De witte Parel…..hoe zit het nu? Mijn verhaal.

download

In 2016 werd ik benaderd door Bert en Mieke Droog. Ik was nog niet begonnen met mijn zelf-onderzoek naar kokosolie. Ik had mij daarin nog niet eerder echt verdiept, tot de algemene informatie. Bert stuurde mij een zeer interessante mail. Hij vertelde over zijn zeer kleine bedrijfje in Sri Lanka, en dat hij daar op zeer kleine schaal op traditionele wijze echte zuivere kokosolie maakte, en of ik zijn kokosolie eens wilde gaan testen/reviewen. Dat heb ik gedaan, en werd echt super enthousiast. Mede omdat ik toen eigenlijk pas voor het eerst ECHTE kokosolie proefde. Zo hoorde het dus te zijn. Ik was getriggerd om mij hierin eens te gaan verdiepen. 

Mijn review sloeg aan. DE WITTE PAREL was daarmee ook direct op de markt gezet en iedereen wilde zo’n pot. Dat was direct tropen-tijd, omdat Bert en Mieke nog helemaal geen vast verkoop-punt hadden en hun voorraden natuurlijk zeer beperkt waren. De potten vlogen weg en dit smaakte voor iedereen naar meer.  Niet veel later kwamen Bert en Mieke naar Nederland, en brachten ze mij een bezoekje. Een hele middag hing ik aan de lippen van Bert die honderduit vertelde over de schunnige wereld van kokosolie. Ik zag beelden en foto’s die hij had meegebracht. Dit was voor mij het startschot van mijn zelfonderzoek naar kokosolie, die nog altijd voortduurt.

SAM_7318-768x512

Bert en Mieke hebben tijdens hun verblijf in Nederland meteen gezorgd voor een goed verkooppunt. Dit zou via de website www.kokosoliesrilanka.nl gaan gebeuren, en worden gerund door Rosanne en Alexander, de dochter en schoonzoon van Bert. In September 2016 kwamen Rosanne en Alexander bij mij op bezoek, en op zich was dit een gezellig gesprek. Maar ik had al direct een onderbuik-gevoel, wat ik niet kon negeren bij deze twee mensen.

14359120_1148235405237654_871615284206022019_n

Rosanne en Alexander, September 2016 bij mij op bezoek.

We bespraken de mogelijkheden om DWP in goede banen te leiden zodat mensen hun potten konden bestellen. De webwinkel stond toen in de steigers. We zouden leuke acties samen gaan organiseren en ik heb geholpen met social media, door bijvoorbeeld een groep aan te maken op facebook. De heer Rivera bracht ook mijn verdiensten ter sprake. Ik heb gezegd, dat ik dit voor Bert en Mieke deed, geheel vrijblijvend. Ik was erg enthousiast over de kwaliteit van de kokosolie en wilde niets liever dat deze kokosolie goed op de markt kwam te staan, zodat de consument een echt goede, zuivere kokosolie konden kopen.  Dit ging voorspoedig, alleen de samenwerking tussen Rosanne en Alexander niet. Mijn onderbuikgevoel was terecht. Het boterde van geen kanten omdat hun ” wensen” heel erg uiteen lagen bij wat was afgesproken. Dit botste uiteindelijk zodanig dat iedereen elkaar blokkeerde op social media en ik zelfs uit mijn eigen aangemaakte groep ben gezet. Gelukkig bleef de verstandhouding tussen mij en Bert en Mieke, die inmiddels weer waren teruggekeerd naar Sri Lanka, erg goed. Voor deze twee schatten van mensen wilde ik mij graag blijven inzetten, maar het was meer dan duidelijk dat ik geen contact meer wenste met Rosanne en Alexander. Wat ontzettend jammer was, omdat zij de verkoop regelden. Dit zorgde soms voor wat vervelende situaties, omdat mensen mij min of meer als aanspreekpunt zagen ( en zien) voor DWP. De jaren verstreken en ik bleef een prima contact houden met Bert en Mieke. Als zij in Nederland zijn ( zij wonen het grootste gedeelte van een jaar in Sri Lanka, de rest in Nederland) komen ze bij mij even ” buurten” en ik vind het dan heerlijk om ze weer even te zien. Twee fantastische mensen.

Tot vorige week was alles pais & vree, Bert was druk bezig in Sri Lanka om zijn nieuwe voorraad te maken onder de ISO NORM waaraan hij zich vorig jaar bond. Dit betekent een enorme investering en hard werken. Ik stond verder buiten alles wat er omging in het bedrijf, en dus ook had ik geen idee van verkoop, en hoe dat ging, wat er gebeurde. Ik hou contact met Bert via messenger op facebook. Zo eens in de zoveel weken berichtten we elkaar ( hey! Hoe gaat het?) en werd ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op Sri Lanka.

Tot vorige week. Mijn mailbox liep over en de berichten stroomden binnen. Wat was er aan de hand? Wel, het betrof een mail, die via het klantenbestand van Bert en Mieke door Rosanne en Alexander was verzonden. Daarin stond kort maar krachtig, dat de samenwerking tussen vader en dochter was beeïndigd en dat Rosanne en Alexander verder gingen met een ander merk kokosolie uit Vietnam. Ik wist van niets en ging direct verhaal halen bij Bert. Hij vertelde in delen wat er speelde. Alexander en hij bleken niet overeen te kunnen komen over de verdiensten. Dit heeft geresulteerd tot direct eindigen van de samenwerking en nog geen week later was daar dan de kokosolie uit Vietnam. Ontzettend jammer maar vooral super-vervelend, omdat het om familiebanden gaat. Ik wilde mij daar verder niet in mengen, maar om de één of andere rare manier ben ik er toch in vermengd geraakt. Omdat mensen mij als aanspreekpunt zien, en omdat Rosanne mailtjes verspreidt die niet geheel aansluiten bij het verhaal wat Bert mij heeft verteld. Achter de schermen heb ik lange chat-gesprekken gehouden met Bert, maar deze man zit er duidelijk een beetje doorheen, hij wil uiteraard zijn dochter nooit afvallen en zit dus in een enorme spagaat. Hij ziet in, dat de situatie oneerlijk is. En ik heb hem ook meerdere keren gezegd dat ik de gang van zaken van zijn dochter en schoonzoon verre van netjes naar hem toe vind. Maar ik begrijp zijn punt. Je bent tenslotte vader of je bent het niet. Het HELE verhaal weet ik ook niet precies. Bert laat mij daarin ook een beetje in het ongewisse. En daar heb ik alle respect voor want ik wil het niet eens weten, maar wat ik wel belangrijk vind, is dat de mensen moeten weten, waar zij aan toe zijn. Dit heb ik Bert en ook Mieke meerdere keren gezegd.

Vorige week heb ik een uitgebreide post geplaatst in mijn groep, waar de meeste mensen zitten die DWP kopen. Deze post is bij Rosanne en Alexander terechtgekomen en zij ondervonden daar ” last” van. Bert nam enkele dagen geleden contact op met mij en vertelde, dat hij een lang gesprek had gehad met Rosanne. Rosanne wilde, dat hij mij zou vragen mijn post aan te passen. Dit heb ik uiteraard direct geweigerd, want ik laat mij NIET manipuleren. Later heeft Bert hiervoor zijn excuses netjes aangeboden, wat voor mij niet nodig was omdat ik weet in wat voor lastig parket hij zit. En hij is niet de persoon, in mijn beleving, die hier excuses aan moet bieden maar dat is mijn mening. Omdat ik weigerde, hebben Rosanne en Alexander de volgende mail ( weer via het klantenbestand van DWP overigens) verzonden:

27047145_400370797089390_874592480_o

Ook hierop stroomde mijn mailbox weer vol. Want NIEMAND begrijpt het nog. En ik eerlijk gezegd ook niet meer. Gisteren opnieuw verhaal gaan halen bij Bert. Helaas reageerde hij dit keer zeer geprikkeld en negatief en wilde geen antwoord geven op mijn vragen of hij toestemming had gegeven voor deze mail, en of hij ook achter de Vietnam-kokosolie staat omdat het klantenbestand van DWP hiervoor ook wordt gebruikt. Ik heb geen antwoord gekregen en ik heb besloten om hem even met rust te laten.

Maar goed. Hoe zit het nu? Ik zie het zo, dat er helaas een familieconflict is ontstaan, waar Bert en Mieke de dupe van zijn geworden. Jammergenoeg is meteen actie ondernomen en is er plots een andere kokosolie om te bestellen, terwijl dit veel mensen in totale verwarring brengt. Er is zeer weinig naar buiten gebracht. Ik weet ook enkel wat jullie weten. En ik vind dat prima, want het is een familie-kwestie. Maar waar ik wel voor sta, is dat mensen moeten weten waar zij aan toe zijn. DWP is geen kokosolie uit Vietnam en andersom, en ik ben van mening dat het klantenbestand van DWP hiervoor ook niet gebruikt mag worden. Wat we weten, is dat Bert en Mieke op dit moment bezig zijn om:

 • hun nieuwe voorraad kokosolie ( 4000 potten) te exporteren naar Nederland, wat niet erg gemakkelijk gaat
 • een verkooppunt op te zetten. Dit gaat, voor zover mij is verteld, weer onder familie gebeuren. En via de website, die op dit moment wordt vernieuwd. Rosanne en Alexander hebben afzonderlijk een nieuwe website opgericht. En zijn dus niet meer werkzaam onder www.kokosoliesrilanka.nl.
 • Zodra de verse potten weer leverbaar zijn, zal dit op social media bekend worden gemaakt.

 

Ik wil mij voor Bert en Mieke blijven inzetten. Maar tot een bepaalde grens. Er worden nu bij mij bepaalde grenzen overschreden en daar pas ik voor. Ook wil ik mijn fans en volgers beschermen en hun geen kwats op de mouw spelden. Ik heb mij daarom teruggetrokken uit deze ellende, en zal geen enkele samenwerking meer hebben met Bert en Mieke, of associaties met DWP. Het is lastig, omdat ik zoals je eerder hebt kunnen lezen, DWP op de markt heb gelanceerd als ware. En het is jammer, dat ik twee hele lieve, maar nogal naïeve mensen ” moet laten gaan”. Maar het is een drastische keuze die ik voor mezelf, ter bescherming voor mijzelf maar ook voor mijn fans/volgers, moet maken. Er wordt mij begrijpelijk ook gevraagd wat ik vind van de kokosolie uit Vietnam. Deze ken ik niet en kan daar dus ook geen oordeel over geven. Ik persoonlijk ben van mening dat, als je dan iets totaal nieuws op wilt zetten, ook ALLES opnieuw doet, en bijvoorbeeld niet met oude klantenbestanden aan de haal gaat en met bestaande groepen en pagina’s op social media die onder DWP groot zijn geworden. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik vind, dat iedereen zijn eigen keuze moet maken. Maar ik vond ook, dat mijn kant van het verhaal naar buiten gebracht moest worden omdat ik hier erg wordt benadeeld. En daar pas ik voor, omdat ik niet eens gevraagd heb om hierin verstrikt te raken. Het is een familie-kwestie waar ik niet tussen wil zitten.

26173817_1557739344261610_2312990149323831417_o

Ik draag deze prachtige mensen een zeer warm hart toe. Ik hoop echt, dat ze er samen uit gaan komen, zonder modder gooien en kleerscheuren. Want dat is het allemaal in mijn beleving niet waard, toch? Ik trek mij terug, en hou mij verder afzijdig. Ik heb mijn kant van het verhaal verteld en mijn inbreng, en wil niet worden geconfronteerd met familie-onmin. Bert heeft mij verteld dat hij iedereen op de hoogte gaat houden via social media. Ik denk, dat wij ons daaraan moeten vasthouden en niet aan rondvliegende mailtjes……

Aanvulling:

Begin Februari 2018 ben ik door Rosanne Droog benaderd, om hun nieuwe kokosolie te reviewen. Ik woon net als zij in Rotterdam, en ze nodigde mij uit om een pot op te komen halen, en in te kijken op alle certificeringen. Naast dat ik dit vrij brutaal vond, heb ik niet gereageerd. Ik heb uiteraard na al het gebeurde en wat nog gaande is, geen enkele behoefte om deze kokosolie uit te lichten. Ik ben in Januari 2018 tevens benaderd door familieleden van Rosanne die mij zeer ” boze” mail stuurden. Hierop heb ik wel gereageerd, omdat ze erg persoonlijk werden. Ik voelde mij vreselijk onder druk gezet, er werd gevraagd om dit blog danwel te verwijderen of aan te passen op hun normen, uiteraard heb ik geweigerd. Ik heb Bert en Mieke gezegd dat ik mij volledig terugtrek. Dit begrepen zij volkomen. Bert zal via zijn eigen social media laten weten, wanneer er weer nieuwe voorraad is.

Schermafbeelding 2018-02-23 om 09.28.31

Ondertussen heerst er erg veel verwarring. Bovenstaand screenshot is één van de zovele berichten die ik ontving. Veel mensen zijn in de war, omdat er totale onduidelijkheid is gekweekt doordat de klantenbase is gebruikt ( in mijn ogen MISBRUIKT) van DE WITTE PAREL. Veel mensen ontvangen nu een pot onbekende kokosolie, terwijl ze een pot kokosolie van DE WITTE PAREL verwachten. Ik vind dit een kwalijke zaak en pure misleiding.

Schermafbeelding 2018-03-24 om 06.07.58

23 Maart 2018 ging er een bericht/blog uit van ORGANIC FARM. Wat opvallend is, is dat de naam ” de witte parel” nog steeds wordt gebruikt. Bert Droog heeft deze naam van hen overgekocht. Dus wettelijk gezien overtreden zij hiermee de wet, en zijn ze strafbaar.   In het artikel  vond ik bovenstaande alinea ( screenshot) Uiteraard niets dan negatieve woorden over mij en mijn zogezegde vijandigheid en dwingende praktijken. Uiteraard is hier niets van waar. Ik heb de benoemde winacties IN OVERLEG MET BERT DROOG destijds georganiseerd. Het besproken telefoontje is verre van fijn geweest, maar ik heb absoluut niets opgedragen, noch gezegd dat ze naar mij moeten luisteren. Dit is complete onzin, kwats en kolder.Ik ben bovendien nooit vijandig geweest na dit telefoontje, sterker nog, ik heb meerdere malen nog pogingen gedaan, om contact te zoeken en de boel wat te herstellen omdat Bert en Mieke dit erg belangrijk vonden. Ik werd afgeschilderd als een ” gek” en werd geblokkeerd.  De afbeelding bij deze alinea gaat trouwens ook helemaal niet over wat de heer Rivera aansnijdt. Deze post, geplaatst in mijn eigen facebookgroep  ging over de inkoop van DE WITTE PAREL voor mijn eigen webwinkel die ik destijds aan het opzetten was. Ik heb hier totaal geen enkel contact gehad met de heer Rivera en MW Droog. Ik heb dit gevraagd aan Bert, omdat ik immers al zeer lange tijd geen contact meer had met de heer Rivera en MW Droog. Ik organiseer, zoals velen weten, graag winacties voor mijn fans en volgers. Hieraan verdien ik niets, of krijg ik er NIETS voor in retour. Overigens: ik heb in totaal over al de afgelopen jaren zo’n 6-8 potten DWP kokosolie ontvangen. Deze werden voornamelijk meegebracht als Bert en Mieke vanuit Sri Lanka weer even terug in Nederland waren en mij een bezoekje brachten. Naast de kokosolie kreeg ik nog veel meer mooie, natuurlijke producten uit de natuur van Sri Lanka. Dit is als cadeau gegeven en niet voor verrichte zogenaamde werkzaamheden.  Ik heb dus GEEN POTTEN KOKOSOLIE toegestuurd gekregen van DH Rivera. Wel hebben zij een kleine pot kokosolie persoonlijk gebracht naar mijn moeder, die ook in Rotterdam woont. Dit was geheel buiten mijn weten om, ik was hier niet van op de hoogte gebracht.

14034853_1120989101295618_7996137762843446926_n

Cadeautjes, meegebracht vanuit Sri Lanka door Bert en Mieke tijdens één van hun bezoekjes. 

Ik kreeg ook dreigende mail van de heer Rivera. Als ik mijn artikel niet zou verwijderen, zouden er gerechtelijke stappen worden ondernomen. Omdat ik van mening ben, dat ik hier niets strafrechtelijks doe, heb ik uiteraard niet gereageerd. Ik ben onlangs benaderd door het tv programma ” de rijdende rechter” De heer Rivera heeft de redactie van dit programma waarschijnlijk benaderd als zijn stap naar de rechter. Uiteraard weiger ik iedere medewerking, ik wil hier niet in verwikkeld raken. Want nogmaals: dit gaat niet om mij, maar om een familieruzie. Ik betreur deze hele zaak enorm. Het lijkt erop, dat de heer Rivera en Mevrouw Droog alle mogelijkheden bewandelen om mij af te dwingen mijn ( dit) artikel te verwijderen. Maar zolang het strafgerechtelijk binnen de lijnen blijft, vind ik niet dat dit nodig is, want waar ik vooral voor pleit is DUIDELIJKHEID voor mijn fans en volgers. Het laatste woord is hier vrees ik nog niet over gesproken, maar ik hoop, dat ik met dit artikel mijn verhaal kan afsluiten. Ik heb namelijk geen behoefte om mijzelf te verlagen in het zelfde gedrag van de heer Rivera en MW Droog. Wat heeft het voor zin, om ellenlange artikelen te schrijven vol met screenshots als bewijs? Dat is in mijn ogen verspilde energie en een welles/nietes spelletje. Wat mij het belangrijkste lijkt in dit verhaal, is de familiecrisis oplossen. Want het gaat niet om mij, het gaat om de ruzie die helaas is ontstaan in de familie. En ik zit daar om een éen of andere rare reden tussen. Ik weiger mij in die plek te zetten en trek mij met het schrijven van dit verhaal dan ook verder terug.

Einde verhaal

Ik wil ter afsluiting melden, dat ik geen aanspreekpunt ben voor DE WITTE PAREL. Als er vragen zijn over de kokosolie, de aanvoer, verkrijgbaarheid, verkooppunten en andere omliggende vragen, verwijs ik iedereen door naar Bert Droog. Ik ben helemaal klaar met dit verhaal, Het begint aardig op ” modder-gooien” te lijken, en daar verleen ik mij niet voor. Ik vind de gang van zaken enorm te betreuren, en ik begrijp de wat zorgelijke reacties van zowel de heer Rivera als MW Droog . Zij willen tenslotte ook hun potten kokosolie verkopen. Maar dit was in mijn beleving beter gelukt, als zij schoon waren begonnen, met een nieuw klantenbestand en een geheel nieuwe social media. Maar dat zijn MIJN PERSOONLIJKE MENINGEN. Ik vind, dat iedereen zelf zijn conclusies moet trekken uit beide kanten van de verhalen. Wat ik vooral bespeur, is veel pijn en verdriet en gekwets onderling. En hoe erg is dat in een familie? ik vind HEEL ERG.  Daarom: dit artikel met het verhaal en daarmee sluit ik mijn periode met DE WITTE PAREL af.  Het laatste nieuws is dat DH Rivera en MW Droog al hun negatieve publicaties plotseling hebben verwijderd van zowel de website als social media. Hopelijk zegt dit voldoende……Ik wens op deze plek Bert en Mieke alle succes van de wereld toe en ik hoop met hart en ziel, dat ze er onderling uit gaan komen. Ik persoonlijk vind geen pot kokosolie het waard om in conflict te moeten voortleven met familie. Tot slot:

Wees je bewust dat DE WITTE PAREL geen ORGANIC FARM is en andersom. 

20 Reacties op “De witte Parel…..hoe zit het nu? Mijn verhaal.

 1. Pfoeh, wat een verhaal!
  Ik ga echt niet meer bestellen bij Rosanne en Alexander!
  Ik kreeg die mail ook en ineens kokosolie uit Vietnam…
  Ga jij lekker eerst DWP testen en tot die tijd doe ik het wel met Royal Green in glazen pot.
  Dat Bert ook chagrijnig op jou reageert, vind ik ook niet netjes van hem, jij hebt hem (en de rest) tenslotte wél aan een heel klantenbestand geholpen!!!!
  Een beetje dankbaarheid zou wel op z’n plaats zijn.
  Je mag wat dat betreft wel een beloning krijgen!

 2. Ha Monique,

  Wat een ellende zeg pppffft maar goed hoop wel dat er via jou de witte parel kokosolie besteld kan worden of is dat ook niet mmer mogelijk als er weer de witte parel olie komt .en weet je , ik snap er ook helemaal nix meer van echt heel vervelend en zeker voor jou.
  Lieve groet,
  Hannie

 3. Toevallig dat je vandaag dit artikel hebt gepost Monique. Net nu mijn zoektochtje begint voorzie jij hierin (zoals jij zo vaak een fijne raadgever bent :-). Ik kreeg donderdag ook de mail van Alexander en Rosanne in mijn mailboxje en volgde vandaag eenzelfde onderbuikgevoel: eerst maar eens nader onderzoeken alvorens potten te reserveren.
  Wat een verwarring en narigheid, niet in de minste plaats voor jou. Familiekwesties zijn altijd lastig, voor objectief oordelen is door emoties vaak geen ruimte. Jij voelt je verantwoordelijk voor wat je je volgers aanraadt en je zit opeens tussen twee (familie)vuren in. Dat voelt heel vervelend. Je zou echter even alles moeten vergeten en het vereenvoudigen tot alleen de kwaliteit van kokosolie. De Witte Parel was erg goed en deze heb je dan ook aangeprezen. Nu gaan we gewoon met z’n allen (en jij met name als kenner :-) twee nieuwe oliën beoordelen! Zowel op hun smaak als op het verhaal erachter. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat eerlijke (niet milieubelastende en dieronvriendelijke) producten immer het beste smaken en het meest gezond zijn dus de winnaar meldt zich vanzelf. Voel je niet teveel verantwoordelijk voor de familieperikelen en de verwarring onder je fans, het is niet jouw schuld en het siert je vervolgens dat je ook nu weer duidelijkheid wilt scheppen en het beste wilt blijven aanprijzen. Succes met alles en naast mijn eigen zoektochtjes blijf ik je ideeën fijn vinden en opvolgen.

  • Beste Monique,

   Ik ben verbaasd over wat ik hier boven lees, dit is toch zeer negatief ten opzichte de twee schatten Rosanne en Alex, ik ken ze persoonlijk en ben vaak naar hun eigen verkoop locatie gegaan om kokosolie te kopen.
   Wat je over hun verteld geloof ik niet, ze vertellen juist altijd met trots over hun ouders.
   Pasgeleden ben ik langs gegaan was de kokosolie op, maar ik kreeg te horen dat ze het product niet meer konden inkopen, en dat ze een ander product aan het zoeken waren. Ze waren zichtbaar aangeslagen door dat ze de witte Parel kokosolie niet meer konden verkopen. Maar dan wel met enthousiasme verteld dat hun ouders wel gingen verkopen en dat bezig waren met certificeren en dat de fabriek gemoderniseerd was en als ik later witte parel wil hebben dat ze mij zullen helpen de kokosolie te bemachtigen. Daarnaast heb ik ook geleerd dat zij ook een goed product op de markt brengen waar ik wel benieuwd naar ben.

   Daarom mijn reactie, omdat ik uw verhaal niet kan plaatsen.

   Fijne dag, wie goed doet goed ontmoet :)

   John

   • Dag John,
    Fijn om te lezen, dat jij andere ervaringen hebt met Rosanne en Alexander. Deze deel ik echter niet. Ik heb de twee ook mogen ontmoeten en daarna hebben we zeer kort nog samengewerkt wat zeer vervelend verliep. Ik heb dus geen leuke ervaringen. Betreft hun familie-crisis, daar kan ik niets over zeggen omdat ik daar immers niet bij ben geweest en wil daar absoluut ook niet tussen zitten. Ik heb een heel ander beeld van Rosanne en Alexander op basis van mijn ervaringen met hen. Deze waren zeer negatief en met name Alexander heeft zeer vervelende en ronduit vernederende en beledigende uitspraken naar mij toe gedaan terwijl ik heb geholpen om alles op poten te zetten. Logisch, dat ” klanten” deze kanten niet te zien krijgen en jij daar dus ook een heel ander oordeel over velgt. Ik ken ” de ouders” nu al ruim twee jaar en ik zet mij VOOR HEN in. Zij zijn ook de enige reden waarom ik DWP ben blijven steunen. Dit, terwijl ik eigenlijk dan ook Rosanne en Alexander hielp met verkoop en promotie, maar zolang ik geen contact met hen hoefde te hebben vond ik dit prima. Wat ik je wil meegeven is dat je moet onthouden dat dit twee mensen zijn die vooral geld willen verdienen en uiteraard aardig, leuk, lief en emotioneel zijn als zij dat moeten zijn. Ik persoonlijk vind hun ” praktijken” verre van leuk, lief, aardig en netjes naar Bert en Mieke toe, door mailtjes te verzenden via het klantenbestand van DWP, social media verder te gebruiken onder een andere naam om zo alle klanten mee te pikken. Ze zouden ook met minder genoegen kunnen nemen qua verdiensten, en er bijvoorbeeld nog wat anders naast kunnen gaan verkopen dis het hele verhaal dat de witte parel niet meer in was te kopen klopt niet. Het gaat immers om een familiekwestie, vader en dochter en schoonzoon, die ELKAAR genoeg zouden moeten gunnen en niet alles voor hunzelf zouden moeten opeisen. Zo denk ik erover. Blijf nuchter kijken naar dit soort zaken want ieder verhaal heeft twee kanten. Dit heb ik geprobeerd te verduidelijken in mijn artikel. Warme groet

   • Ben het met je eens John. Beoordeel het product en meng niet in privé-en familiezaken. Mijn reacties worden helaas verwijderd.

    • ik verwijder niets. En betreft je reactie: jij mag dit vinden. Zoals je in mijn blog hebt kunnen lezen denk ik hier anders over en dat leg ik ook uit. Er zijn vele kanten van een verhaal. Ik heb het mijne verteld, op mijn eigen website, in mijn eigen netwerk en op mijn eigen wijze. Omdat ik van transparantie hou, oprechtheid en eerlijkheid. Warme groet

 4. Hallo Monique,

  Wat schrijf jij dat helder en eerlijk op. Je blijft bij jou zonder te beschuldigen maar wel om ons als consumenten door de bomen een bos te kunnen laten zien waaruit we zelf kunnen besluiten wat voor ieder van ons persoonlijk goed en fijn is om te doen. Dank voor je grote inzet en duidelijke berichten. Keep on doing the good work!

 5. Dag Monique,
  Ik heb in 2017, na het lezen van jouw bevindingen over cocosolie DWP besteld. Schot in de roos. Toen ik laatst weer een 1000ml pot wilde bestellen, kreeg ik een mail van Rosanne met het reeds welbekende verhaal. Ik kreeg al zo’n vermoeden dat er iets niet goed zat.
  Ik heb het even laten rusten, mijn pot was nog niet helemaal leeg. Nu ben ik weer op zoek gegaan met de pot bij de hand. Ik dacht, ik probeer het rechtstreeks bij Bemi Oil Company. Maar er is op de website geen mogelijkheid tot bestellen. Ik weer op zoek naar jouw verhaal. Alle reacties doorgescrolld, zag ik onderaan een link die mij naar de uitleg verwees, waarom ik niet aan de cocosolie kan komen. Inderdaad een heftig verhaal. Heel fijn dat je dat hebt gedeeld met ons. Dank daarvoor
  Ik blijf het volgen en hoop echt dat we DWP weer kunnen gaan bestellen

  • graag gedaan. Ik hou van duidelijkheid, vandaar ik mijn verhaal heb verteld zoals het werkelijk in elkaar steekt. Een zeer goede kokosolie is ook de kokosolie van ROYAL GREEN. Dit is van dezelfde hoge kwaliteit. Warme groet!

 6. Beste Monique van der Vloed, ook ik had mij aangemeld voor kokosolie van de Witte Parel en ook ik kreeg meerdere mails van Alexander en Rosanna, ik wacht netjes op DWP en gebruik nu Aman Prana. Best aangedaan door dit verhaal en triest dat geld familiebanden schaadt. Warme groet, Kirsten Edelenbos

 7. Beste Monique

  Ik heb laatste tijd genoten van je revieuws veel leuke en nuttige informatie mogen lezen. Zeer goed.

  Het gedoe van de De Witte Parel kan ik van u als onafhankelijk blogger niet plaatsen u kiest zeker voor een bepaalde partij wat is de reden hiervan? Als onafhankelijke blogger zou ik meer geinteresserd zijn naar de waarheid van dit verhaal.

  • Dag Carla,
   I kies geen kanten. Ik heb dit artikel geschreven, omdat ik MIJN KANT van het verhaal wilde vertellen, mijn fans / volgers wilde laten weten wat er speelde ( ik kreeg heel veel vragen) Mijn eigen persoonlijke ervaringen met de Heer Rivera en Mevrouw Droog heb ik in mijn artikel omschreven. Deze waren niet positief, zoals je hebt kunnen lezen. En ik heb op basis van mijn eigen ervaringen dit artikel laten leiden. Er is geenszins sprake van ” een kant kiezen” want er IS geen één kant aan een verhaal. Daar zijn altijd TWEE kanten. Ik wil niet langer het middelpunt zijn van een familiecrisis, waar ik tegen heel veel wil en dank in terecht lijkt te zijn gekomen. Familiekwesties moeten naar mijn mening achter de schermen in privé sferen worden ” uitgevochten” en niet via social media of over de rug van een ander ( in dit geval mijn rug)

   Met mijn artikel vertel ik dus mijn verhaal, hoe het in elkaar zit en dat ik mij niet langer bezig hou of associeer met DE WITTE PAREL. Ik heb nog een facebook contact met Bert en Mieke, maar deze staat op een zeer laag pitje en gaat niet over familie-aangelegenheden. Maar over koetjes en kalfjes, als er uberhaupt nog gesprekken plaatsvinden. Hopelijk is het wat meer helder voor je. Warme groet

   • Dag Monique,

    Ik ben helemaal verbaast van jouw reactie, ik vind het namelijk dat wanneer je een onafhankelijk blogger bent, je eerst goed onderzoek verricht en leert wat de waarheid is voordat je een woord in een artikel schrijft, zo zou ik het doen.

    Enerzijds schrijf je over je ongenoegen en je slechte ervaring met Alexander en Rosanne en anderzijds promoot je andere mensen en anderen producten. Dus voor mij is wel duidelijk. Als jezelf niet inziet dat je mensen hiermee benadeeld, dat is dan jouw tekortkoming en niet van een ander!

    Naar mijn mening, ben jij geen middelpunt, jij wilt dat zijn en je hebt er zelf voor gekozen tussen deze familie situatie te komen en eist alle aandacht. Hiervoor reageren mensen op jouw artikel en jouw onafhankelijkheid, die ik trouwens in jouw artikel niet terug kan vinden.

    Hiertegen ik heb wel onderzocht en ik ken de waarheid en de toedracht van dit onderwerp, ik kan je wel vertellen dat je er naast zit. En ik ben ook van mening dat startende ondernemers humiliëren op jouw website niet netjes is, mijn advies, niet dat je het opvolgt, haal dit draconisch verhaal van je site, heeft al genoeg schade veroorzaakt.

    Laat het los en meng je niet meer in deze familie heibel.

    Warme groet en veel liefs,
    Carla

 8. Hoi Monique,

  Heb maandag eindelijk een pot kokosolie besteld van de witte parel en netjes betaald.
  Nu zondag nog steeds niks ontvangen. Vanmorgen wilde ik een berichtje sturen om te vragen of er iets mis is gegaan, maar site is niet te vinden van de witte parel.
  Weet jij misschien wat er gaande is?

  Groetjes Jose

  • Dag jose, ik heb echt geen idee. Ik heb mij teruggetrokken uit dit hele verhaal, zoals je hebt kunnen lezen. Wat je kunt doen, is bert Droog mailen : bertdroog@gmail.com Succes!

   • Hoi Monique,
    Bedankt! Bert zorgt dat ik deze week mijn bestelling krijg.
    Groetjes Jose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *