Warme / koude meukvrije chocoladesaus!

Enige tijd geleden heb ik een gezonder , veganistisch alternatief bedacht voor gecondenseerde melk. KLIK HIER om naar het recept te gaan. Dit biedt perspectieven om veel lekkers te maken! Zoals deze onweerstaanbare chocoladesaus die je warm of koud kunt gebruiken.

Voor de saus heb je dus mijn gecondenseerde melk nodig. Dit moet je eerst maken. Daarna is het enkel nog een kwestie van biologische magere cacaopoeder en extra greensweet-stevia sweet CHOCOLADE toevoegen. Het is ontzettend snel te maken, eenvoudig te maken en met weinig ingrediënten! Om het makkelijk en overzichtelijk te houden plaats ik eerst het recept om gecondenseerde melk te maken:

Dit is wat je nodig hebt:
  • 650 ml water
  • Circa 100 gram ongezouten gemengde noten
  • Circa 3 eetlepels biologische lijnzaad olie
  • Circa anderhalve volle eetlepels Johannes broodpitmeel
  • Drie eetlepels greensweet-STEVIA sweet karamel suiker ( klik hier om te bestellen )
Wat je nog meer nodig hebt is een ( liefst HS ) blender, een kom en een zeef, en een stukje hydrofiele doek, kaasdoek of een schone theedoek. Doe de noten en het water in de blender en maal fijn. Drapeer het doek over de zeef boven de kom. Schenk de “ melk” uit op het doek, pak de uiteinden samen en begin voorzichtig zachtjes uit te knijpen. Gooi de opgevangen “ melk” in de kom terug n de blenderkan, en voeg de stevia, olie en Johannes broodpitmeel toe. Laat dit op hoogste stand een poosje draaien zodat de massa wordt verdikt. Je gecondenseerde veganistische melk is klaar.
Doe vervolgens 300 ml van je zojuist gemaakte gecondenseerde melk in een blenderkan, voeg er vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder en twee eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade bij en meng dit op hoogste stand tot er een romige chocoladesaus ontstaat. Wil je een warme saus? Verwarm dan kort in een steelpan, blijf voortdurend roeren.
De greensweet-stevia chocolade ” suiker” is de lekkerste om je chocoladesaus  te zoeten. Maar je kunt uiteraard ook voor andere ” smaken” kiezen. Of gebruik greensweet stevia sweet Xtra of druppels. Zoet op smaak.

Hoe toe te passen?

Deze chocoladesaus is echt verslavend lekker. Eigenlijk is het OVERAL OP / AAN / IN  / OVER toe te passen!  Denk :

  • over toetjes en desserts
  • over/ in kwark of yoghurt
  • ter garnering over taart / cake / gebak
  • als topping
  • als extra lekkernij over een dot slagroom
  • als een wolkje door koffie / koffiespecialiteiten
  • over vers fruit
  • over ijs
  • in / over / door smoothies
  • …..stiekem lekker op lepelen……ssssst!  😉 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *