Wat is Astragalus ? Plus review CRESSANA astragalus

Nu dat de focus enorm wordt gelegd op onze weerstand / het immuunsysteem, zien we steeds meer een meer “ vreemde” supplementen op de markt verschijnen, die mogelijk van invloed kunnen zijn op het onderhouden en ondersteunen van ons immuunsysteem. Als een arts / deskundige daar dan ook nog eens aandacht aan geeft, kan het snel gaan, en geen enkel product van het desbetreffende meer verkrijgbaar zijn geworden vanwege de enorme belangstelling. Dit gebeurde bijvoorbeeld met vitamine C en RESVERATROL. En er lijkt inmiddels alweer een nieuwe te zijn opgestaan: ASTRAGALUS. Ik persoonlijk ben onwijs nuchter ( ras-echte Rotterdamse 😁 ) en heb geen echte mening over deze supplementen, maar omdat ze plotseling in de belangstelling komen te staan, kan ik er wel erg nieuwsgierig naar worden en alles willen uitvissen. Onlangs ontving ik via www.cressana.nl ( één van mijn favoriete merken) een doosje ASTRAGALUS thuisgestuurd, omdat dit merk deze op de markt heeft gelanceerd. Of ik het ook eens wilde uitproberen? Ja, tuurlijk! 😊 Maar dan wel met mijn kritische blik en mijn nuchtere verstand.

WAT IS ASTRAGALUS?

First things first: wat is het? Astragalus is een plant die zijn oorsprong kent in China. Daar is deze plant al eeuwen oud en wordt het gebruikt voor medische doeleinden. In China wordt het ook wel HUANG CHI genoemd, wat zoiets als “ levenskracht” betekent. In Nederland wordt het ook wel vlezige hokjespeul genoemd. Astragalus behoort tot de vlinderbloem-familie en wereldwijd komen er zo’n 2000 soorten voor, maar is het vooral de ASTAGALUS MEMBRANACEUS die zo interssant is voor de menselijke gezondheid. In de wortels van deze Astragalus-soort zitten extreem veel gezonde stoffen. CRESSANA gebruikt deze astragalus soort in zijn nieuwe capsules.

VEELBELOVEND

De wetenschap houdt zich al jaren bezig met de werking van astragalus. Tot nu toe zijn de uitkomsten van de diverse onderzoeken/ studies zeer veelbelovend. De wortels van de astragalus membranaceus bevatten enorm veel krachtige plantenstoffen. Deze plantenstoffen bestaan o.a uit flavonoïden, saponinen en poly-sacchariden. Deze bevatten niet alleen gigantische hoeveelheden antioxidanten, maar werken ook ontsteking-remmend en hebben een zeer gunstig effect op ons immuunsysteem. Het is in staat, om deze sterk en optimaal te kunnen houden. De wetenschap heeft erg veel aandoeningen bestudeerd waarbij astragalus mogelijk van gunstige invloed kan zijn. Dat zijn er inmiddels enorm veel. Van diaree tot infecties, van fybromylagie tot andere ontstekingen in het lichaam. . Astragalus vat onder de ADAPTOGENE plantensoorten, net zoals bijvoorbeeld de MACA. Deze soorten kunnen mogelijk ons immuunsysteem ondersteunen.
Dit onderzoek uit 2019 toonde dat inname van Astragalus de activiteit van witte bloedcellen met maar liefst 150% toenam. Deze witte bloedcellen zijn zeer bruikbaar en nuttig om virus-infecties te bestrijden, en daarom wordt Astragalus nu min of meer gelinkt aan het mogelijk bestrijden van het Covid-19 virus, al zijn de resultaten voor nu daar nog veel te wankel voor. Maar hoe dan ook, het is absoluut GOED NIEUWS, omdat we witte bloedcellen kunnen beschouwen als ons persoonlijke leger die indringers in je lijf te lijf gaan. Hoe  MEER witte bloedcellen je hebt, hoe effectiever je legertje .
Astragalus kan zorgen voor een toename in de stamcellen in het ruggenmerg.  De lymfeweefsels stimuleren de ontwikkeling van de actieve immuuncellen en voeren de verzwakte en niet bruikbare cellen af.
In dit studie-overzicht kwam naar voren dat Astragalus de immuuncel-functies kan verhogen, ontstekingsremmende werkingen heeft en gunstig is voor onze oog-gezondheid. Ook heeft het door de antivirale en antibacteriële werking een zeer gunstige invloed op de gezondheid van hart en bloedvaten.
In de studies /onderzoeken worden goede resultaten geboekt met de gestandaardiseerde Astragalus Membranceus wortel-extracten. Wat al min of meer wetenschappelijk onderbouwd is vastgesteld is dat Astragalus de activiteit van de weerstand verhoogt. Of dit effect ook werkt bij het Covid 19 virus, dat is nog veel te vroeg om te oordelen, maar zoals ik eerder zei, zijn de voorlopige resultaten erg veelbelovend.

WAAR IS HET GOED VOOR?

Alles op een rij gezet, kan Astragalus gunstig zijn:
– voor het onderhouden / ondersteunen van een goed werkend immuunsysteem
– voor  het onderhouden / ondersteunen van een goed werkend hart en bloedvaten
– als een zeer krachtige anti-oxidant
– bij griep en verkoudheid
– bij virale infecties
– bij onstekingen
– voor een beter uithoudingsvermogen onder ( top) sporters
– bij immunodeficiëntie
– bij een verminderde weerstand. 

HOE GEBRUIK JE HET?

In Europa ( Nederland) wordt Astragalus in suppletie verkocht ( poedervorm/ capsules / tabletvorm/ druppels ) en kun je eigenlijk geen verse wortels vinden ( uitzonderingen daar gelaten ) Deze wortels worden traditioneel gekookt om bijvoorbeeld thee van te trekken.
Er zijn geen echte ADH doseringen bekend, wel vanuit de orthomoleculaire kant. Zij adviseren 3 x per dag 300 mg voor een boost aan het immuunsysteem te geven. Astragalus is veilig te gebruiken, als je je netjes aan de gegeven doseringsadviezen op verpakkingen houdt. Het is niet aan te raden te hoge doseringen te gebruiken of het maanden achtereen te blijven gebruiken, er zijn onvoldoende gegevens bekend wat het voor bijwerkingen kan geven , ook op langere termijn-gebruiken. De meest gemelde bijwerking op de korte termijn- gebruiken zijn lichte maagklachten en diaree.
Er moet tevens een kanttekening worden gezet van het gebruik van asttragalus bij mensen met de volgende aandoeningen:
– mensen met bloedsuikerspiegel-stoornissen. Astragalus kan de bloedsuikerspiegel behoorlijk beïnvloeden. 
– mensen met hoge bloeddruk/ bloeddruk-problemen, ook hier kan Astragalus sterk van invloed zijn
– diabetes Patienten 
– mensen die medicijnen gebruiken. Het kan een wisselwerking hebben met medicijnen die het immuunsysteem juist onderdrukken in plaats van verbeteren. Slik je medicatie? Overleg ALTIJD vooraf met de behandelaar / arts / deskundige, of vraag advies. 

REVIEW CRESSANA ASTRAGALUS

Goed. Je kunt wellicht na het lezen van het hierboven geschreven geïnteresseerd zijn om Astragalus eens te gaan uitproberen. Dan is het wellicht zinvol om mijn volgende tips te lezen. Want net als zoveel andere supplementen betreft, zijn niet ALLE supplementen zo puur en zuiver. Zo kunnen vele varianten synthetische toevoegingen hebben. De beste keuzes moeten tenminste voor zo’n 70% uit gestandaardiseerde polysacchariden bestaan. Dit is belangrijk voor een goede werking. De hoeveelheden polysacchariden in verse of gedroogde Astragalus wortel kan sterk verschillen. Dit heeft te maken met de locatie waar deze groeien, de weersomstandigheden en de jaren . Daarom wordt er meestal gebruik gemaakt van een gestandaardiseerd EXTACT. Bij een standaardisatie wordt erop toegezien, dat een extract altijd evenveel polysacchariden bevat, waardoor bijvoorbeeld iedere capsule een eenzijdig betrouwbaar deel bevat. Een standaardisatie van tenminste 70% is vrij hoog, en daardoor meest aannemelijk in werking.

Daarnaast zijn toevoegingen erg belangrijk. Zo kunnen bepaalde andere kruiden extracten de werking van Astragalus / m.b.t het ondersteunen van het immuunsysteem, enorm versterken. Toevoegingen die meest worden gebruikt zijn CAMU CAMU, diverse paddenstoelen ( poeders ) zoals Shi-take , zwarte peper extract, zee-duindoorn extract, en diverse andere wortel-extracten. Daarnaast vinden we meestal een aantal vulstoffen, waar je dus wel even op moet letten.
Ik ontving een doosje Astragalus capsules van het merk CRESSANA, die deze Augustus 2020 heeft gelanceerd. Cressana is een 100% betrouwbaar merk, als het aankomt op puur en zuiverheid. Voor mij persoonlijk zijn dit soort ondernemingen een ware verademing, en de hogere uitzonderingen op de markt. Eerder besprak ik de WATERKERS en de VITAMINE D3 van Cressana, en waarom ik fan ben. Ik had daarom alle vertrouwen in dit nieuwe product, en ben het een week lang gaan testen.
Het fijne van Cressana vind ik, dat het zeer duidelijke informatie verschaft. Op verpakkingen lees je geen onzin. En in dit geval vind ik het bijzonder fijn, dat Cressana onderstreept dat gezonde voeding, rust en de juiste inspanning en ontspanning prioriteit nummer één is. Cressana gebruikt 70% polysacchariden  Astragalus membranaceus extract, met CAMU CAMU uit natuurlijke bron getrokken. Daarnaast een surplus van biologische, gevriesdroogde waterkers.  Er zijn dus geen verdere ( synthetische ) vulstoffen gebruikt. Een verpakking bevat 90 capsules. De capsules zijn gemaakt van hypromellose ( cellulose ) wat het ook geschikt maakt voor veganisten. Wil je liever geen capsules slikken? Dan kun je de capsules zeer gemakkelijk openen.
Aanbevolen wordt om drie capsules per dag in te nemen. Ik heb het op één capsule per dag gehouden omdat ik niet echt een geschikt persoon ben om “ dit soort” supplementen te testen. Ik eet extreem veel groente en verder bestaat mijn eetpatroon ook uit uitgebalanceerde gezonde voedingsmiddelen, waardoor ik niet echt een extra ondersteuning nodig heb, maar toch wilde ik graag weten, of het WAT deed, positief of negatief. Gelukkig niets negatiefs, en dat is fijn, omdat ik vrij gevoelig ben met supplementen, ik kan er klachten van krijgen Maar ook merkte ik, naar ik al verwachtte, niets. Ik slik ze voorlopig nog een poosje door, zijn er wat veranderingen , dan zal ik deze aanvullen. Voor nu ben ik absoluut tevreden, en geef deze variant het groene licht. Ik vind vooral de samenstelling vrij uniek. Net als de andere supplementen van cressana zijn deze zeer bijzonder in samenstelling.  Ik ga de capsules een poosje door slikken, mochten er opmerkelijke zaken zijn , zal ik deze aanvullen.

EINDOORDEEL:

Astragalus…..het is voor mij nog een beetje een vaag gebied waar ik voorzichtige stapjes mee aan het maken ben. Het heeft absoluut mijn interesse gewekt en ik wil er meer van weten. Ik vind de voorlopige resultaten uit studies erg veelbelovend. Ik denk zeker dat astragalus voor veel mensen een goede aanvulling kan zijn.

NOTIFICATIE:  ik kreeg de capsules via CRESSANA vrijblijvend gratis thuisgestuurd om te testen. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele vorm / bron van inkomsten, ook niet via eventuele kortingsacties. Dit artikel is 100% on-afhankelijk en op eigen initiatief geschreven. 

 

Waar te bestellen?

Cressana heeft het nog maar pas gelanceerd, en is daarom nog niet overal erg goed verkrijgbaar. Uiteraard kun je het als één van de eerste exclusieve webwinkels bij www.puurenfit.nl bestellen! Wist je overigens, dat Puur & Fit jaren geleden, toen het nog in handen was van andere eigenaren, het allereerste verkooppunt was van CRESSANA? De cirkel is weer rond!

KLIK HIER om naar de bestelpagina te gaan.De 90 capsules kosten € 35.00

ZONDAG 11 APRIL + MAANDAG 12 APRIL 2021 MEGA korting OP ASTRAGALUS bij PUUR&FIT!

Wil jij deze astragalus van Cressana ook proberen? Let dan nu op, want op zondag 11 April 2021 + maandag 21 April 2021 geeft www.puurenfit.nl een korting van maar liefst 20% op  CRESSANA astragalus in de webshop!

Om te bestellen, KLIK HIER

Een reactie op “Wat is Astragalus ? Plus review CRESSANA astragalus

  1. beste,ik lees dat het de bloedsuikerspiegel kan beinvloeden maar is dit nu stijgen of dalen van bloedsuikerspiegel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *