op zijn of haar gezicht wil smeren. Daarnaast zijn deze producten nauwelijks tot nooit dierproefvrij. Gelukkig gebruik ik al jaren mijn eigen homemade gezichtsmaskertjes, die gewoon eetbaar zijn en uit mijn eigen keukentje komen. Dit scheelt niet alleen ontzettend veel geld, maar ook mijn toch al zo gevoelige huidje is daar erg blij mee. Ik heb een zeer gevoelige, neigend naar droge huid. Ook is hij inmiddels “ gerijpt” om het zo even in “ kaas-taal” te formuleren 😉 Ik hoop dit jaar de 48 aan te tikken, en alhoewel ik nog vrij rimpelloos en glad ben, ga ik de zwaartekracht van het leven ook merken. Mijn oogleden gaan wat hangen, en ik krijg hier en daar al wat kraaienpootjes.  Ik heb nooit geloofd in anti-rimpel crèmes, of in nacht crèmes. Sterker nog: ik heb nog nooit een nachtcréme gebruikt. Ik geloof sterk in GENEN. Die hebben we allemaal, en bij iedereen is deze anders. Ben je een bofkont, heb je jonge genen en zal het verouderingsproces veel langzamer gaan, heb je pech, gebeurt dit sneller dan je wil. Daarnaast ben ik stellig van mening dat eet en leefgewoonten een enorme invloed hebben op de kwaliteit van je huid. Daar helpt geen smeerseltje tegen. Hoe heftig cosmetica-fabrikanten ons in hun sprookjes-verhalen willen laten geloven, al die supersonische smeersels helpen voor geen meter. 

Ik kwam daar goddank al vrij vroeg achter, en dat heeft mij denk ik enorm veel geld bespaard. Alhoewel ook ik vaak genoeg ben gezwicht voor zo’n sprookje en thuiskwam met walgelijk dure potjes. We willen het beste voor onze huid en daar gaan we ver voor. Maar helaas vind je dat geluk nooit in zo’n potje. Ik ben tenminste nog nooit iemand tegengekomen die rimpelloos en glad blijft dankzij een smeerseltje. 

Ik hou van gezichtsmaskertjes. Heerlijk relax-momentje voor mezelf. Het is eigenlijk mijn smoes om zonder schuldgevoel HEEL EVEN op de rem te trappen en een relax-momentje in te lassen in mijn drukke bestaan. Ik sta mezelf dan wel even toe om even achterover te leunen en het maskertje zijn werk te laten doen. Even geen onrust in mijn lijf, pure ontspanning. Ik probeer dit een keer per week te doen. Ik gebruik eigenlijk van alles . Ik speur gewoonweg mijn keukenkasten door, op zoek naar iets wat mij wel weldadig lijkt voor mijn gezicht. De basis is meestal wel iets van banaan of avocado., Deze twee fruitsoorten zijn niet alleen inwendig zeer goed en gezond voor je huid, maar ook uitwendig. Ik gebruik ook veel biologische yoghurt, en zuivere honing van de imker. Dit zijn nog de meest werkzame maskertjes om je huid een heerlijke boost te geven. Ik deel mijn zeer eenvoudige verkoelende gezichtsmasker hier met jullie. 

Gebruik dit masker 1 x per week. Ga er ook even echt voor zitten, een rustig en ontspannen lichaam draagt zeker bij aan het effect. Je huid krijgt een tintelfris kleurtje, voelt zijdezacht aan ! Een heerlijke traktatie voor je huid! Gebruik geen magere yoghurt. Maar een dikke yoghurt zoals volle yoghurt, Griekse of Turkse yoghurt. 

SAM_2316

DIT HEB JE NODIG:

  • een eetlepel koude biologische yoghurt 
  • een eetlepel havermout *
  • een theelepel zuivere rauwe honing
  • (* voor een beter resultaat, kun je de havermout het beste even met een koffiemolentje, blender of staafmixer fijn vermalen, maar dat hoeft uiteraard niet. Je kunt de havermout ook even met de vijzel fijn vijzelen) 

ZO MAAK/GEBRUIK JE HET:

SAM_2314

Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Zorg dat je gezicht schoon is, vrij van make-up. Smeer met schone vingertoppen de massa dik op je gezicht. Pas op  bij de ogen. 

SAM_2313

Laat het masker 15 minuten zitten, relax en ga even lekker achterover leunen. 

Spoel het masker met warm water van je gezicht, en dep je gezicht droog. Smeer het daarna in met een fijne crème. Of gebruik een beetje gezichtsolie. 

Je kunt dit masker ook gebruiken als after sun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *