Warme / koude meukvrije chocoladesaus!
Enige tijd geleden heb ik een gezonder , veganistisch alternatief bedacht voor gecondenseerde melk. KLIK HIER om naar het recept te gaan. Dit biedt perspectieven om veel lekkers te maken! Zoals deze onweerstaanbare chocoladesaus die je warm of koud kunt gebruiken.
Voor de saus heb je dus mijn gecondenseerde melk nodig. Dit moet je eerst maken. Daarna is het enkel nog een kwestie van biologische magere cacaopoeder en extra stevia sweet toevoegen. Het is ontzettend snel te maken, eenvoudig te maken en met weinig ingrediënten! Om het makkelijk en overzichtelijk te houden plaats ik eerst het recept om gecondenseerde melk te maken:
- 650 ml water
- Circa 100 gram ongezouten gemengde noten
- Circa 3 eetlepels biologische lijnzaad olie
- Circa anderhalve volle eetlepels Johannes broodpitmeel
- Drie eetlepels STEVIA sweet of 10 druppels zuivere stevia
Hoe toe te passen?
Deze chocoladesaus is echt verslavend lekker. Eigenlijk is het OVERAL OP / AAN / IN / OVER toe te passen! Denk :
- over toetjes en desserts
- over/ in kwark of yoghurt
- ter garnering over taart / cake / gebak
- als topping
- als extra lekkernij over een dot slagroom
- als een wolkje door koffie / koffiespecialiteiten
- over vers fruit
- over ijs
- in / over / door smoothies
- …..stiekem lekker op lepelen……ssssst! 😉
Wat een heerlijk recept, lijkt me dit. Omdat ik hier geen lijnzaadolie kan kopen, zou ik het dan met olijfolie of een andere makkelijk te verkrijgen olie kunnen maken?
Ik zal het niet verder vertellen, maar slagroom met deze saus of……. Heerlijk.
Alvast bedankt voor je antwoord.