Wat is THE SUGARING METHOD ( TSM ) en is het een fijne manier om te ontharen?

Omdat ik geen “ behaard persoon” ben ( Lucky me, feeling blessed! 👏 ) hou ik mij niet erg bezig met ontharen. Natuurlijk moet ik, net als iedere andere vrouw, er wel aan geloven, maar bij mij beperkt het zich zich enkel bij de bikinilijn, en zeer weinig onder mijn oksels. Als het weer nodig is, laat ik mijn bovenlip meteen meenemen als ik mijn wenkbrauwen laat epileren. Dit is het verder…..Ja, je leest het goed. Ik heb verder geen enkele haar op mijn benen. Ik heb in mijn hele leven nog nooit mijn benen geschoren. Een bofbips, dat ben ik wat dit betreft dan zeker! 😃

Zeker als ik de vele struggles van anderen om mij heen zie en hoor. Als “ het blote-benen-weer” zich weer aankondigt, krijgen veel vrouwen weer rode vlekken in de nek en het flink op de heupen…..de benen, die in de herfst en wintermaanden veilig verstopt zaten in dikke kleding, moeten weer een beetje toonbaar worden.  En wordt er weer flink geschoren, geëpileerd, ge-waxt en geharst. Er zijn tegenwoordig heel veel manieren om van je onsierlijke ( over) beharing af te komen, maar die zijn lang niet allemaal zo fijn voor je huid. Ontharen is sowieso geen pretje voor je huid. Als de producten die je gebruikt dan ook nog eens agressief zijn, kun je snel last krijgen van irritaties, uitslag en zelfs pijn. Zeker als je last hebt van een ( over) gevoelige , kwetsbare huid, dan kan ontharen nogal een ding zijn.
Als ik mijn wenkbrauwen + bovenlip laat epileren, loop ik de rest van de dag met een vuurrode, geïrriteerde en licht gezwollen huid rond, wat gelukkig wel weer wegzakt. Maar voor mijn lol ga ik nooit, en stel het dan ook zo lang mogelijk uit. Ik hou het zelf zo lang mogelijk bij, tot het punt dat het echt weer even moet worden “ geshaped” door een professional. Ik epileer zelf mijn wenkbrauwen bij, ik ben absoluut geen ster, maar het lukt mij aardig. De bovenlip is een stuk lastiger om zelf bij te houden, tenzij je er dus zaken als was/ wax-strips enzovoort tegenaan kwakt. Voor mij zijn al deze producten een NO GO AREA, niet alleen omdat mijn huid dan echt kapot gaat, maar vooral omdat het zeer agressieve stofjes bevat, en zeer milieuonvriendelijk is. Toen ik enkele jaren geleden via een natuurlijke schoonheidsspecialiste werd behandeld met een suiker-was , ging er best een wereld voor mij open. Dit goedje bestond uit enkel suiker , tarwezetmeel en een zout. Het gaf op mijn huid nauwelijks irritaties, apart van de “ ruk” die nodig is om de haren los te trekken. Mijn huid kalmeerde al na een uurtje. Dit wakkerde mijn interesse voor “ SUGAR WAXING” zoals het wordt genoemd, aan.

WAT IS DE SUGARING METHODE?

Zoals de naam het zegt, is SUGAR WAXING of de THE SUGARING METHOD ( TSM ) een ontharingsmethode waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van een soort hete suikerstroop. Alhoewel deze mengsels sterk kunnen verschillen in samenstellingen, wordt meest enkel suiker met enkele andere natuurlijke hulpstoffen als water en zouten gebruikt, waardoor het meest natuurlijk blijft. Omdat het in de meeste gevallen hooguit om 2/3 ingrediënten gaat, wordt de huid meest met rust gelaten terwijl de ontharing intensief is. Het heeft nog meer voordelen. Het is goedkoop, het is milieuvriendelijk, en het is meest efficiënt omdat je suiker-wax in regel voor het gehele lichaam kunt gebruiken. Dus niet alleen de benen, maar ook gezichtsbeharing, okselhaar en de schaamstreek. Veel schoonheidssalons zijn al overgestapt op TSM. Het wordt steeds vaker ontdekt, hoeveel voordeel het biedt.
Er zijn inmiddels vele fabrikanten die brood zagen in deze methode, en hebben diverse producten op de markt gezet om ook zelf thuis aan de slag te kunnen met TSM.
Ik ontving onlangs een pers-pakket, waarin een heel compleet starters-pakket zat om zelf thuis aan de slag te kunnen. Ik was direct enthousiast. Want gaat zoiets ook mij, de grootste stuntel op gebied van schoonheid, lukken in de praktijk?

HEVI SUGARING

Hetgeen wat mij direct enthousiast maakte, was het feit dat het merk 100% biologisch gecertificeerd te werk gaat. Dit is zeldzaam. Er is twee jaar in Denemarken aan gewerkt door de Deense VIVI TREULSEN. Zij wilde deze mooie methode bereikbaar maken voor de consument, en niet alleen voor schoonheidssalons. Niet zonder beloning: .. het is het eerste en ENIGE ontharingsproduct wat is goedgekeurd door ASTHMA ALLERGY DENMARK en het Scandinavische keurmerk NORDIC SWAN ECO LABEL. Daarnaast draagt het ook het ECOCERT keurmerk.
De ingrediënten die worden gebruikt, zijn zo natuurlijk, dat het kan worden gegeten. Het bestaat uit suiker ( glucose / fructose) water, tarwe-zetmeel en zout. Alles bestaat uit enkel zuivere, biologische, natuurlijke grondstoffen. Dit garandeert nog het meest een milde behandeling van de huid.
HEVI heeft een complete serie, waardoor je thuis meteen aan de slag kunt. De TSM van HEVI is tevens onderscheidend T.O.V van andere wax-methoden. Om te beginnen verwijdert het haartjes IN de richting van de haargroei en niet in de richting van de haargroei IN, wat bij gewoon waxen het geval is. Dit zorgt voor een minder pijnlijke ontharing en minder afgebroken haartjes, wat een veel mooier en gladder resultaat geeft. HEVI werkt op waterbasis, wat ervoor zorgt dat suiker-massa alleen aan de haren hecht en aan dode huidcellen. Hierdoor heeft het tevens een peelende werking, wat toch mooi meegenomen is, het scheelt je veel tijd. Restjes kun je makkelijk verwijderen met water, zodat je geen kleverige, pijnlijke velletjes houdt. De TSM van Hevi zorgt er ook voor dat nieuwe, teruggroetende haartjes zachter terugroepen, zodat de jeukprikkels  / jeuk van kieming wordt voorkomen. Het resultaat blijft gemiddeld 3-5 weken aanhouden, afhankelijk van de intensiteit van je haargroei.
HEVI heeft diverse producten naast de Sugaring wax. Je kunt uit twee verschillende verwarming-apparaten kiezen ( voor navulpatronen en voor spatel) en daarnaast allerlei hulpmiddelen als spatels, soft strips, talkpoeder, navulling suikerwax, en kalmerende crèmes en lotions voor na het ontharen. Je hebt in feite niet heel veel nodig om te beginnen. Maar wat je wel nodig hebt is een “ HEATER” om de suiker vloeibaar te maken. Er zijn er zoals gezegd twee om uit te kiezen, de ROLL ON is meest handig voor thuis-gebruikers, de spatel- variant is meer geschikt voor professioneel gebruik. De ROLL ON en SPATEL kun je telkens navullen met een navulling. Natuurlijk kun je de suikersax in een pannetje opwarmen, maar het gevaar daar schuilt, dat het te heet wordt en daardoor onbruikbaar. Het kan verbranden. De apparaten zorgen voor een juiste temperatuur om de suikerwax te verwarmen voor gebruik. De apparaten zijn even een investering, maar dat haal je er uiteindelijk wel uit.
Ik ontving de HEVI ROLL ON HEATER, die kost € 39,95. Dit apparaat gebruikt patronen, die je in het apparaat moet klikken. De rest is eenvoudig. Je stopt de stekker in het stopcontact en na 15 minuten is je suikerwax gereed voor gebruik. Het apparaat houdt de wax warm zolang de stekker in het stopcontact zit. Je kunt de suikerwax steeds opnieuw opwarmen. Geen geknoei dus. Het patroon bevat een handige roller, zodat je geen plakkerige handen krijgt.
Alhoewel er ook strips verkrijgbaar zijn speciaal voor gezicht-ontharing, kun je de lange strips op ieder gewenste maat knippen. De strips kunnen per behandeling zo’n 6-8 keer worden hergebruikt, wat dus ook nog een zuinig in gebruik is en duurzamer. Je kunt de gebruikte strips na gebruik in een bad met warm water leggen en later laten drogen. Zo kun je ze opnieuw gebruiken.
HEVI adviseert, om vooraf je huid in te poederen met 100% natuurzuivere talkpoeder. Dit zorgt ervoor dat de huid kalmer blijft. Het is vooral belangrijk, om je huid goed te drogen voor het waxen, talkpoeder zorgt tevens dat de huid goed droog is. Ook zorgt het ervoor, dat de suikerwax minder heftig op de huid blijft kleven. Ik zou het zeker aanraden. De talkpoeder van HEVI bestaat uit alleen pure schone talk. ( KLIK HIER ) HEVI heeft nog meerdere naverzorging in het assortiment om de huid na het ontharen te kalmeren en te verzorgen, maar een beetje aloê Vera gel of andere kalmerende crèmes doen het net zo goed. Als je een klein budget hebt, hoef je deze naverzorging dus niet persé aan te schaffen. Het apparaat , een patroon met suikerwax, de strips en de talkpoeder is wat je in basis nodig hebt. Wil je wat meer, dan kun je daar uiteraard voor kiezen. Spatels zijn bijvoorbeeld handig, of een kalmerende balsem spray. Maar je kunt het dus zeg zo bont maken als je wenst. Ik ontving naast de ROLL ON een patroon met suikerwax, talkpoeder, en een grote doos strips.

DE BOVENLIP ONTHAREN……

Nou..daar ging ie dan……🥺…beetje onzeker, dat wel, maar wel nieuwsgierig. Nu werkt de TSM het beste, als de haren ongeveer 4/5 cm lang zijn, en aangezien ik niet besnord door het leven wil gaan, haal ik deze centimeters bij lange-na niet. Maar dat “ donsje” op de bovenlip irriteert wel. En dus ging ik dapper aan de slag. Het verwarmen ging echt heel snel. Je moet een bescherm-laagje verwijderen, daarna kun je beginnen.
Ik heb mijn bovenlip eerst goed met talkpoeder ingepolderd  ( ingeklopt) Daarna voorzichtig de roller van links naar rechts over mijn bovenlip gehaald. Het voelt warm en aangenaam. Het plakt hevig.
Ik heb een strip in lange strookjes geknipt, en één strookje meteen op de laag gedrukt. Dit heb ik even ( 30 seconden ) laten zitten, en daarna.,…..RRRAAATTTSSS! In één keer de pleister eraf trekken! De pijn viel mij reuze mee! Misschien scheelt het ook, dat ik het nu zelf doe. Op de strip zag ik heel weinig “ dons” zitten, maar het werkt verdorie wel!!!!!!!!!!!
Dit is het resultaat. Ik ben blij verrast. Het is echt zooooh eenvoudig! Dit is voor mij de perfecte oplossing. De roodheid viel echt ontzettend mee! Normaal heb ik er veel meer last van, maar nu? De roodheid en irritatie kwam voornamelijk van het snelle trekken. Dit ga ik vaker doen! Super!

NADELEN?

Nadelen t.o.v het gebruik zie ik niet. Wel is het geen goedkope grap. Het vraagt om een investering en ook de navullingen aan suikerwax zijn niet erg goedkoop. Maar daar tegenover staat veel duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, gebruiksgemak, en het is lief voor je huid. Dat is voor mij persoonlijk genoeg redenen om dit aan te schaffen. Tenzij je echt veel last hebt van overbeharing, is het zeer spaarzaam en zuinig in gebruik. En wat ik ook vooral erg prettig vind, is het schoon en knoei-vrij werken.

WAAR TE KOOP?

Ik ga het binnen brengen bij Puur & Fit, zodra de producten leverbaar zijn, zal ik deze linken. Ik verwacht de producten bij Puur & Fit in de laatste week van Maart 2021 !
NOTIFICATIE: ik ontving de beoordeelde producten gratis om vrijblijvend te testen. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron of vorm van inkomsten, ook niet via eventuele kortingsacties. Dit artikel is geheel vrijblijvend en op eigen initiatief en ervaringen geschreven. 

2 Reacties op “Wat is THE SUGARING METHOD ( TSM ) en is het een fijne manier om te ontharen?

    • Aanstaande zondag 20% korting-actie ! Mis het niet ! ( paasweekend 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *