Vogel nestjes ( vegan)

OOOH! Wat zijn deze vogelnestjes lekker en leuk op de paastafel!!!!!!Ze zijn gemaakt van ontzettend weinig ingrediënten, bevatten uitsluitend gezonde en voedzame voedingsstoffen, zijn vrij van gluten, koemelk/lactose, zijn 100% veganistisch, bevatten geen vervelende en kunstmatige meuk, en zijn vrij van geraffineerde suiker. Niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een zeer gezonde!!!!

IMG_2417

Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van een MEELMIX. Jaren geleden bedacht ik een melenmix, een mix van allerlei glutenvrije meelsoorten. Inmiddels hebben fabrikanten diverse varianten op de melenmix op de markt gebracht. Deze meelmixen bevatten voornamelijk veel vezels. Vezels geven een baksel enorm veel elasticiteit en textuur, in glutenvrije meelmixen geen overbodige luxe door het ontbreken van gluten. Deze meelmix van ” the other foods”  gebruikt kokosmeel als basis, wat wordt aangevuld met psyllium husk en tapiocameel en lijnzaadmeel. Dit zorgt ervoor, dat deze meel dezelfde elasticiteit en textuur verkrijgt als gewoon tarwemeel/bloem. Heel eerlijk gezegd vind ik deze varianten erg duur betaald. Want een beetje creatieveling ( like me 😉 ) verzint zo’n mix zelf, met zeer goedkope ingrediënten. Maar eerlijk= eerlijk: handig is het zeker. Als je houdt van makkelijk en snel en je wilt voor deze luxe wat meer betalen, is deze meelmix een aanrader. Het bakt geweldig goed.

IMG_2416

Ik bedenk ieder jaar een paasrecept die de website af knalt! Ik denk, dat het dit jaar weer geweldig goed is gelukt met deze onweerstaanbaar en lieve vogelnestjes. Ik probeer altijd te letten op budget, gemak en snelheid van recepten. Dit recept is supersnel in elkaar geflanst. Erg leuk, om samen met de kids te maken, of als je snel tussendoor iets zeer bijzonders op de paastafel wilt presenteren. Superleuk, superlekker, supergezond…wat willen we nog meer met pasen???/

Schermafbeelding 2018-03-15 om 06.24.26

Voor de vulling heb je pure chocolade nodig. Kies voor 99% cacao, of nog beter, 100% cacao. Deze bevatten geen suikers. Het merk PACARI heeft een variant van 100% en deze zijn verkrijgbaar in de biowinkel. Kun je deze niet vinden? Dan zijn 99% chocolade varianten ook prima.

IMG_2415

Dit heb je nodig:

  • 300 gram meelmix of havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • twee bananen, fijn geprakt
  • twee volle eetlepels greensweet-stevia ICING poedersuiker of 15 chocolade druppels of twee eetlepels sweet Xtra
  • warm water

Voor de topping:

  • 100% pure chocolade of 99% pure chocolade
  • 150 gram havermoutmeel
  • 10 druppels greensweet stevia chocolade
  • zes volle eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm water

Om te garneren:

  • greensweet-stevia Icing poedersuiker

IMG_2420

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de vogelnestjes in een kom stevig door elkaar, voeg beetjes water toe tot de massa smeuïg, maar nog wel opschepbaar is, Maak bolletjes en leg deze op de bakplaat, boetseer er ronde nestjes van en druk in het midden een kuil.

IMG_2418

Leg in ieder kuiltje een stukje chocolade. Bak de nestjes in het midden van de oven 10 minuten. Haal de plaat uit de oven en roer met een lepel de chocolade door, zodat het geen vaste vorm meer heeft en de vloeibaar geworden massa zich verdeelt. Schuif de plaat weer terug in de oven en bak nog ongeveer 30-35 minuten, blijf controleren. Laat de nestjes goed afkoelen.

Maak intussen de chocolade eitjes: roer alle ingrediënten ( havermeel, druppels, cacaopoeder) in een kom door elkaar en voeg kleine beetjes water toe tot je een stevige bal hebt. Draai hier kleine balletjes uit ( niet teveel stiekem opsnoepen!!) en leg deze als eitjes in de nestjes. Bestrooien met poedersuiker.

 

 

 

 

Een reactie op “Vogel nestjes ( vegan)

  1. hm, het proberen waard, benieuwd of de kleinkinderen deze gerechten lusten, moeilijke eters als ze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *