VROLIJK KERSTFEEST! Voor iedereen?

HEHE! 😦

Het is kerst! Ik lig al de hele nacht te malen, ben ik niets vergeten? Heb ik alles in huis? Ik heb gisteren nog, naar mijn gevoel, de halve AH leeg gekocht, maar waarom blijft het gevoel toch knagen dat ik IETS ben vergeten? Ja, ze hadden geen kerst-stollen meer, compleet uitverkocht, en ook de warme bakker om de hoek had alleen nog maar wat kruimeltjes op zijn planken liggen. Ik zag overigens, dat de warme bakker vandaag ook open gaat voor een paar uurtjes, wat fijn, dan kan ik straks nog even snel een heerlijke kerst-stol kopen, want ik zie het niet zitten om dit zelf te gaan maken. Over dat gesproken……Waar is mijn TO DO LIST? 🙄 HELP! Waar heb ik die nu gelaten? Oh ja, wat dom van mij, ik heb het dit jaar allemaal in mijn telefoon gezet. Ja, ik ga ook met de tijd mee.

Even opzoeken in mijn telefoon, ik ben er klaar voor. Of nou ja, klaar…als ik mijn short ergens kan vinden, want tijd om mij om te kleden heb ik straks niet. Ik trek nu al mijn mooie jumpsuit aan, die ik van de week nog even snel heb besteld on line. Knetter duur, maar hey, het is kerst. En een mooi jasje , die bijna € 200 euro kostte…Dat heb ik Henk maar niet verteld. Die krijgt dan spontaan vlekken in zijn nek. 🤫
Okay….de rollade zit in de oven, de groenten staan op het vuur, wat nu? Oh ja, de sausjes. Lekker handig, die kant en klaar sauzen….over de ingrediënten denken we nu maar even niet na 😁  Ik moet wel bekennen dat ze die sauzen niet bepaald weggeven zeg. Wat een prijzen. Maar hey, het is kerst.
We krijgen vandaag de hele bups. Amber met haar aanhang, Tim met zijn aanhang, Rico met zijn aanhang, Pap en Mam met de hond ( dat beest stinkt zo ☹️ ) en zus Claudia met haar aanhang en hond. Als dat maar geen knokken in de tent wordt, want die twee honden liggen elkaar niet. Oh, ik heb er zo’n zin in, om iedereen te zien en te knuffelen en te verwennen. Mijn lieve kleinkinderen, mijn schatjes. Maar waar was ik? Oh ja, de soep. Ik wilde deze wel braaf zelf maken want die kant en klare soepen vind ik niet te vreten. Henk noemt het blikken slootwater. Ik hou het op een simpel maar lekkere en luxe gevulde tomatensoep. Die wordt door iedereen geliefd, altijd raak dus. Tomaten waren ook flink aan de prijs, en dan zijn ze niet eens biologisch. En ik had twee kilo nodig dus dat tikte aan op de kassa bon. Die was overigens schrikbarend lang. Ik heb hem maar voor Henk verborgen gehouden, die zou de schrik van zijn leven krijgen en weer gaat bléren dat hij zich de schompus werkt voor twee vreet-dagen. Nou, dat vind ik wat overdreven. Het was bij elkaar gisteren bijna € 325 euro rond. Valt best mee. Of nou ja, ik heb de andere losse spullen die AH niet had er niet bij geteld. Maar hey, het is kerst.
Eerlijk gezegd zal ik ook erg blij zijn, dat de kerst weer voorbij is. Want man-man, wat ben ik moe. Moe? Nee, UITGEPUT. Al dat geregel, al die boodschappen, waar heb ik de tijd vandaan gehaald? Toch knap, dat ik het heb gefikst. Het was hollen, rennen, vliegen, maar dan heb je ook wat. Ik hoor net op de radio, dat Nederland MASSAAL kerstinkopen hebben gedaan. Afgelopen twee dagen waren er maar liefst 975 pin-betalingen PER SECONDE. Daar zaten die van mij ook bij. Ik ben dus niet de enige. En dus moet ik niet zo piepen. Want het is gezellig. Het is kerst. Tijd van bezinning. Saamhorigheid. Dankbaarheid. En terugkijken naar het afgelopen jaar. En de top 2000 luisteren 😄 Wat een heerlijke muziek nu op de achtergrond, dat heb ik goed geregeld. Zo. De soep ruikt heerlijk, dat mag pruttelen.
Het dessert heb ik lekker makkelijk gehouden met allerlei onderdelen bij elkaar. Zo slim! Ik heb ijstaart met chocoladesaus en verkruimelde Bastogne koekjes. De kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit. Oh sjit. Ik moet de hapjes ook nog maken! HELP! 😵
Ik had ganzenlever, vele verschillende paté’s met toastjes, en ik ga nu gevulde eieren maken. En oh ja, verdorie, ik moet ook de huzaren salade nog maken. Waar zijn de eieren? Kom ik eieren tekort? HELP HELP!
Waarom heb ik in hemelsnaam tofu gekocht? Oh ja, voor Lisa, mijn kleindochter van 17. Zij is vegan, of hoe heet dat? 😧 Veganiste? Dat je geen vlees eet, dat bedoel ik. Maar dan extreem. Ze belde mij gisteren, om de kerst-dis voor haar door te spreken. Mijn oren suisde. Ik kon het niet bijhouden, wat ze allemaal opgaf om op mijn boodschappenlijst te zetten. Dingen waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Wat ik onthield, heb ik op mijn lijst gezet. En meegebracht gisteren. Dat tofs-spul, daar moet ik gehaktballetjes van maken. Gatver, wat is dit spul glibberig. Hoe smaakt dit? ……🙄 Gatverredamme….Vind ze dit serieus lekker? Daar ga ik kilo’s kruiden en specerijen in kieperen, want dat kind moet ook genieten van haart kerst-maal bij oma. Wel lastig hoor, zo’n veganiste in de familie. En Amber heeft ook al diabetes, moet ik ook al zo’n rekening mee houden. Maar ze moet gewoon afvallen, ze weegt bijna 145 kilo. Daar maak ik mij zorgen over, dat kind heeft altijd van suiker en zoet gehouden. Als kind kreeg ik haar al niet van de spekjes af. Die eet ze nu nog steeds iedere dag. Bij haar thuis slingeren tientallen zakken spekjes rond.Zelfs in haar nachtkastje. Dat zij haar tanden en kiezen nog heeft is een godswonder.
Zo. De salade is klaar. Ziet er weer tip-top uit, al zeg ik het zelf. Ik vind het wel zo mooi om het een beetje leuk te presenteren.Slablaadjes eronder en zo. Ik kom wel een pot mayonaise tekort, want die is er helemaal doorheen gegaan. Straks Henk maar even op pad sturen, want er is van alles open. De AH , de Lidl, de Jumbo….alles is gewoon geopend deze twee dagen. Wat een luxe. Ik vraag mij af waarom ik mij afgelopen dagen zo druk maakte om al die boodschappen binnen te harken. Ze zijn nu ook gewoon open. 😐
Zo, Henk even op pad gestuurd voor de dingen die ik ben vergeten en tekort kom. Wat gek, dat ik zoveel in huis heb gehaald en dan toch iets vergeet of tekort kom. En weet je wat het gekste is? Na de vreet-dagen, want laten we eerlijk zijn, dat zijn ze, dan heb ik BERGEN over en probeer ik alles aan iedereen weg te schuiven omdat Henk en ik dit nooit op krijgen. De buurvrouw is er ieder jaar weer blij mee, zij heeft het niet zo breed. Ik kook regelmatig extra voor haar en zeg ik dat ik teveel heb gekookt, en zonde vind om weg te gooien. Als ik haar dankbare blik in haar ogen zie, dat geeft mij pas een kerstgevoel. ☺️
OH! Is het al zo laat? Ik moet de brunch gaan voorbereiden! Alle afbak-broodjes in de oven schuiven. De rollade ruikt in elk geval lekker, die laat ik verder sudderen in de pan op het vuur. Lekker met klonten roomboter. Aan margarine doe ik nooit. Want dat is kunstboter, dat zegt toch al genoeg? Wie eet er nu kunstboter? Ik ben een boeren-dochter, mijn pap en mam wonen nog steeds op de boerderij waar zij jarenlang een melkvee-houderij runden. Dus ik ben opgegroeid met roomboter en rauwe melk. 😊 Niets is lekkerder. Dat moet ik alleen niet zeggen als kleindochter Lisa in de buurt is, die komt dan fel in opstand, heeft het dan over zielige kalfjes en dat melk daarvoor is bedoeld en zo. Ze eet zelfs geen honing g omdat dit van bijen afkomstig is! Zo ver gaat dat veganisme waarschijnlijk. Ik weet niet wat ik ervan moet denken, ik denk er maar niet over na met mijn boeren-dochter-verstand 😁
Ik moet trouwens mijn hoofd nu even bij mijn werk houden. De broodjes moeten eruit, ze verbranden bijna! HELP!
Gezellig! 😊😊
Iedereen is er, wat een volle huiskamer. Ik wou dat ik er even bij kon gaan zitten, maar ik moet de ballen in de keuken in de lucht houden. Alles moet lukken. Ik ren maar wat heen en weer met broodjes en hapjes en drankjes. En probeer zelf tussendoor ook wat te eten, want mijn maag rammelt intussen behoorlijk. Ik heb vanmorgen in de haast alleen een boterham met kaas gegeten. Veel te druk om te eten. Ik hoor iedereen om mij heen altijd klagen dat ze tijdens de feestdagen zo gigantisch aankomen. Daar heb ik nou nooit last van. Ik val altijd minstens twee kilo af. 😟 En ik ben al zo’n graten-baal. Terwijl ik eet als een hongerig paard wat net een race heeft gelopen. Het is dat Henk mij de boterham met kaas aanreikte vanmorgen vroeg, anders was ik dat ook gewoon vergeten. Zo druk!
Ik hoor veel gelach en gezellig geklets vanuit de huiskamer. Ah…dat is gelukkig geslaagd. De hond van Pap en Mam ligt in de meegebrachte bench in de zijkamer. Dat scheelt een hoop vechten met de teckel van Claudia. En een hoop stank….Het beest is erg lief, maar hij stinkt zo gigantisch uit zijn bek. Pap en Mam hebben de deur plat gelopen bij de dierenarts, maar hij heeft gewoon een tandsteen probleem. Tja, ook honden kunnen last hebben van hun gebit.
Even checken: groente? ✅ Vlees? ✅ sausjes? ✅stokbrood? Gaat straks de oven in, staat gereed dus ✅kruidenboter? SJIT! ❌ die ga ik zo gelijk maken.
Staat de wijn klaar? ❌ Staan de zoete aardappelen op? ❌  Is de pompoen al uitgehold? ❌ Ik moet ook NU de vulling gaan maken! ‼️ HELP!
Henk en Amber hebben gelukkig de tafel voor mij gedekt. Het is echt heel gezellig! Wel jammer dat ik er weinig van meekrijg. De balletjes voor Lisa zijn mislukt. Zo erg! Daar baal ik zo van, maar de schat zei dat ze het prima afkon met alle groente. Ik ben vrees ik niet gemaakt voor tofu. Zo. héhé, ik zit! Voor het eerst sinds ik vanmorgen opstond. Ik voel nu mijn benen pas goed. Mijn hemel, wat een stress. Oh, ik vergeet de sausjes, even opstaan…..
Wat heerlijk, iedereen zit uit te buiken. Henk heeft zelfs zijn knoopjes van zijn broek losgemaakt, die man kan zo eten! Waar laat hij het? Ik ben druk bezig met koffie en thee. En de kerst stol aansnijden. De kerstkransjes en kerst chocolaatjes zijn soldaat gemaakt door de kinderen. Ach….moet een keertje kunnen. ☺️ Bij opa en oma mag alles. Ik wil in elk geval niet zo’n zure oma-bes zijn, die moppert op alles. Ik heb ook nog wat kerst-koekjes op tafel gezet. En snel warme chocolademelk gemaakt voor Tim, want hij lust geen koffie. Ik heb mijn schoenen verruild voor mijn sloffen, sorry dan hoor, maar ik voel mijn tenen bijna niet meer. En dat jasje kriebelt in mijn nek, ook zo meteen maar even uit doen.
De kleintjes van Amber worden moe, ze stappen op. Niet veel later volgt de rest, het is toch nog bijna middernacht geworden. Ik heb de avond eigenlijk in een flits beleefd want ik stond meer in de keuken dan dat ik aanwezig was in de huiskamer. Maar iedereen heeft het goed en gezellig gehad! 😇
Iedereen is de deur uit gezwaaid en gekust, en ik kijk naar de gigantische berg afwas in de keuken….HELP! 😟
VROLIJK KERSTFEEST! ( waar is mijn bed? 🥱🥱 Morgen weer een kerstdag…)

2 Reacties op “VROLIJK KERSTFEEST! Voor iedereen?

  1. Als iedereen kerst zou vieren,zoals ze werkelijk willen,daalt de winst van de supermarkten en andere winkels.

  2. Wat een hilarisch verhaal Monique😂
    Heerlijk om te lezen na ontbij op 2de kerstdag en gelukkig herken ik mezelf er echt niet in. Wij hebben gister heerlijk gegeten zonder stress😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *