Zoete aardappel kransjes

Ik ben dol op zoete aardappelen. Ik eet ze iedere dag. KLIK HIER om alles over zoete aardappelen te lezen, en waarom ze zo knetter-gezond zijn. Ze zijn niet alleen super-gezond, ze zijn ook lekker en veelzijdig.  Je kunt enorm veel kanten op met de bataat. Zoals deze heerlijke kransjes, die je ter vervanging kunt maken voor gewone koekjes. Dankzij de zoetheid van de zoete aardappel kun je veel zoete lekkernijen vervangen.

Dit recept maak je echt in nog geen 35-40 minuten met oventijd. En meer dan drie ingrediënten heb je niet nodig! En lekker dat ze zijn! Maak ze zelf maar eens! Dan begrijp je wat ik bedoel!

Dit heb je nodig:

  • twee grote zoete aardappelen in de schil
  • ceylon kaneelpoeder
  • circa 2-3 eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra

Zo maak je het:

Het hoeft niet, maar ik raad het wel aan voor een beter resultaat: de plakjes zoete aardappelen ongeveer 8-10 minuten koken. Snij de zoete aardappelen in plakjes. Boor met een appelboor in het midden gaatjes. Als je de plakken kookt, deze afgieten.

Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de plakken in een kom en bestrooi deze zeer royaal met de kaneel en de stevia, hussel goed, zodat alle plakken goed in de marinade komen te liggen. Verdeel de plakken over de bakplaat. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Bewaren op een schaaltje op kamertemperatuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *