De witte Parel…..hoe zit het nu? Mijn verhaal.

download

In 2016 werd ik benaderd door Bert en Mieke Droog. Ik was nog niet begonnen met mijn zelf-onderzoek naar kokosolie. Ik had mij daarin nog niet eerder echt verdiept, tot de algemene informatie. Bert stuurde mij een zeer interessante mail. Hij vertelde over zijn zeer kleine bedrijfje in Sri Lanka, en dat hij daar op zeer kleine schaal op traditionele wijze echte zuivere kokosolie maakte, en of ik zijn kokosolie eens wilde gaan testen/reviewen. Dat heb ik gedaan, en werd echt super enthousiast. Mede omdat ik toen eigenlijk pas voor het eerst ECHTE kokosolie proefde. Zo hoorde het dus te zijn. Ik was getriggerd om mij hierin eens te gaan verdiepen. 

Mijn review sloeg aan. DE WITTE PAREL was daarmee ook direct op de markt gezet en iedereen wilde zo’n pot. Dat was direct tropen-tijd, omdat Bert en Mieke nog helemaal geen vast verkoop-punt hadden en hun voorraden natuurlijk zeer beperkt waren. De potten vlogen weg en dit smaakte voor iedereen naar meer.  Niet veel later kwamen Bert en Mieke naar Nederland, en brachten ze mij een bezoekje. Een hele middag hing ik aan de lippen van Bert die honderduit vertelde over de schunnige wereld van kokosolie. Ik zag beelden en foto’s die hij had meegebracht. Dit was voor mij het startschot van mijn zelfonderzoek naar kokosolie, die nog altijd voortduurt.

SAM_7318-768x512

Bert en Mieke hebben tijdens hun verblijf in Nederland meteen gezorgd voor een goed verkooppunt. Dit zou via de website www.kokosoliesrilanka.nl gaan gebeuren, en worden gerund door Rosanne en Alexander, de dochter en schoonzoon van Bert. In September 2016 kwamen Rosanne en Alexander bij mij op bezoek, en op zich was dit een gezellig gesprek. Maar ik had al direct een onderbuik-gevoel, wat ik niet kon negeren bij deze twee mensen.

14359120_1148235405237654_871615284206022019_n

Rosanne en Alexander, September 2016 bij mij op bezoek.

We bespraken de mogelijkheden om DWP in goede banen te leiden zodat mensen hun potten konden bestellen. De webwinkel stond toen in de steigers. We zouden leuke acties samen gaan organiseren en ik heb geholpen met social media, door bijvoorbeeld een groep aan te maken op facebook. Dit ging voorspoedig, alleen de samenwerking tussen Rosanne en Alexander niet. Mijn onderbuikgevoel was terecht. Het boterde van geen kanten omdat hun ” wensen” heel erg uiteen lagen bij wat was afgesproken. Dit botste uiteindelijk zodanig dat iedereen elkaar blokkeerde op social media en ik zelfs uit mijn eigen aangemaakte groep ben gezet. Gelukkig bleef de verstandhouding tussen mij en Bert en Mieke, die inmiddels weer waren teruggekeerd naar Sri Lanka, erg goed. Voor deze twee schatten van mensen wilde ik mij graag blijven inzetten, maar het was meer dan duidelijk dat ik geen contact meer wenste met Rosanne en Alexander. Wat ontzettend jammer was, omdat zij de verkoop regelden. Dit zorgde soms voor wat vervelende situaties, omdat mensen mij min of meer als aanspreekpunt zagen ( en zien) voor DWP. De jaren verstreken en ik bleef een prima contact houden met Bert en Mieke. Als zij in Nederland zijn ( zij wonen het grootste gedeelte van een jaar in Sri Lanka, de rest in Nederland) komen ze bij mij even ” buurten” en ik vind het dan heerlijk om ze weer even te zien. Twee fantastische mensen.

Tot vorige week was alles pais & vree, Bert was druk bezig in Sri Lanka om zijn nieuwe voorraad te maken onder de ISO NORM waaraan hij zich vorig jaar bond. Dit betekent een enorme investering en hard werken. Ik stond verder buiten alles wat er omging in het bedrijf, en dus ook had ik geen idee van verkoop, en hoe dat ging, wat er gebeurde. Ik hou contact met Bert via messenger op facebook. Zo eens in de zoveel weken berichtten we elkaar ( hey! Hoe gaat het?) en werd ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op Sri Lanka.

Tot vorige week. Mijn mailbox liep over en de berichten stroomden binnen. Wat was er aan de hand? Wel, het betrof een mail, die via het klantenbestand van Bert en Mieke door Rosanne en Alexander was verzonden. Daarin stond kort maar krachtig, dat de samenwerking tussen vader en dochter was beeïndigd en dat Rosanne en Alexander verder gingen met een ander merk kokosolie uit Vietnam. Ik wist van niets en ging direct verhaal halen bij Bert. Hij vertelde in delen wat er speelde. Alexander en hij bleken niet overeen te kunnen komen over de verdiensten. Dit heeft geresulteerd tot direct eindigen van de samenwerking en nog geen week later was daar dan de kokosolie uit Vietnam. Ontzettend jammer maar vooral super-vervelend, omdat het om familiebanden gaat. Ik wilde mij daar verder niet in mengen, maar om de één of andere rare manier ben ik er toch in vermengd geraakt. Omdat mensen mij als aanspreekpunt zien, en omdat Rosanne mailtjes verspreidt die niet geheel aansluiten bij het verhaal wat Bert mij heeft verteld. Achter de schermen heb ik lange chat-gesprekken gehouden met Bert, maar deze man zit er duidelijk een beetje doorheen, hij wil uiteraard zijn dochter nooit afvallen en zit dus in een enorme spagaat. Hij ziet in, dat de situatie oneerlijk is. En ik heb hem ook meerdere keren gezegd dat ik de gang van zaken van zijn dochter en schoonzoon verre van netjes naar hem toe vind. Maar ik begrijp zijn punt. Je bent tenslotte vader of je bent het niet. Het HELE verhaal weet ik ook niet precies. Bert laat mij daarin ook een beetje in het ongewisse. En daar heb ik alle respect voor want ik wil het niet eens weten, maar wat ik wel belangrijk vind, is dat de mensen moeten weten, waar zij aan toe zijn. Dit heb ik Bert en ook Mieke meerdere keren gezegd.

Vorige week heb ik een uitgebreide post geplaatst in mijn groep, waar de meeste mensen zitten die DWP kopen. Deze post is bij Rosanne en Alexander terechtgekomen en zij ondervonden daar ” last” van. Bert nam enkele dagen geleden contact op met mij en vertelde, dat hij een lang gesprek had gehad met Rosanne. Rosanne wilde, dat hij mij zou vragen mijn post aan te passen. Dit heb ik uiteraard direct geweigerd, want ik laat mij NIET manipuleren. Later heeft Bert hiervoor zijn excuses netjes aangeboden, wat voor mij niet nodig was omdat ik weet in wat voor lastig parket hij zit. En hij is niet de persoon, in mijn beleving, die hier excuses aan moet bieden maar dat is mijn mening. Omdat ik weigerde, hebben Rosanne en Alexander de volgende mail ( weer via het klantenbestand van DWP overigens) verzonden:

27047145_400370797089390_874592480_o

Ook hierop stroomde mijn mailbox weer vol. Want NIEMAND begrijpt het nog. En ik eerlijk gezegd ook niet meer. Gisteren opnieuw verhaal gaan halen bij Bert. Helaas reageerde hij dit keer zeer geprikkeld en negatief en wilde geen antwoord geven op mijn vragen of hij toestemming had gegeven voor deze mail, en of hij ook achter de Vietnam-kokosolie staat omdat zijn klantenbestand hiervoor ook wordt gebruikt. Ik heb geen antwoord gekregen en ik heb besloten om hem even met rust te laten.

Maar goed. Hoe zit het nu? Ik zie het zo, dat er helaas een familieconflict is ontstaan, waar Bert en Mieke de dupe van zijn geworden. Jammergenoeg is meteen actie ondernomen en is er plots een andere kokosolie om te bestellen, terwijl dit veel mensen in totale verwarring brengt. Er is zeer weinig naar buiten gebracht. Ik weet ook enkel wat jullie weten. En ik vind dat prima, want het is een familie-kwestie. Maar waar ik wel voor sta, is dat mensen moeten weten waar zij aan toe zijn. DWP is geen kokosolie uit Vietnam en andersom, en ik ben van mening dat het klantenbestand van DWP hiervoor ook niet gebruikt mag worden. Wat we weten, is dat Bert en Mieke op dit moment bezig zijn om:

 • hun nieuwe voorraad kokosolie ( 4000 potten) te exporteren naar Nederland, wat niet erg gemakkelijk gaat
 • een verkooppunt op te zetten. Dit gaat, voor zover mij is verteld, weer onder familie gebeuren. En via de website, die op dit moment wordt vernieuwd. Rosanne en Alexander hebben afzonderlijk een nieuwe website opgericht. En zijn dus niet meer werkzaam onder www.kokosoliesrilanka.nl.
 • Zodra de verse potten weer leverbaar zijn, zal dit op social media bekend worden gemaakt.

 

Ik wil mij voor Bert en Mieke blijven inzetten. Maar tot een bepaalde grens. Er worden nu bij mij bepaalde grenzen overschreden en daar pas ik voor. Ook wil ik mijn fans en volgers beschermen en hun geen kwats op de mouw spelden. Daarom zal ik EERST de nieuwe kokosolie van DE WITTE PAREL gaan testen zodra deze leverbaar is. De nieuwe ISO NORM heeft ook invloed op de kwaliteit tenslotte. Er wordt mij begrijpelijk ook gevraagd wat ik vind van de kokosolie uit Vietnam. Deze ken ik niet en kan daar dus ook geen oordeel over geven. Ik persoonlijk ben van mening dat, als je dan iets totaal nieuws op wilt zetten, ook ALLES opnieuw doet, en bijvoorbeeld niet met oude klantenbestanden aan de haal gaat en met bestaande groepen en pagina’s op social media die onder DWP groot zijn geworden. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik vind, dat iedereen zijn eigen keuze moet maken. Maar ik vond ook, dat mijn kant van het verhaal naar buiten gebracht moest worden omdat ik hier erg wordt benadeeld. En daar pas ik voor, omdat ik niet eens gevraagd heb om hierin verstrikt te raken. Het is een familie-kwestie waar ik niet tussen wil zitten.

26173817_1557739344261610_2312990149323831417_o

Ik draag deze prachtige mensen een zeer warm hart toe. Ik hoop echt, dat ze er samen uit gaan komen, zonder modder gooien en kleerscheuren. Want dat is het allemaal in mijn beleving niet waard, toch? Ik trek mij terug, en hou mij verder afzijdig. Ik heb mijn kant van het verhaal verteld en mijn inbreng, en wil niet worden geconfronteerd met familie-onmin. Bert heeft mij verteld dat hij iedereen op de hoogte gaat houden via social media. Ik denk, dat wij ons daaraan moeten vasthouden en niet aan rondvliegende mailtjes……

Aanvulling:

Begin Februari 2018 ben ik door Rosanne Droog benaderd, om hun nieuwe kokosolie te reviewen. Ik woon net als zij in Rotterdam, en ze nodigde mij uit om een pot op te komen halen, en in te kijken op alle certificeringen. Naast dat ik dit vrij brutaal vond, heb ik niet gereageerd. Ik heb uiteraard na al het gebeurde en wat nog gaande is, geen enkele behoefte om deze kokosolie uit te lichten. Ik ben in Januari 2018 tevens benaderd door familieleden van Rosanne die mij zeer ” boze” mail stuurden. Hierop heb ik wel gereageerd, omdat ze erg persoonlijk werden. Ik voelde mij vreselijk onder druk gezet, er werd gevraagd om dit blog danwel te verwijderen of aan te passen op hun normen, uiteraard heb ik geweigerd. Ik heb Bert en Mieke gezegd dat ik mij volledig terugtrek. Dit begrepen zij volkomen. Bert zal via zijn eigen social media laten weten, wanneer er weer nieuwe voorraad is.

11 Reacties op “De witte Parel…..hoe zit het nu? Mijn verhaal.

 1. Pfoeh, wat een verhaal!
  Ik ga echt niet meer bestellen bij Rosanne en Alexander!
  Ik kreeg die mail ook en ineens kokosolie uit Vietnam…
  Ga jij lekker eerst DWP testen en tot die tijd doe ik het wel met Royal Green in glazen pot.
  Dat Bert ook chagrijnig op jou reageert, vind ik ook niet netjes van hem, jij hebt hem (en de rest) tenslotte wél aan een heel klantenbestand geholpen!!!!
  Een beetje dankbaarheid zou wel op z’n plaats zijn.
  Je mag wat dat betreft wel een beloning krijgen!

 2. Ha Monique,

  Wat een ellende zeg pppffft maar goed hoop wel dat er via jou de witte parel kokosolie besteld kan worden of is dat ook niet mmer mogelijk als er weer de witte parel olie komt .en weet je , ik snap er ook helemaal nix meer van echt heel vervelend en zeker voor jou.
  Lieve groet,
  Hannie

 3. Toevallig dat je vandaag dit artikel hebt gepost Monique. Net nu mijn zoektochtje begint voorzie jij hierin (zoals jij zo vaak een fijne raadgever bent :-). Ik kreeg donderdag ook de mail van Alexander en Rosanne in mijn mailboxje en volgde vandaag eenzelfde onderbuikgevoel: eerst maar eens nader onderzoeken alvorens potten te reserveren.
  Wat een verwarring en narigheid, niet in de minste plaats voor jou. Familiekwesties zijn altijd lastig, voor objectief oordelen is door emoties vaak geen ruimte. Jij voelt je verantwoordelijk voor wat je je volgers aanraadt en je zit opeens tussen twee (familie)vuren in. Dat voelt heel vervelend. Je zou echter even alles moeten vergeten en het vereenvoudigen tot alleen de kwaliteit van kokosolie. De Witte Parel was erg goed en deze heb je dan ook aangeprezen. Nu gaan we gewoon met z’n allen (en jij met name als kenner :-) twee nieuwe oliën beoordelen! Zowel op hun smaak als op het verhaal erachter. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat eerlijke (niet milieubelastende en dieronvriendelijke) producten immer het beste smaken en het meest gezond zijn dus de winnaar meldt zich vanzelf. Voel je niet teveel verantwoordelijk voor de familieperikelen en de verwarring onder je fans, het is niet jouw schuld en het siert je vervolgens dat je ook nu weer duidelijkheid wilt scheppen en het beste wilt blijven aanprijzen. Succes met alles en naast mijn eigen zoektochtjes blijf ik je ideeën fijn vinden en opvolgen.

  • Beste Monique,

   Ik ben verbaasd over wat ik hier boven lees, dit is toch zeer negatief ten opzichte de twee schatten Rosanne en Alex, ik ken ze persoonlijk en ben vaak naar hun eigen verkoop locatie gegaan om kokosolie te kopen.
   Wat je over hun verteld geloof ik niet, ze vertellen juist altijd met trots over hun ouders.
   Pasgeleden ben ik langs gegaan was de kokosolie op, maar ik kreeg te horen dat ze het product niet meer konden inkopen, en dat ze een ander product aan het zoeken waren. Ze waren zichtbaar aangeslagen door dat ze de witte Parel kokosolie niet meer konden verkopen. Maar dan wel met enthousiasme verteld dat hun ouders wel gingen verkopen en dat bezig waren met certificeren en dat de fabriek gemoderniseerd was en als ik later witte parel wil hebben dat ze mij zullen helpen de kokosolie te bemachtigen. Daarnaast heb ik ook geleerd dat zij ook een goed product op de markt brengen waar ik wel benieuwd naar ben.

   Daarom mijn reactie, omdat ik uw verhaal niet kan plaatsen.

   Fijne dag, wie goed doet goed ontmoet :)

   John

   • Dag John,
    Fijn om te lezen, dat jij andere ervaringen hebt met Rosanne en Alexander. Deze deel ik echter niet. Ik heb de twee ook mogen ontmoeten en daarna hebben we zeer kort nog samengewerkt wat zeer vervelend verliep. Ik heb dus geen leuke ervaringen. Betreft hun familie-crisis, daar kan ik niets over zeggen omdat ik daar immers niet bij ben geweest en wil daar absoluut ook niet tussen zitten. Ik heb een heel ander beeld van Rosanne en Alexander op basis van mijn ervaringen met hen. Deze waren zeer negatief en met name Alexander heeft zeer vervelende en ronduit vernederende en beledigende uitspraken naar mij toe gedaan terwijl ik heb geholpen om alles op poten te zetten. Logisch, dat ” klanten” deze kanten niet te zien krijgen en jij daar dus ook een heel ander oordeel over velgt. Ik ken ” de ouders” nu al ruim twee jaar en ik zet mij VOOR HEN in. Zij zijn ook de enige reden waarom ik DWP ben blijven steunen. Dit, terwijl ik eigenlijk dan ook Rosanne en Alexander hielp met verkoop en promotie, maar zolang ik geen contact met hen hoefde te hebben vond ik dit prima. Wat ik je wil meegeven is dat je moet onthouden dat dit twee mensen zijn die vooral geld willen verdienen en uiteraard aardig, leuk, lief en emotioneel zijn als zij dat moeten zijn. Ik persoonlijk vind hun ” praktijken” verre van leuk, lief, aardig en netjes naar Bert en Mieke toe, door mailtjes te verzenden via het klantenbestand van DWP, social media verder te gebruiken onder een andere naam om zo alle klanten mee te pikken. Ze zouden ook met minder genoegen kunnen nemen qua verdiensten, en er bijvoorbeeld nog wat anders naast kunnen gaan verkopen dis het hele verhaal dat de witte parel niet meer in was te kopen klopt niet. Het gaat immers om een familiekwestie, vader en dochter en schoonzoon, die ELKAAR genoeg zouden moeten gunnen en niet alles voor hunzelf zouden moeten opeisen. Zo denk ik erover. Blijf nuchter kijken naar dit soort zaken want ieder verhaal heeft twee kanten. Dit heb ik geprobeerd te verduidelijken in mijn artikel. Warme groet

 4. Hallo Monique,

  Wat schrijf jij dat helder en eerlijk op. Je blijft bij jou zonder te beschuldigen maar wel om ons als consumenten door de bomen een bos te kunnen laten zien waaruit we zelf kunnen besluiten wat voor ieder van ons persoonlijk goed en fijn is om te doen. Dank voor je grote inzet en duidelijke berichten. Keep on doing the good work!

 5. Dag Monique,
  Ik heb in 2017, na het lezen van jouw bevindingen over cocosolie DWP besteld. Schot in de roos. Toen ik laatst weer een 1000ml pot wilde bestellen, kreeg ik een mail van Rosanne met het reeds welbekende verhaal. Ik kreeg al zo’n vermoeden dat er iets niet goed zat.
  Ik heb het even laten rusten, mijn pot was nog niet helemaal leeg. Nu ben ik weer op zoek gegaan met de pot bij de hand. Ik dacht, ik probeer het rechtstreeks bij Bemi Oil Company. Maar er is op de website geen mogelijkheid tot bestellen. Ik weer op zoek naar jouw verhaal. Alle reacties doorgescrolld, zag ik onderaan een link die mij naar de uitleg verwees, waarom ik niet aan de cocosolie kan komen. Inderdaad een heftig verhaal. Heel fijn dat je dat hebt gedeeld met ons. Dank daarvoor
  Ik blijf het volgen en hoop echt dat we DWP weer kunnen gaan bestellen

  • graag gedaan. Ik hou van duidelijkheid, vandaar ik mijn verhaal heb verteld zoals het werkelijk in elkaar steekt. Een zeer goede kokosolie is ook de kokosolie van ROYAL GREEN. Dit is van dezelfde hoge kwaliteit. Warme groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *